ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ GARDASIL, ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

Το Gardasil είναι το νέο εμβόλιο που προωθείται δυναμικά στους γονείς των κοριτσιών, ήδη από την ηλικία των εννέα ετών. Λέγεται ότι δρα ως προστασία από δύο κλώνους του ανθρώπινου ιού θηλώματος (όγκος με μορφή θηλής που αναπτύσσεται στο δέρμα και στους βλεννογόνους, σ.τ.μ.) Η.P.V. (Human Papilloma Virus), που θεωρείται ως αιτία για 70% περίπου των καρκίνων του τραχήλου.

 Όμως, ο H.P.V. είναι αρκετά κοινός και μπορεί να βρεθεί σε περίπου 80% των ατόμων και των δύο φύλων. Σε κάποια στιγμή το μεγαλύτερο μέρος από εμάς είχε τον ιό HPV, αλλά δεν ενοχληθήκαμε ούτε πεθάναμε από καρκίνωμα του τραχήλου. Κατά το 2000 ο δείκτης θνησιμότητας εξαιτίας αυτής της προσβολής έφθανε στις 3,3 γυναίκες κάθε 100.000 στις Η.Π.Α. και 4 γυναίκες κάθε 100.000 στην Αυστραλία.

Το Εθνικό Ινστιτούτο γι  α τον Καρκίνο (National Cancer Institute) στις Η.Π.Α. υποστηρίζει ότι η σχέση άμεσης αιτιότητας δεν έχει αποδειχθεί. Από μία μελέτη ελέγχου σε ζεύγη γυναικών με βάση την ηλικία τους, αναδείχθηκε ότι το 67% των προσβεβλημένων από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και το 43% εκείνων που δεν προσβλήθηκαν ήταν θετικά στον HPV. Αυτοί οι καρκίνοι παρουσιάζονται μόνο από 20 έως 50 χρόνια μετά την μόλυνση (1). Δηλαδή τι συμβαίνει; Ο ιός προκαλεί τον καρκίνο του τραχήλου;

Στο Vaccine Madness (η Τρέλα των Εμβολίων) ο Nicholas Regush έγραψε: «Το 1992 υπήρξαν αντιρρήσεις – κινούμενες από κυτταρολόγους, βιολόγους του Πανεπιστημίου Berkley της Καλιφόρνια – Peter Duesberg και Jody Schwarz – στην πάντα περισσότερο προστατευόμενη κυρίαρχη θεωρία κατά την οποία ο HPV προκαλεί τον καρκίνο του τραχήλου. Μεταξύ των διαφόρων θεμάτων συζήτησης π ου τέθηκαν από τους επιστήμονες, σε ό,τι αφορά την παραδοχή του HPV ως αιτία του καρκίνου του τραχήλου, υπήρχε η βασική τους ανησυχία, σχετική με την απουσία σαφών ακολουθιών DNA του HPV και συναφή γενετική έκφραση του HPV στους όγκους που είναι θετικοί στον ίδιο HPV.

Αντιθέτως, αυτά δείχνουν ότι «σπάνιες χρωμοσωμικές ανωμαλίες, αυθόρμητες ή προκληθείσες χημικώς, που παρατηρήθηκαν συναφώς στους καρκίνους του τραχήλου DNA – HPV θετικών και αρνητικών, προκαλούν το καρκίνωμα του τραχήλου».
Συνθέτοντας, οι Duesbery και Schwarz τείνανε στην πιθανότητα ότι «αντιθέτως από τον HPV, οι κύριοι υπεύθυνοι ενός ανώμαλου κυτταρικού πολλαπλασιασμού θα μπορούσαν να είναι καρκινογόνοι παράγοντες». Ναι, το σημείο τομής!: «Δεδομένου ότι τα κύτταρα που πολλαπλασιάζονται (καρκινικά κύτταρα που χωρίζονται με άγριο τρόπο) θα ήταν περισσότερο ευαίσθητα στην μόλυνση σε σχέση με τα αδρανή κύτταρα, οι ιοί αποτελούν μόνο δείκτες του ανώμαλου πολλαπλασιασμού παρά την αιτία τους» (2).

Με ποιον τρόπο λοιπόν καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο ανθρώπινος ιός θηλώματος (HPV) προκαλεί τον καρκίνο του τραχήλου; Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι καρκίνοι είναι κατά 80% συνδεδεμένοι με την χρήση καπνού, με εκείνα που πίνουμε και τρώμε ή σε μικρότερο βαθμό στην έκθεση σε ακτινοβολίες ή καρκινογόνους παράγοντες, παρόντες στο περιβάλλον και στους εργασιακούς χώρους (3). Ίσως η αλήθεια είναι ότι πρόκειται περί καρκινογόνων παραγόντων και όχι ιοί, που προκαλούν τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό.

Ευχόμαστε και θα περιμέναμε ότι το εμβόλιο ενάντια στον καρκίνο του τραχήλου Gardasil έχει ελεγχθεί με σωστό τρόπο και ότι η χορήγησή του με ένεση στα κορίτσια και ίσως και στα αγόρια θα ήταν ασφαλής. Όμως, κατά την άποψη της Συμμαχίας για την παραγωγή ανθρώπινης έρευνας (Alliance for Human Rsearch Production – AHRP) τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Η AHRP υποστηρίζει ότι στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου, αυτό δεν αποδείχθηκε ούτε ασφαλές ούτε αποτελεσματικό.

Το γεγονός είναι ότι η Αμερικανική Υπηρεσία για το Διατροφικό και Φαρμακευτικό Έλεγχο (Food and Drugs Administration – FDA – USA) επέτρεψε στην Merck (παραγωγό του εμβολίου) να χρησιμοποιήσει, αντί από ένα «πλασέμπο», σε μη ενεργό αλμυρό διάλυμα, ένα «πλασέμπο» που περιείχε αλουμίνιο δυναμικά δραστήριο σαν έλεγχο για το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων στην δοκιμή. Το προαναφερθέν «πλασέμπο» με βάση το αλουμίνιο χρησιμοποιείται με την ιδιότητα σε μια κλινική δοκιμή να μπορεί να εμφανίσει τεχνιόντως την ψευδή εντύπωση της ασφάλειας ενός πειραματικού φαρμάκου ή εμβολίου.

Ακόμη περισσότερο, το εμβόλιο Gardasil περιέχει 225 mcg αλουμινίου. Γνωρίζουμε ότι τα υποστηρικτικά με αλουμίνιο στα εμβόλια μπορούν να επιτρέψουν στο αλουμίνιο να εισέλθει στον εγκέφαλο και να προκαλέσει φλεγμονές στο σημείο της ένεσης, καθορίζοντας κόπωση και χρόνιους πόνους στους συνδέσμους και στους μύες. Περίπου το 60% εκείνων στους οποίους χορηγήθηκε το Gardasil ή το πλασέμπο, με αλουμίνιο, υπέφερε από παρενέργειες όπως πονοκεφάλους, πυρετούς, ναυτία, ίλιγγο, εμετός, διάρροια και μυαλγία, όμως εκείνοι που τους χορηγήθηκε το Gardasil παρουσίασαν σοβαρότερες παρενέργειες όπως, πονοκέφαλος, γαστρεντερίτιδα, σκωληκοειδίτιδα, φλεγμονώδεις ενοχλήσεις της πυέλου της λεκάνης, άσθμα, βρογχοσπασμούς και αρθρίτιδα (4).

Δηλαδή, δεδομένου ότι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προκαλεί περίπου το 1% από όλους τους θανάτους από καρκίνο σε γυναίκες και ότι η σχέση της αιτιότητας είναι αμφίβολη, για να μην αναφερθούμε στην έλλειψη ασφάλειας που παρουσιάζεται στις δοκιμές των εμβολίων, πρέπει να διερωτηθούμε, για ποιο λόγο οι γονείς καθοδηγούνται να εμβολιάσουν τις κόρες τους με το Gardasil. Η προφανής απάντηση είναι ότι από την επιτυχία του Gardasil εξαρτώνται πολλά πράγματα.

Προβλέπεται ότι το Gardasil θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει τη σημαντικότερη πηγή εσόδων της Merck, με πωλήσεις προβλεπόμενες της τάξης τουλάχιστον των 2 δις δολαρίων. Προκειμένου για έσοδα τα οποία η Merck μετά τα σκάνδαλα που συνδέονται με το Vioxx, έχει απελπισμένα ανάγκη. Για να φθάσει σ’ αυτόν τον σκοπό, το εμβόλιο Gardasil θα ζητείται ως προϋπόθεση για την εγγραφή στα σχολεία (5).

Σημειώσεις:
http://www.virusmyth.net/aids/data/pdlatvir3.htm

http://www.redflagsweekly.com/secondopinion/2002nov25.html
http://www.medicinenet.com/cancercauses/page2.htm
http://www.ahrp.org/cms/content/view/263/28/
http://www.honesthuman.com

Πηγή: Helen Lobato, hlobato@dodo.com.au
http://www.informyourself.com.au

Μετάφραση από την ιταλική έκδοση του Nexus New Times No 66 02/03/2007, από τον Γιώργο Παπαγεωργίου

4 σκέψεις για το “ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ GARDASIL, ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ”

  1. Δεν μπορω να καταλαβω απο ποιον χρηματιζεστε να γραφετε τετοια παραμυθια…σαν δε ντρεπεστε!!!…αυτη τη στιγμη εκατομμυρια κοριτσια στον κοσμο ερχονται σε επαφη με τον ιο hpv κι εσεις ασχολειστε με τα ποσα λεφτα θα βγαλει η merck απο ενα εμβολιο το οποιο καταμολεμα τον καρκινο του τραχηλου. Το προβλημα ειναι οτι ειστε και ασχετοι…ειναι δυνατον να ασχολειστε με 225 mcg αλουμινιου οταν καταπινετε τοσα χρονια τα αντιοξινα για το στομαχι οπως maalox, aludrox, simeco τα οποια παρακαλω περιεχουν 500 mg αλουμινιου…ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ!!!!

  2. Αγαπητέ προπετή και αγενή, φίλε. Αντί να τα λες εμάς αυτά, αφού έχεις τη σχετική γνώση, να παραπέμψεις τις αμφιβολίες σου στο Περιοδικό “Nexus New Times”, απ’ όπου -τευχ. No 66 – ήρθε το άρθρο. Ο έχων νου και ώτα ακούει και πολύ θα χαρούμε να ακούσουμε τη δημόσια συζήτηση σας, ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ.

    Πού να σας παραπέμψουμε για λίγο σαβουάρ-βιβρ παραμένει ζητούμενο. Δεν μας πτοεί ωστόσο το βρισίδι σας. Ακόμα κι έτσι, αν έχετε δίκαιο, θα σας βγάλουμε στο βήμα. Αν βάζατε το όνομα σας θα παραπέμπαμε στον συντάκτη εμείς το άρθρο, με ευθύνη δημόσιας απάντησης πάλι. Δεν κρύψαμε την πηγή μας, γι’ αυτό άστοχο τα περί “χρηματισμού” και λοιπά σκουπιδάκια σας. Τώρα που το λες, να θυμηθώ να εξαργυρώσω και την επιταγή.

    Ευχαριστώ

  3. Τα εμβόλια δυστυχώς παρουσιάζονται ως θαύμα, χωρίς να λέγεται τίποτα για τις σοβαρές παρενέργειές τους. Οσον αφορά το Gardasil, είναι πολύ καινούργιο εμβόλιο και δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά σε ανθρώπους. Πολύ φοβάμαι ότι πρόκειται να προκαλέσει πολλά προβλήματα στις νέες γυναίκες και ιδίως προβλήματα γονιμότητας (στειρότητα). Αφήστε δε που συνδέεται ακόμα και με θανάτους νέων κοριτσιών. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις παρενέργειες των εμβολίων και του Gardasil στην παρακάτω ιστοσελίδα:
    http://www.homeopathy.gr/articles_vaccines.html

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *