Άρθρο 24: δεν τους φθάνει η μισή Ελλάδα για οικόπεδα;

Διαδικασίες νομοσχεδίου ρουτίνας
θυμίζει πια η πολυσυζητημένη συνταγματική αναθεώρηση. Καθώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανταλλάσσουν κατηγορίες για έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμούς, είναι φανερό ότι καμιά από τις δύο δεν τους έχει σεβαστεί: Τώρα που η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής φθάνει στα άρθρα 24 και 117 για την προστασία της δασικής γης, η κυβερνητική πλειοψηφία οφείλει μια καθαρή απάντηση για το τι έχει αλλάξει από την προηγούμενη συνταγματική αναθεώρηση του 2001, όπου η ΝΔ είχε υπερψηφίσει τη σημερινή διατύπωση των συγκεκριμένων άρθρων. Και επειδή όλοι ξέρουμε σε ποια χώρα ζούμε: – Αποτελεί ομολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΘΑΝΕΙ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, όταν ακούγεται ως επιχείρημα ότι «η μισή χώρα θεωρείται δασική», όταν εκτός σχεδίου δόμηση επιτρέπεται νόμιμα σε όλες τις μη προστατευόμενες περιοχές.
– Αποτελεί παραλογισμό πρώτου μεγέθους η επίκληση της αποσαφήνισης του «τι είναι δασικό και τι όχι», σε μια πολιτεία που αποφεύγει να εκπληρώσει την (ήδη συνταγματικά θεσπισμένη) υποχρέωσή της για δασολόγιο.
Η συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή είχε δείξει ότι με την αναθεώρηση των συγκεκριμένων άρθρων διαφωνεί και σημαντικός αριθμός βουλευτών της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας. Εύλογο είναι να περιμένουμε από τους βουλευτές αυτούς να μην «αλλάξουν γνώμη» στην Ολομέλεια για λόγους κομματικής πειθαρχίας. Σε τελική ανάλυση, δε συμβαίνει συχνά να αλλάζει μια ευρωπαϊκή χώρα το σύνταγμά της για να περιορίσει την προστασία περιβαλλοντικών αγαθών. Η πραγματική όμως μάχη δε δίνεται μόνο στη Βουλή αλλά και στην κοινωνία, για να δείξουμε σε όλους ότι στη χώρα αυτή δεν κατοικούν μόνο συμφέροντα αλλά και πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συμμετέχουν στη διαμαρτυρία των Συνεργαζόμενων Οργανώσεων κατά της Αναθεώρησης των Άρθρων 24, 100 και 117 του Συντάγματος, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα μπροστά στη Βουλή.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
Για περισσότερες πληροφορίες: Κώστας Διάκος 6972 223030

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *