500 ΚΡΟΚΟ…ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΩΔΙΝΑΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΤΕΚΑΝ ΜΗΝΙΝ

Ο ΟΗΕ συμπέρανε αυτό που κάθε απλός άνθρωπος διαπιστώνει και βιώνει (μάλλον αυτοί ζουν στον Άρη), ότι δηλαδή:

«……Η παρατηρούμενη κλιματική αλλαγή οφείλεται στον άνθρωπο με πιθανότητα 90% και οι επιπτώσεις της θα διαρκέσουν σίγουρα αιώνες». Έτσι καταλήγει η σημαντική νέα έκθεση του ΟΗΕ, πάνω στην οποία θα βασιστεί η διεθνής πολιτική για το φαινόμενο. «Πλημμύρες, ξηρασία και τυφώνες είναι οι ορατές συνέπειες…….»,
Σε άλλο σημείο των πορισμάτων των συσκεφθέντων …..αλιγατόρων, χαρακτηρίζεται μάλιστα η κλιματική αλλαγή «..ανθρωπογενής και αναπόφευκτη..». Δηλαδή υπαινικτικά: κάπου φταίμε και μεις, μη τα ρίχνουμε όλα στη βιομηχανία. Οι διατυπώσεις ήταν προσεγμένες και «κόσμιες». Οι 500 ειδικοί τεχνοκράτες και πολιτικοί αλιγάτορες των Παρισίων, δεν παρέλειψαν να εκφράσουν και τη συμπάθεια τους για το πρόβλημα μας (ένα κουβά κροκοδείλια δάκρυα, παρακαλώ). Έτσι, σαν κι αυτούς, πρέπει να μιλάει κανείς για την παγκόσμια καταστροφή, ακόμα κι όταν προβλέπει τσουνάμια με 200 εκατ θύματα (πόρισμα της Έκθεσης Sir Nicholas Stern, που δημοσιεύθηκε στις 30.10.2006, βλέπε Σχετικά). Άξιος ο μισθός τους και οι αφέντες τους, (μετά σου λέει όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – ελληνιστί Idiot Universities). Η σκέψη μας όμως είναι ποιος είναι σε θέση, να επιβάλλει τα μέτρα του Nairombi και του Kyoto στους εμπόρους της άλογης, άνισης και άστοχης «ανάπτυξης», ποιος ζήτησε τέτοια «ανάπτυξη» και πώς θα τους σταματήσουμε.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ενέκρινε χωρίς επιφυλάξεις τα αποτελέσματα της έκθεσης. (Από 6,5 δις ανθρώπους στον πλανήτη μας, κανένας δεν περίμενε το αντίθετο).
«Η έκθεση αυτή συνεισφέρει στο σύνολο όσων γνωρίζουμε για να μπορέσουμε να μελετήσουμε και να κατανοήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις προκλήσεις των κλιματολογικών αλλαγών και θεωρούμε ότι λόγω τούτου, η έκθεση είναι εξαιρετικά πολύτιμη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόνι Φράτο προσθέτοντας: «τα αποτελέσματά της είναι πράγματι πολύ σημαντικά».
Εμείς θα συνεχίσουμε, ωστόσο, να μιλάμε για ανανεώσιμες πηγές και εξοικονόμηση ενέργειας, για σεβασμό στο περιβάλλον, για δεντροφυτεύσεις και βιολογικά, για μια άλλη αντίληψη ανάπτυξης, για ένα άλλο όραμα που θα αντιπαλεύει τον εφιάλτη των περισπούδαστων αλιγατόρων. Σχολιάζουμε μόνο: «Η σύσκεψις έγινε κεκλεισμένων των θυρών».

Από το in.gr
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=775631&lngDtrID=252
Η κλιματική αλλαγή είναι ανθρωπογενής και αναπόφευκτη, καταλήγει ο ΟΗΕ

Σχετικά: προηγούμενα μας στην Κατηγορία μας «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»

(Για την επεξεργασία: Νίκος Τακόλας / ntakolas@gmail.com/ Ομάδα Ενεργειακού – ΟΑ

3 σκέψεις για το “500 ΚΡΟΚΟ…ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ”

 1. Αποκάλυψη της Guardian
  Υπόθεση χρηματισμού επιστημόνων για να αμφισβητήσουν την έκθεση του ΟΗΕ
  Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, και το forumικό μελάνι μας στεγνώσει, βόμβα μεγατόνων, αποδεικνύει όχι μόνο ότι η Κλιματική Αλλαγή είναι ανθρωπογενής, μα …. απανθρωπογενής. Το American Enterprise Institute (AEI), ένα thinktank, το οποίο χρηματοδοτείται από την ExxonMobil, (μεγαθήριο του πετρελαίου – συγχώνευση δύο πρώην αδελφών του Περσικού Κόλπου), σε στενή σχέση με την κυβέρνηση Μπους, κατηγορείται από τη Guardian, ότι πήρε περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια δολάρια «μαύρα» από την ExxonMobil, για να γράψουν 20 μέλη του κατευθυνόμενα άρθρα, που θα υπογράμμιζαν τις ελλείψεις της έκθεσης του ΟΗΕ (βλ. Έκθεση Αλιγατόρων) για την κλιματική αλλαγή (IPCC). Οι επιστολές εστάλησαν από τον Κένεθ Γκριν, επισκέπτη ερευνητή στο ΑΕΙ, ο οποίος επιβεβαίωσε την προσέγγιση επιστημόνων.
  Κανένας ποτέ, βέβαια δεν πίστεψε ότι «ο καιρός τρελάθηκε» και ότι η κλιματική αλλαγή είναι ..διαστρική. Η διαταραχή είναι απόρροια λανθασμένης αντίληψης ανάπτυξης, που δεν βλέπει το περιβάλλον σαν το σπίτι μας , με ευαισθησία και σεβασμό, αλλά σαν το τζάμπα χρυσωρυχείο των παγκόσμιων αγορών, τη γη προϊόν και ανταλλακτικό εμπορεύσιμο είδος. Κανένας άλλωστε δεν τιμωρήθηκε για «εγκλήματα κατά του Πλανήτη».
  Και μεις, βέβαια, βάζουμε το χεράκι μας. Κάτι οι καπνοί, κάτι τα ΙΧ κλπ. Ας προσέχουμε.

 2. Μπράβο Νίκο όσο γράφεις τόσο γίνεσαι καλύτερος. Πίστεψέ με είναι εμφανέστατο αυτό!!!

 3. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και περιμένω το βαρύ πυροβολικό Γιαν. Μαχ – Αλ. Γεωργ, που είναι οι καθ’ ύλην. Για μένα δηλώνω “επίδοξος γραφιάς της ευ-πεζοκοπίας”. Στο θέμα τώρα, άκουσον κάτι που δεν το πρόσεξα: “….να κατανοήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις προκλήσεις των κλιματολογικών αλλαγών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόνι Φράτο. Αμ δεν κάθεται καλά ο καιρός, αμ προκαλεί κιόλας!!!!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *