Συνελήφθη από τον Ισραηλινό στρατό ο αντιρρησίας συνείδησης Γ.Κ – Τελικά αφέθηκε ελεύθερος 26.5.2007 με όρους απομάκρυνσης -Επιστολή του συλληφθέντα

israel07.jpgΈλληνας, μέλος του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα», συμμετείχε σε διαδήλωση ενάντια στο Τείχος της Ντροπής που αναγείρει το Ισραήλ για να προσαρτήσει τα πιο εύφορα εδάφη της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη και να προσφυγοποιήσει εκ νέου τους Παλαιστίνιους. Η διαδήλωση οργανώθηκε από τους κατοίκους των χωριών νοτίως της Βηθλεέμ. Το Τείχος τους αποκόπτει από τη Βηθλεέμ και καταστρέφει τα χωράφια τους.

Παρά το ότι οι διαδηλωτές δεν ήταν βίαιοι (ούτε μια πέτρα δεν πετάχτηκε) ο Γιώργος συνελήφθη με την κατηγορία της «επίθεσης σε στρατιώτη» και «παρεμπόδισης στρατιωτικού έργου». Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Gaby Lasky, ο Γιώργος θα προσαχθεί στο δικαστήριο σήμερα το απόγευμα ή το βράδυ στην Ιερουσαλήμ. Ο δικαστής θα ακούσει τις κατηγορίες εναντίον του, συμπεριλαμβανομένης εκείνης για την επίθεση εναντίον στρατιωτών και την παρεμπόδιση των ενεργειών τους. Σύντομα θα περιέλθει στην κατοχή της συνηγόρου και του ελληνικού προξενείου βίντεο που διαψεύδει τις κατηγορίες εις βάρος του Γιώργου για να χρησιμοποιηθεί υπέρ του στην αυριανή δίκη. Σύμφωνα με επικοινωνία με το υπουργείο Εξωτερικών, το βίντεο είναι αθωωτικό και το εκεί ελληνικό προξενείο έχει ενημερωθεί και επιληφθεί του θέματος.

Οι κάτοικοι της νότιας περιοχής της Βηθλεέμ πραγματοποίησαν μεγάλη διαδήλωση ενάντια στο Τείχος Απαρτχάιντ του Ισραήλ που τους χωρίζει από τη Βηθλεέμ και κλέβει τη γη τους. Η διαδήλωση ξεκίνησε από το χωριό Ουμ Σαλαμούνα, όπου Παλαιστίνιοι, Ισραηλινοί και διεθνείς διοργάνωσαν αγώνα ποδοσφαίρου στο δρόμο του Τείχους. Από εκεί, τουλάχιστον 150 αγωνιστές ξεκίνησαν για το χωριό Αρτάς για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην καταστροφή γης από το Ισραήλ. Αυτή ήταν μια μη βίαιη διαμαρτυρία, με στόχο να φτάσει στη γη της οικογένειας Abu Swai, την οποία οι στρατιώτες ανακήρυξαν σήμερα «κλειστή στρατιωτική ζώνη».

Μετά τις προσευχές της Παρασκευής, οι μη βίαιοι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν το μπλόκο των ισραηλινών στρατιωτών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες: «Οι διαδηλωτές ήταν εντελώς ειρηνικοί. Ούτε μια πέτρα δεν πετάχτηκε. Αλλά οι στρατιώτες άρχισαν να χτυπάνε και να κλοτσάνε ανθρώπους. Είδα τουλάχιστον δύο ανθρώπους να πνίγονται από το στρατό. Μετά κυνήγησαν το Γιώργο. Δεν έκανε τίποτα αλλά τον συνέλαβαν έτσι κι αλλιώς». Ένας ισραηλινός αγωνιστής άκουσε έναν από τους αξιωματικούς να λέει ότι ο Γιώργος συνελήφθη για «επίθεση». Μετά από μισή ώρα, οι διαδηλωτές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στους στρατιώτες, αρνούμενοι να εγκαταλείψουν την περιοχή. Οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν «Θέλουμε το Γιώργο! Θέλουμε το Γιώργο!» Ο στρατός, ωστόσο, έβαλε το Γιώργο σε τζιπ στην αστυνομία και τον πήγε στο αστυνομικό τμήμα στη Χεβρώνα.

Ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης καταγγέλλει τη σύλληψη του συντρόφου Γ.Κ  και απαιτεί να μην απελαθεί και να απελευθερωθεί αμέσως.

Αυτό το περιστατικό είναι μια ακόμα απόδειξη της βαρβαρότητας του ρατσιστικού Ισραηλινού κράτους που κρατάει έναν ολόκληρο λαό υπό κατοχή και καταπατάει συστηματικά όλα τα θεμελιώδη δικαιώματα. Η σιωνιστική τρομοκρατία δεν μπορεί όμως να κάμψει ούτε την Παλαιστινιακή αντίσταση ούτε τη διεθνή αλληλεγγύη. Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και δικαιοσύνη εν τέλει θα ευοδωθεί. Τα Τείχη θα πέσουν!

Το βίντεο με τη σύλληψη του Γιώργου μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.indy.gr/newswire/diadilots-apo-ellada-synelfthi-apo-israilinoys-stratites. και στο http://www.palsolidarity.org/main/2007/05/25/greek-arrested/

Για συνεχή ενημέρωση: http://www.indy.gr/newswire/diadilots-apo-ellada-synelfthi-apo-israilinoys-stratites και στο blog της Ιντιφάντα: http://greece-palestine.blogspot.com

——————————————————————————–
Αφέθηκε ελεύθερος ο διαδηλωτής στην Παλαιστίνη Πληροφορία: 26/5/2007 16:09
Ελεύθερος αφέθηκε ο Γ.Κ, που συνελήφθη χθες έξω από τη Βηθλεέμ, με περιοριστικό όρο να μην πάει για τις επόμενες 15 μέρες στη νότια Δυτική Όχθη.

Εάν ξανασυλληθφεί θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 2.000 σέκελ (γύρω στα 400 ευρώ).

Η επιστολή του συλληφθέντα:

 https://ecology-salonika.gr/lib/?p=642

5 σκέψεις για το “Συνελήφθη από τον Ισραηλινό στρατό ο αντιρρησίας συνείδησης Γ.Κ – Τελικά αφέθηκε ελεύθερος 26.5.2007 με όρους απομάκρυνσης -Επιστολή του συλληφθέντα”

  1. Αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με το indy.gr, με περιοριστικό όρο να μην πάει για τις επόμενες 15 μέρες στη νότια Δυτική Όχθη. Εννοείται πως ένα σοβαρό κράτος θα έκανε διάβημα διαμαρτυρίας για τη σύλληψή του, έτσι κι αλλιώς…

  2. Μα, Όνειρε, αυτοί οι τύποι είναι ανεπιθύμητοι από κάθε μορφή εξουσίας. Τρομάζει η εξουσία με δαύτους. Τρομάζει μη γίνουνε πολλοί και δεν μπορεί να τους κάνει καλά.
    Αν μπορούσε η “επίσημη” Ελλάδα θα ζητούσε να τον χώσουν στο πιο βαθύ μπουντρούμι και να τον ξεχάσουν εκεί. Μπας και έρθει εδώ και διαταράξει τον ύπνο των “νοικοκυραίων”.

  3. Παράθεση: Arrêté « Οξύ

  4. Αν ηθελε να κάνει μια ανθρωπιστική πράξη, ας πήγαινε καλύτερα στον Ισραηλινό Στρατό και όχι στούς τρομοκράτες παλαιστίνιους. Λυπάμαι που δεν τον πυροβόλησαν!

  5. Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να ζήσει, ειρηνικά. Όπως κάθε κράτος της γης. Το ίδιο όμως και οι Παλαιστίνιοι. Τους ανήκει μια πατρίδα. Αν ξεκινήσουμε από ιστορικές μισαλλοδοξίες και προγονισμούς δεν θα βγάλουμε άκρη. Όλοι νοιώθουμε φρίκη με την κρατική τρομοκρατία αφ’ ενός και την τυφλή βία, σε ατομική βάση αφ’ ετέρου. Κανένας δεν χαίρεται όταν σκοτώνονται άνθρωποι (κι όχι μόνο “αθώοι άνθρωποι”, παιδιά κλπ. Και οι “στρατιώτες” και οι “μαχητές” είναι άνθρωποι, στην υπηρεσία, όμως, όχι της ειρήνης αλλά του μίσους. Γι’ αυτό επικαλούμαι τα λόγια του μεγάλου Ισραηλίτη συγγραφέα “….εδώ και τώρα να βρούμε λύση. Εδώ και τώρα να επινοήσουμε την ειρήνη. Εδώ και τώρα, λέω σε όλους: Φτάνει πια….” (Amos Klausner – Κατά κόσμον Amos Οz, o Όργουελ της Μέσης Ανατολής)

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *