Ούτε δεντροφύτευση ούτε μεταφύτευση: Ελλάδα ma non ntropo!..

500 € ανά μεγάλο δέντρο, για μεταφύτευση, δεν βρίσκονται.

Τα δέντρα των πόλεων στη χώρα μας πεθαίνουν, πριν την ώρα τους, κομμένα και ξαπλωτά! Το πράσινο οδεύει στο 0%, όταν όλες οι Ευρωπαϊκές πόλεις ομορφαίνουν όλο και περισότερο.

Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, της παράταξης “ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ”, Μιχάλης Τρεμόπουλος τόνισε, για μια φορά ακόμα, τη δυνατότητα της μεταφύτευσης, ως τελευταίο οχυρό στην επέλαση της μπουλντόζας.

Τα “μεγάλα έργα“, όνειρο όλων των κυβερνήσεων και διοικήσεων, (βολικά σε ιδεώδη – μάσα), είναι το αντίστοιχο της καταστροφικής “Μεγάλης Ιδέας” στην πολιτική. Δρόμοι – πίστες ράλλυ για ΙΧ στην αρχή, στη συνέχεια ατέλειωτης θλιβερής και ιδρωμένης αναμονής στο όχημα, κτίρια ογκώδη μαυσωλεία, υποθαλάσσιες αντί δημόσιες συγκοινωνίες είναι μερικά δείγματα. Και πίσω τους δέντρα ξαπλωτά και τόποι στο έλεος του καύσωνα.

Διαβάστε το άρθρο του “Αγγελιοφόρου” με τις δηλώσεις Μ. Τρεμόπουλου.

mat-dentra-metafyt-1905071.pdf

Παραθέτουμε και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες, στο ίδιο θέμα, του συνεργάτη μας Κ.Κ (δες παρακάτω και άρθρο “Η μάχη του Πρασίνου”).
“…όσο για το θέμα των δέντρων, όσα δέντρα και να φυτευτούν, αυτά σε καμμία περίπτωση δεν θα αναπληρώνουν τις λειτουργίες ενός ενηλικιωμένου με μεγάλη μάζα δέντρου (σκιά, οξυγόγο, κλπ) και θα είναι και πολύ υδροβόρα μέχρι να μπορέσουν να κάνουν βαθειά ρίζα. Πέρα και του γεγονότος ότι είναι και πιο ευάλωτα σε ατμοσφαιρικά περιβάλλοντα και θερμοκρασίες μιας άναρχα αναπτυσσόμενης τσιμεντούπολης, ενώ αυτά που θα κοπούν είχαν περάσει τα νεανικά τους χρόνια σε πολύ καλύτερες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Επίσης αναρωτιέμαι αν θα αφεθεί ελεύθερο έδαφος κάτω από τις ρίζες ή απλώς σε κάποιο βάθος 0,5-2 μέτρα θα συναντιέται τσιμεντένια πλάκα, όπως υποπτεύομαι ότι γίνεται με τα δέντρα των πεζοδρομίων, οπότε και ο χώρος για ανάπτυξη των ριζών θα είναι και περιορισμένος. Κάτι τέτοιο τα κάνει ακόμα πιο ευάλωτα και αναλώσιμα, με συνέπεια ποτέ να μην αναπτυχθούν πλήρως και να παραμένουν πάντα δεντρύλια που θα αντικαθίστανται σε τακτά χρονικά διαστήματα”….

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *