Ταφόπλακα για τον «ΚΙΣΣΟ»

Απόφαση σταθμός του Διοικητικού Εφετείου
Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 8.6.06

Συνέντευξη Τύπου δίνουν την Πέμπτη 8.6.06 στις 12 το μεσημέρι οι Οικολογικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με αφορμή την τεράστια επιτυχία τους στο ζήτημα του «Κισσού».

Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν οι υπ’ αριθ. 1373, 1374, 1375 αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, που δικαίωσαν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τον εικοσαετή αγώνα της Οικολογικής Κίνησης και των άλλων οικολόγων της Θεσσαλονίκης, ενάντια στην οικοπεδοποίηση της “Ζ.Ε.Π. ΚΙΣΣΟΣ” στην περιοχή “Ισενλή” του Χορτιάτη. Το δικαστήριο ακύρωσε τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από την Πολεοδομία της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης μετά την ψήφιση της σκανδαλώδους τροπολογίας που νομιμοποιούσε τη δόμηση στην περιοχή, κρίνοντας ότι η διάταξη του φωτογραφικού άρθρου 28 του νόμου 2742/1999 αντίκειται στο άρθρο 6 §1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η απόφαση εμπεριέχει σαφή μομφή προς την Πολιτεία, διότι η επίμαχη τροπολογία ψηφίστηκε ενώ εκκρεμούσε η έκδοση της υπ’ αριθ. 3651/1999 απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας, που ακύρωσε την άρνηση της Διοίκησης να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό της περιοχής Ισενλή ως Ζ.Ε.Π., προσβάλλοντας το δικαίωμα των οικολόγων σε μία Δίκαιη Δίκη, δικαίωμα που κατοχυρώνεται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Μετά την έκδοση των αποφάσεων αυτών, καθίσταται και πάλι επίκαιρο το πάγιο αίτημα των οικολόγων για οικολογική αποκατάσταση της περιοχής.

Και βέβαια, πέφτει στο κενό η απαίτηση της εταιρείας και του Δήμου Χορτιάτη κατά των οικολόγων Μιχάλη Τρεμόπουλου, Γιάννη Τζιώλα και Αλέκου Γεωργόπουλου, με την οποία τους ζητούσαν 13,5 εκατομμύρια ευρώ για «απολεσθέντα κέρδη», επειδή τους εμπόδιζαν εδώ και χρόνια να χτίσουν τον Χορτιάτη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *