“Σπεύδει” να καθησυχάσει η νομαρχία για τις γεωτρήσεις στον Λαγκαδά

Βρήκε “καθαρά” τα ρυπασμένα νερά

Πλήρη στοιχεία από αναλύσεις, καταγγελίες κλπ. που αποδεικνύουν την ολιγωρία της διοίκησης Ψωμιάδη απέναντι στο φαινόμενο της άντλησης ρυπασμένου νερού από τις αρδευτικές γεωτρήσεις στην περιοχή του Λαγκαδά, κατέθεσε σήμερα στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Η υποβάθμιση και η ρύπανση των υπόγειων νερών είναι μια μακροχρόνια διαδικασία. Παράλληλα όμως με την ολιγωρία και την υπολειτουργία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, υπάρχει και η προσπάθεια συγκάλυψης αλλά και η αλαζονεία της Διοίκησης Ψωμιάδη, που απαξιεί να απαντήσει σε καταγγελίες που βασίζονται σε συγκεκριμένες αναλύσεις ήδη από το περασμένο Ιούλιο. Οι αναλύσεις αποδεικνύουν ότι το νερό είναι ακατάλληλο αλλά παρόλο που ήταν στα χέρια και του Νομάρχη και του Έπαρχου Λαγκαδά ήδη από τις 27 Ιουλίου 2005 απέφυγαν να δώσουν οποιαδήποτε απάντηση στο τεράστιο αυτό ζήτημα, που απασχολεί τους αγρότες της περιοχής.

Πλήρη στοιχεία των αναλύσεων αλλά και των στοιχείων από το ΙΓΜΕ, που κατέθεσε ο κ. Τρεμόπουλος, και τα οποία αποδεικνύουν και την ύπαρξη βαρέων μετάλλων στην περιοχή, είναι στη διάθεση οποιουδήποτε.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *