ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙ-ΒΡΑΒΕΙΑ: Ένας ετήσιος θεσμός, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Απονέμονται και φέτος από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης τα βραβεία αντιοικολογικής δράσης
σε δημόσια πρόσωπα, που έχουν διαπρέψει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς σε πράξεις ή παραλείψεις σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Τα βραβεία έχουν ένα συμβολικό χαρακτήρα και αποτελούν ύστατη άμυνα σε όλους αυτούς που κάθε 5η Ιουνίου φορούν τα καλά τους ρούχα και πλέκουν εγκώμια σε ένα περιβάλλον που εξοντώνεται.

1. Βραβείο της Χρυσής Εξάτμισης

Στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά για την οριστική καταδίκη της Θεσσαλονίκης στην κυριαρχία των αυτοκινήτων, με την παράδοση στα συμφέροντα των αυτοκινητοβιομηχανιών και των κατασκευαστικών εταιρειών, την υιοθέτηση -ερήμην των πολιτών- της χειρότερης εκδοχής για την υποθαλάσσια αρτηρία, τη δραματική ελάττωση του πράσινου της πόλης και τον περιορισμό της κινητικότητας με άλλα μέσα. Επιπλέον, για τη στήριξη της ενεργειακής σπατάλης, την πριμοδότηση τεράστιων τουριστικών μονάδων με γήπεδα γκολφ και τη γενικότερη αφασία του για το περιβάλλον και τις προστατευόμενες περιοχές.

2. Βραβείο του Πιστού Σωματοφύλακα

Στον Υπουργό Δημόσιας τάξης κ. Β. Πολύδωρα, για την καθοδήγηση δεκάδων αυθαίρετων ξυλοδαρμών πολιτών από τα ΜΑΤ και την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών, με τη χρήση των ΜΑΤ για υπεράσπιση καταπατήσεων ιδιώτη και τη βίαιη καταστολή εκδήλωσης δεντροφύτευσης και εκρίζωση των δενδρυλλίων στο Πεδίο του Άρεως (Αθήνα), τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τις παράνομες καταπατήσεις πράσινου από τον «Πανελλήνιο», για τα οποία δεν εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα κατεδάφισης, λόγω των εξουσιών που επιτρέπει η κυβέρνηση να έχουν μεγαλοπαράγοντες του τόπου.

3. Βραβείο του Ανέκδοτου της χρονιάς

Στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κ. Καραμανλή, που ενώ με τις καθημερινές μετακινήσεις του Ραφήνα-Αθήνα επιβαρύνει κάθε χρόνο το κλίμα του πλανήτη με τουλάχιστον 9 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, υποστηρίζει με δηλώσεις του ότι «το περιβάλλον είναι επείγουσα προτεραιότητα της κυβέρνησης» και «η Ελλάδα ανταποκρίνεται στο Πρωτόκολλο του Κιότο από καθήκον».

4. Βραβείο της μονοπύθμενης ρύπανσης

Στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη, για τη συνεπή του εναντίωση στις ευρωπαϊκές νομοθεσίες κατά της ρύπανσης και της αύξησης της ασφάλειας στις θαλάσσιες μεταφορές και γιατί έφτασε να κάνει παρέμβαση σε δικαστήριο υπέρ του εφοπλιστικού λόμπι και εναντίον σχετικής Οδηγίας του Ευρωκοινοβουλίου.

5. Βραβείο της μιζαδόρικης εταιρικής ευθύνης

Στον αντινομάρχη περιβάλλοντος της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης κ. Γ. Τσαμασλή, που σχεδιάζει να εισπράξει 250.000 ευρώ από βιομηχανίες, υλοποιώντας την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», όχι όμως με πρόστιμα αλλά με «χορηγίες» και μάλιστα χωρίς έλεγχο και έγκριση από το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Επιπλέον, για την υλοποίηση της πολιτικής Ψωμιάδη «όχι έλεγχοι, όχι κυρώσεις για τους παρανομούντες»

2 σκέψεις για το “ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙ-ΒΡΑΒΕΙΑ: Ένας ετήσιος θεσμός, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος”

  1. Παράθεση: Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος « Pangea


  2. Βραβείο της μιζαδόρικης εταιρικής ευθύνης

    Στον αντινομάρχη περιβάλλοντος της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης κ. Γ. Τσαμασλή, που σχεδιάζει να εισπράξει 250.000 ευρώ από βιομηχανίες, υλοποιώντας την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», όχι όμως με πρόστιμα αλλά με «χορηγίες» και μάλιστα χωρίς έλεγχο και έγκριση από το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Επιπλέον, για την υλοποίηση της πολιτικής Ψωμιάδη «όχι έλεγχοι, όχι κυρώσεις για τους παρανομούντες

    Αυτό θαθελα καποιος να μου το εξηγησει λεπτομερεστερα…δηλαδή τι χορηγιες και σε ποιον …

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *