Τελευταία Εκδήλωση προγράμματος ”ΚΑΜΕ”

Το πρόγραμμα ”ΚΑΜΕ-Μειώνω-Επαναχρησιμοποιώ-Ανακυκλώνω-Κομποστοποιώ” ολοκληρώθηκε ύστερα από περίπου ενάμιση χρόνο υλοποίησης. Πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Δέλτα με φορείς υλοποίησης την ”Αντιγόνη-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης”, την ”Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης” και τον Δήμο Δέλτα με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στο χώρο του ”Οικόπολις-Μια παράλληλη πόλη” πραγματοποίηθηκε η τελευταία εκδήλωση του προγράμματος ”ΚΑΜΕ”.

 

 

Η κ.Ζώτου Ελεονώρα αναφέρθηκε στην ιστορία της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, την ενεργή παρουσία της όλα αυτά τα χρόνια, τις δράσεις και τις επιτυχίες της. Σε συνέχεια αυτού, ο κ.Γεωργόπουλος Αλέκος μίλησε για την χρησιμότητα και την αναγκαίοτητα των οικολογικών προγραμμάτων και με ποιο τρόπο μπορεί το όραμά μας να εφαρμοστεί στην πράξη μέσω παρόμοιων προγραμμάτων.

 

 

Ο κ. Ιακώβου Κωνσταντίνος, αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη τέτοιων προγραμμάτων, πως μπορεί να εφαρμοστεί στον Δήμο, ποια είναι η παρούσα κατάσταση του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με τα ποσοστά ανακύκλωσης, ενώ στο τέλος έγινε αναφορά για μελλοντικά σχέδια του Δήμου για τους καφέ κάδους, αλλά και για επόμενη δράση σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση.

Επιπλέον, το παρόν έδωσε και ο κ. Τρεμοπουλος Μιχάλης, από την Οικολογία αλληλεγγύη, ο οποίος τοποθετήθηκε επί των ζητημάτων.

Οι συντελεστές του έργου μίλησαν και αυτοί με τη σειρά τους για το πρόγραμμα “ΚΑΜΕ”. Συγκεκριμένα, ο κ.Τρεμόπουλος Τάσος παρουσίασε τα αποτελέσματα του προγράμματος τόσο από τη συλλογή των απορριμμάτων από τα σχολεία που συμμετείχαν, όσο και από τα εργαστήρια ενηλίκων που πραγματοποιήθηκαν στο Καλοχώρι, τη Σίνδο και τα Διαβατά.

Η αποδοχή της αναγκαιτότητας της ανακύκλωσης και η επιτυχία του σωστού διαχωρισμού των απορριμμάτων από τα ίδια τα παιδιά, συνδέεται άμεσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δράσεις που έγιναν από τις εκπαιδεύτριες του προγράμματος. Η κ.Γκουζούμα Τάνια περιέγραψε τις δράσεις στα σχολεία, την ανταπόκριση των μαθητών, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Ο κ.Μακρής Θανάσης ήταν ο εκπαιδευτείς των εργαστηρίων για ενήλικες σχετικά με την κομποστοποίηση και την Κυκλική και Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία. Παρουσιάστηκε το περιέχομενο των εργαστηρίων και το θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών(συγκεκριμένα μέσω του εργαστηρίου κομποστοποίησης), ωστόσο δόθηκε κυρίως έμφαση στις πράσινες θέσεις εργασίες που μπορούν να προκύψουν από την σωστή εφαρμογή και συνέχιση του προγράμματος.

 

Το πρόγραμμα “ΚΑΜΕ” έφτασε στο τέλος του, αλλά ελπίζουμε να ήταν μονάχα η αρχή για περισσότερες δράσεις και πράξεις που θα βοηθήσουν το περιβάλλον και τις πόλεις μας.

Πιο πράσινες πόλεις, με λιγότερα απορρίμματα!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top