Απάντηση σε Εποχή

Αγαπητή Εποχή

Είναι δυσάρεστο να απαντάς σε ανθρώπους που εκτιμάς αλλά νιώθουν αναγκασμένοι να υπερασπίσουν μια κομματική επιλογή, που αποδείχτηκε χωρίς ανοιχτό πνεύμα και προοπτική.

Προφανώς και κάποιοι σκιαμαχούν όταν εξακολουθούν να αναφέρονται ακόμη στο ΠΑΣΟΚ ενώ οι οικολόγοι της Θεσσαλονίκης κατεβαίνουν χωρίς καμιά κομματική στήριξη στις νομαρχιακές εκλογές. Κατανοώ ότι τα τελευταία χρόνια άνθρωποι σαν τον Θόδωρο και τον Διονύση δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες της νομαρχιακής μας κίνησης αλλά θα έπρεπε να έχουν πληροφορηθεί ότι την πρόταση για ευρύτερη συσπείρωση (και με το ΚΚΕ) απέναντι στον Ψωμιάδη είχαμε καταθέσει εδώ και καιρό στον ΣΥΝ αλλά ήδη είχε καταλήξει σε άλλες κεντρικές πολιτικές επιλογές.

Δεν έχουμε απομακρυνθεί ούτε κεραία από τις θέσεις μας και τη σκληρή κριτική μας στη διαχείριση του ΠΑΣΟΚ στη Νομαρχία αλλά και γενικότερα και με βάση αυτές τις θέσεις υπήρξαν νομαρχιακοί σύμβουλοί του και μέλη του που εκτίμησαν ότι εμείς κάνουμε την πραγματική αντιπολίτευση στη διοίκηση Ψωμιάδη και με στήριξαν ως πρόταση για υποψήφιο Νομάρχη. Δεν χαριστήκαμε σε κανέναν και για το λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ επέλεξε την Πατουλίδου, αφήνοντας, έτσι, πολλά μέλη του απογοητευμένα και σημαντικό χώρο για να εκφραστούν στο νέο Νομαρχιακό Συμβούλιο οι απόψεις της Αριστεράς αλλά και οι ανεξάρτητες φωνές όπως η δική μας. Το μόνο ανεξάρτητο σχήμα στο Δήμο είναι τελικά η κίνηση του Μπουτάρη και ήταν αναπόφευκτη η υποστήριξη του οικολογικού χώρου προς αυτήν, όταν ο ΣΥΝ ήθελε την περιθωριοποίησή μας και τουλάχιστον απέφυγε και να έχει οποιαδήποτε συζήτηση με τον οικολογικό χώρο πανελλαδικά, επειδή τον βλέπει ανταγωνιστικά και δεν χωρούσε στη λογική ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτιμώ το γεγονός ότι ο ΣΥΝ συνέβαλε στην εκλογή μου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο αλλά, όπως έχουν αποδεχτεί και δημόσια διάφορα στελέχη του, και αυτός είχε την καλύτερη εκπροσώπηση των κοινών θέσεών μας μέσα σε αυτό. Άλλωστε ποτέ δεν υπήρξε κάποια διαφωνία σε κάτι και τις ίδιες θέσεις θα υπερασπιστούμε και στο νέο Ν.Σ αλλά και έξω από αυτό –αυτό το εγγυάται και υπερτριαντάχρονη ιστορία μας. Τα διαφορετικά ψηφοδέλτια δεν θα πρέπει να εμποδίσουν νέες συνεργασίες, έχουμε όλα τα χρόνια μπροστά μας και δεν θα έπρεπε να κόβουμε γέφυρες με πρόσκαιρες ματαιώσεις προσδοκιών.

Μιχάλης Τρεμόπουλος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *