Παρούσες οι ιδέες της οικολογίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης στις επόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές

Την σταθερή επιδίωξη των δυνάμεων της οικολογίας και της ανανεωτικής αριστεράς να παρέμβουν στα κοινωνικά πράγματα της πόλης και του νομού έτσι ώστε να αλλάξει η πορεία της αυτοκαταστροφής, στην οποία οδηγούνται από τις διοικήσεις Παπαγεωργόπουλου και Ψωμιάδη εξέφρασε ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, κατά τη διάρκεια γεύματος με βιολογικά φαγητά και ποτά που παρέθεσε σήμερα στους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης.

Την υποστήριξη τους στην υποψηφιότητα του Μιχάλη Τρεμόπουλου για την Νομαρχία Θεσσαλονίκης εξέφρασαν ο επί οκταετία νομαρχιακός σύμβουλος και πρώην αντινομάρχης κ. Γιάννης Ιωαννίδης και ο πρώην αντινομάρχης των διοικήσεων Παπαδόπουλου κ. Γιάννης Πολίτης, που παραβρέθηκαν στο «συμ_πόσιο».

Υπέρ της ευρύτερης δυνατής συνεργασίας για την αλλαγή στις διοικήσεις τόσο του Δήμου όσο και της Νομαρχίας τάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης κ. κ. Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Λάζαρος Ζαχαριάδης και Ανδρέας Κουράκης, οι οποίοι τόνισαν τη βαρύνουσα σημασία της διαφαινόμενης συνεργασίας και στο Δήμο και στο Νομό και μετέφεραν τους χαιρετισμούς και τις ευχές του επικεφαλής της ‘‘Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη’’ κ. Γιάννη Μπουτάρη, που απουσίαζε στο εξωτερικό.

Παρόντες ήταν ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Βούγια, κ. Φώτης Μπίμπασης, από το χώρο των ατόμων με αναπηρίες και ο πρόεδρος της ‘‘Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης’’ και πρώην Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, κ. Παναγιώτης Τσιλιγκαρίδης, που εξήρε τη σημασία της συνεργασίας για την πόλη και το νομό και την προσφορά του Μιχάλη Τρεμόπουλου.

Παραβρέθηκε επίσης και το μέλος της Γραμματείας της Β’ Νομαρχιακής Επιτροπής του Συνασπισμού κ. Θέμης Κουταλιανός.

Μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Τρεμόπουλος τόνισε και τα εξής: «Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να κυριαρχούν οι επικίνδυνες απόψεις του εθνολαϊκισμού. Δυστυχώς, επειδή το φαινόμενο υποτιμήθηκε, έχουν αναδειχτεί ως κυρίαρχο πρόβλημα στην πόλη οι πολιτικές της εθνικιστικής και ξενοφοβικής δημοκοπίας, του φτηνού λαϊκισμού και του κούφιου τοπικισμού. Επιπλέον, το νοσηρό αυτό κλίμα άνοιξε το δρόμο για την υποψηφιότητα στο Δήμο του Καρατζαφέρη, που έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι με τον Π. Ψωμιάδη έχουν τις ίδιες απόψεις στα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα.

Οι εξελίξεις αυτές απαιτούν μια ευρύτερη συσπείρωση των ζωντανών δυνάμεων της πόλης και του Νομού, που θα απαντήσουν με θετικό τρόπο στις καταστροφικές πολιτικές. Υποστηρίζουμε εδώ και καιρό ότι οι δυνάμεις που θεωρούν ότι χρειάζεται μια ουσιαστική σύγκρουση των διαφορετικών κόσμων, μια βαθιά αντιπαράθεση των δημιουργικών κοινωνικών και πολιτισμικών αξιών με αυτές των επιφανειακών επικοινωνιακών παιχνιδιών, θα πρέπει να συσπειρωθούν σε μια συνολική κατάθεση εναλλακτικών οραμάτων και προτάσεων. Γι’ αυτό και απευθύναμε έκκληση σε όλους τους πολίτες, τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, που επιζητούν μιαν άλλη προοπτική για την πόλη και το νομό, να αναζητήσουν με ειλικρινή επιμονή τα στοιχεία που τους ενώνουν, παραμερίζοντας τις λογικές της κομματικής καταγραφής, που θα οδηγήσουν μαθηματικά στην επανεκλογή μιας απαράδεκτης, ανίκανης και επικίνδυνης νομαρχιακής διοίκησης.

Η πρότασή μας έχει αγκαλιαστεί από πολλούς ενεργούς πολίτες αλλά και οργανωμένους σε πολιτικούς φορείς, που ξεπερνούν κατά πολύ τον κόσμο της ανανεωτικής αριστεράς και της οικολογίας, που τόσα χρόνια εκφράζουμε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι σχέσεις συνεργασίας, που έχουμε αναπτύξει μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο με το σύνολο των εκλεγμένων με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ Συμβούλων και σήμερα πολλοί από αυτούς πιστεύουν ότι μια ενιαία κίνηση θα είχε σημαντική απήχηση. Είναι καιρός η κοινωνία των πολιτών να επιβάλλει στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τα κριτήρια του συμφέροντος της πόλης και του νομού και όχι της κεντρικής πολιτικής σκηνής».

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *