Επιστολή Τρεμόπουλου προς ΣΥΝ

ΕΠΕΙΓΟΝ

προς
την Πολιτική Γραμματεία και
την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή
του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας

Αγαπητοί συνεργάτες και συναγωνιστές

Ενόψει της συνεδρίασης του Σαββάτου, θεωρώ ότι θα πρέπει να σας απευθύνω μια ύστατη έκκληση για τη συνέχιση της συνεργασίας που έχουμε τα τελευταία οκτώ χρόνια στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Εκτιμώ βαθύτατα το γεγονός ότι το κόμμα σας επέλεξε να με στηρίξει στις νομαρχιακές εκλογές του 1998 και του 2002, παρόλο που δεν ανήκω στις τάξεις του. Προφανώς αυτό, πέρα από την εκτίμηση της πολύχρονης προσωπικής μου δράσης, ανταποκρίνεται και στην ευρύτερη ανάγκη συνεργασίας μεταξύ συγγενικών χώρων και κύρια στη δηλωμένη πεποίθηση για συνεργασία της αδογμάτιστης Αριστεράς με την πολιτική οικολογία.

Θεωρώ επίσης σημαντικό το γεγονός ότι εκτιμάται ευρύτερα πως έχω εκπροσωπήσει με συνέπεια το κοινό μας πρόγραμμα μέσα και έξω από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, χωρίς ποτέ να υπάρξει κάποια απόκλιση που να επιδέχεται οποιασδήποτε κριτικής. Γι’ αυτό και τα προβλήματα που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα δεν έχουν να κάνουν με κάποιου είδους δυσαρέσκεια από πλευράς σας πάνω στην ουσία των θέσεων που έχω υπηρετήσει αλλά απηχούν διαφορετικές πολιτικές ιεραρχήσεις.

Δέχομαι, βέβαια, ότι ο Συνασπισμός δεν εκπροσωπείται με δικό του πρόσωπο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μια και μέχρι τώρα εκλέγομαι μόνον εγώ. Παρόλο που πιστεύω ότι η συνεπής παρουσία και δράση μας σε όλο το νομό μπορεί να εξασφαλίσει τον Οκτώβριο στη Νομαρχιακή μας Κίνηση και 2ο εκπρόσωπο, θα ήθελα να συνεκτιμήσετε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε το θεσμό της εναλλαγής, στην περίπτωση που εκλεγεί μόνον ένας σύμβουλος. Αυτό είναι άλλωστε και το πνεύμα πολλών μελών της Νομαρχιακής μας Κίνησης, που αναζητούν τρόπους να συνεχίσει τη 13χρονη ζωή και δράση της αλλά και να εξαφανίσουν την πιθανότητα να μην εκλεγεί κανείς από τα ενδεχόμενα δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια.

Σε κάθε περίπτωση, δέχομαι ότι η πολύχρονη κοινή μας δράση, η συναγωνιστική μας παρουσία στα κοινωνικά κινήματα αλλά και οι διαβεβαιώσεις πολλών στελεχών σας για στρατηγική επιλογή σύγκλισης της Αριστεράς με την οικολογία, θα κρατήσει και στο μέλλον ζωντανή την ανάγκη για κοινά σχήματα συνεργασίας.

Με τιμή
Μιχάλης Τρεμόπουλος

Σημείωση: ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Κ.Π.Ε.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *