ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Χάιλιγκενταμ Βαλτικής. Σύνοδος G8, μια τρύπα στον …καιρό και η απαρχή του νέου Ψυχρού Πολέμου

oxfam.jpgΔυστυχώς, όπως πολλοί, προβλέψαμε και μεις ότι η αμερικάνικη εμμονή για εγκατάσταση στην Ευρώπη αντιβαλιστικών πυραύλων πυρηνικής γόμωσης, δεν είναι παροδική. Είναι το έμβλημα του κοσμοκράτορα. Με σημαία την αντιτρομοκρατία οι αμερικανοί επιχειρούν την παγκόσμια τρομοκράτηση και υποταγή. Στο G8 διετράνωσαν ότι θα γεμίσουν την Ευρώπη πυρηνικά οπλοστάσια, στη γη των χωρών του “μηδέποτε υπάρξαντος σοσιαλισμού“,  πχ Πολωνίας -Τσεχίας, πειθήνιων οργάνων τους. Έτσι “πετυχαίνουν”, στο χώρο της φασίζουσας λογικής τους και τις ΗΠΑ “ακέραιες” να κρατήσουν και τη Ρωσία εναντίον της ΕΕ να στρέψουν. Η εγγύτητα, μέσω Φυσικού Αερίου, τους ενοχλεί θανάσιμα.

        Tο G8 -2007 έκλεισε με δύο κυρίως (άρρητες και θλιβερές) αποφάσεις:

                       – Την έναρξη του νέου Ψυχρού Πολέμου
                       – Την απόφαση για πλήρη καταστροφή του περιβάλλοντος (απόρριψη δέσμευσης περιορισμού ρύπων, κατά 50% ως το 2050).
Παρέπεμψαν το θέμα “κλίμα” στον …ΟΗΕ, ενώ ήδη κατέρρευσαν οι στόχοι του ΚΥΟΤΟ για το 2012. Πρέπει να πούμε ότι η Γερμανία έχει ξεκινήσει με συνέπεια τον περιορισμό αυτό (προς το 50%) και ότι οι ΑΠΕ φθάνουν το 25% στη χώρα.

Για ενημέρωση σας στα πυραυλικά, δείτε παλιότερο άρθρο μας: https://ecology-salonika.gr/lib/?p=430

Η τοποθέτησις της Ελλάδος των Μεγάλων Ιδεών εις το θέμα, ήτo συνταρακτική! Προ μηνός η κα Ντόρα δήλωσε συμπαράταξη στην άποψη ΗΠΑ για εγκατάσταση των πυραύλων, για το “καλό της Ευρώπης”. Από την πόλη έρχεται αυτή…

Και τέλος ….οι καραμέλλες για τους ιθαγενείς. Το G8 δεσμεύθηκε και για οικονομική βοήθεια ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση του AIDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης στην Αφρική. Ο Bill Gates ξόδεψε 1 δις $ για την Αφρική το 2006 μόνος του, ενώ και το προηγούμενο πακέτο του G7 φτάνει λειψό στην Αφρική, (12 δις $ αντί 15 και για όλες τις ασθένειες, αντί μόνο για το AIDS), αφού οι αμερικανοί διατείνονται ότι “δεν δίνουν περισσότερα, επειδή εκεί υπάρχει διαφθορά και κατάχρηση”!!!

Παρακάτω οι διαπιστώσεις για τον ετοιμαζόμενο εφιάλτη, από το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου (MANW)

——————————————————————————————————-

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ – ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ G8

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου (MANW)

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την πρόθεση των ΗΠΑ να εγκαταστήσουν στην Τσεχία και την Πολωνία αντιβαλιστικούς πυραύλους προβάλλοντας το γελοίο επιχείρημα της αντιμετώπισης επίθεσης από το Ιράν(!) και η άμεση απάντηση της Ρωσίας με τη δοκιμή νέου πυραύλου με 10 πυρηνικές κεφαλές που δεν εντοπίζεται από τον αντίπαλο, δημιουργούν μία νέα, εντελώς διαφορετική κατάσταση. Το βασικό χαρακτηριστικό, που καθιστά το νέο σκηνικό πιό επικίνδυνο σε σχέση με το παρελθόν αφορά στην «εκλογίκευση» και στην «αποδοχή» του πυρηνικού πολέμου με την παραγωγή και χρήση πυρηνικών όπλων μικρής ισχύος και υψηλής ακρίβειας.

Είναι φανερό οτι τελειώνει το «διάλειμμα» της μεταψυχροπολεμικής ηρεμίας και οδηγούμαστε σε μιά νέα περίοδο έντασης και μιά νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών. Η διαστροφή της ανθρώπινης σκέψης στην πιό ακραία μορφή της. Πολιτικοί αναλυτές και ειδικευμένοι επιστήμονες σε γεωπολιτικά θέματα βλέπουν πλέον πολύ πιθανή την έκρηξη ενός περιορισμένου πυρηνικού πολέμου.

Αλλά και η Σύνοδος των ηγετών του G8 που συνήλθε το προηγούμενο διήμερο στη Γερμανία επιφύλασσε άλλη μιά απογοήτευση: Για το μέγιστο των προβλημάτων που αφορά στην αλλαγή του κλίματος δεν έγινε δυνατή η κατάληξη σε κοινά αποδεκτά επείγοντα μέτρα που είναι απαραίτητα, αφού οι όποιες προτάσεις τορπιλίστηκαν και πάλι από τις ΗΠΑ στο όνομα της Ανάπτυξης(!) και παραπέμφθηκαν στο μέλλον.

Τα χαμόγελα που απλόχερα μοίρασαν στους φωτογραφικούς φακούς, δείχνουν οτι οι κυρίαρχοι του Πλανήτη ούτε συναίσθηση των μεγάλων τους ευθυνών έχουν, ούτε πολύ περισσότερο διάθεση να αναλάβουν άμεσα και δραστικά μέτρα προς όφελος του Περιβάλλοντος και της ίδιας της Ζωής.

Απέναντι σε αυτές τις αρνητικές εξελίξεις, η μόνη ελπιδοφόρα δύναμη που μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση είναι το μέτωπο κοινωνικών δυνάμεων σε παγκόσμιο επίπεδο που διαμορφώνεται και κινητοποιείται, που πιέζει και απαιτεί πολιτικές πρωτοβουλίες, που διεκδικεί ένα Κόσμο χωρίς πολέμους, χωρίς πυρηνικά, ένα Κόσμο διαφορετικό, που είναι εφικτός.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *