Αυθαίρετες αμμοληψίες, απόβλητα και καταπατήσεις στον Ανθόκηπο

Μια πρωτοφανής υπόθεση υποβάθμισης του περιβάλλοντος και καταπάτησης εκτάσεων του ΟΣΕ εκδικάζεται στο Εφετείο Θεσσαλονίκης αύριο Πέμπτη 18 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, εργολάβοι χωματουργικών εργασιών προέβησαν σε κλοπές αδρανών υλικών χωμάτων- αμμοχάλικων χωρίς συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων αλλά ούτε και καμιά άδεια από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας, την Κτηματική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, για να εξαφανίσουν τα ίχνη των παράνομων αμμοληψιών, μετέφεραν μεγάλους όγκους από σκουπίδια- βοθροειδή υλικά- αδρανή στερεά από το ξήλωμα της περιφερειακής Θεσσαλονίκης. Μετέφεραν όμως και μεγάλο όγκο τοξικών αποβλήτων από χυτήρια και τα εργοστάσια τσιμέντων και ασβεστοποιϊας της περιοχής.

Ακόμη και ραδιενεργά υλικά, δεσμευμένα από τις τελωνειακές Αρχές της χώρας με σκοπό να επιστραφούν στον τόπο προέλευσης ως ακατάλληλα για χρήση, δεν επιστράφηκαν εκεί αλλά στην περιοχή Ανθόκηπος (πρώην Παλιούρι) Θεσσαλονίκης.

Το εξωφρενικό είναι ότι εκτός από την υποβάθμιση και την καταστροφή της περιοχής, καταπάτησαν και εξαφάνισαν ημιτελή σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ, έργο που έγινε κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και μνημεία Νεοτέρων Χρόνων όπως οι γέφυρες της γραμμής, που μπαζώθηκαν ή σκεπάστηκαν με σκουπίδια.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *