Εκδήλωση ΚΑΜΕ-Παρουσίαση Αποτελεσμάτων

Η «Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης» πραγματοποιεί την τελευταία της εκδήλωση στα πλαίσια του προγράμματος «Μειώνω-Επαναχρησιμοποιώ-Ανακυκλώνω-Κομποστοποιώ-ΚΑΜΕ».

Το πρόγραμμα ‘’ΚΑΜΕ’’ υλοποιήθηκε στον Δήμο Δέλτα εν όψει της δημιουργίας Πράσινου Σημείου σε αυτόν. Σκοπός ήταν τόσο η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας, όσο και του ευρύτερου κοινού ώστε να επιτευχθεί η θετική ανταπόκριση και η ενεργή συμμετοχή αναφορικά με την ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων του Δήμου.

Οι δράσεις του προγράμματος, στα συνεργαζόμενα τρία σχολεία, συνέβαλλαν στην εξοικείωση των μαθητών με τις προβλεπόμενες διαδικασίες σωστής διαχείρισης, όπως και στην διάδοση της επανάχρησης και των εναλλακτικών τρόπων αξιοποίησης αντικειμένων.
Η πραγματοποίηση εργαστηρίων σε κατοίκους του Δήμου συνεισέφερε στην εκπαίδευσή τους σε θέματα κομποστοποίησης και Κυκλικής & Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας αλλά και στην προσπάθεια για δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας.

Στην παρούσα εκδήλωση παρουσιάζεται αναλυτικά το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν. Οι συντελεστές του έργου συζητάνε τα αποτελέσματά του προσδοκώντας να αποτελέσει καλό παράδειγμα εφαρμογής και από άλλους δήμους, αλλά και την συνέχισή του από τον Δήμο Δέλτα.

Ας αποτελέσει την αρχή για μία πιο πράσινη πόλη με λιγότερα απορρίμματα και περισσότερες βιώσιμες λύσεις!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:00 στο Οικόπολις-Μια παράλληλη πόλη, Πτολεμαίων 29Α.

Στον χώρο θα υπάρχει ανοιχτός μπουφές και καφές.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top