ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ 47 ΙΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΡΑΚΙΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ τη Δευτέρα 16.04.07, 12μ. στον ημιώροφο της ΕΔΟΘ

Με μια διαδικασία «εξπρές» απορρίφθηκαν τα αιτήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των 47 προσφύγων που βρίσκονται φυλακισμένοι στο Μεταγωγών έχοντας, σύμφωνα με το ελληνικό κράτος, διαπράξει το έγκλημα ακριβώς να είναι πρόσφυγες.
Όπως είναι γνωστό οι 47 βρέθηκαν στη Θεσ/νίκη καθ’ οδόν προς τα σύνορα, όπου θα παραδίδονταν στις τουρκικές αρχές, στην πρώτη –μυστική- εφαρμογή της συμφωνίας Ελλάδας- Τουρκίας για άμεση επαναπροώθηση στη δεύτερη όσων προσφύγων κατορθώσουν να περάσουν το «φρούριο» της Ε.Ε.

Η άμεση αντίδραση του αντιρατσιστικού και του γενικότερου κινήματος αλληλεγγύης μπλόκαρε προσωρινά το σχεδιαζόμενο έγκλημα και οι 47 κατόρθωσαν να υποβάλουν αιτήσεις για άσυλο. Μέσα σε δύο μέρες πάρθηκαν συνεντεύξεις από ανθρώπους φυλακισμένους, ψυχολογικά καταρρέοντες και, όπως καταγγέλθηκε, ξυλοκοπημένους, χωρίς την παρουσία δικηγόρων με την επίσημη δικαιολογία ότι (και οι 47!) παραιτήθηκαν οικειοθελώς από το δικαίωμα της νομικής υποστήριξης. Την Τρίτη 17 Απρίλη εκδικάζεται στο Διοικητικό Πρωτοδικείο το αίτημα για την αποφυλάκισή τους. Το κίνημα αλληλεγγύης της πόλης μας είναι αποφασισμένο να τους στηρίξει και να τους συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο.

Για το σκοπό αυτό οργανώνεται, μεταξύ άλλων, συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα, 12μ. στον ημιώροφο της ΕΔΟΘ ( Προξένου Κορομηλά 51).

Ήδη έχουν δηλώσει την παρουσία τους εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ, ΕΛΜΕ, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, η Διεθνής Αμνηστία, οι συνήγοροι των 47 από την Ομάδα Νομικής Υποστήριξης Προσφύγων& Μεταναστών, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης κ.ά.

Τηλ . Επικοινωνίας 6974029447

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *