Με τα… πεδία παίζει

Ανησυχία και προβληματισμό σε πολίτες και ειδικούς εξακολουθούν να προκαλούν οι πυλώνες με αγωγούς υπερυψηλής τάσης και η υπαίθρια εγκατάσταση μετασχηματιστών της ΔΕΗ, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα σπιτάκια όπου φιλοξενούνται τα παιδιά στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» στο Ίλιον.

Όλο το 2σέλιδο αφιέρωμα στην “Ελευθεροτυπία” – 4-1-2007 εδώ:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=46428964
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=62707876
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=68628004
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=11198660
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=98132644

ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, Ο ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΔΗ Ή ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΛΑΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΟΝΤΩΝ Τ.Α. ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

4 σκέψεις για το “Με τα… πεδία παίζει”

 1. καρπαδάκης

  γιατί, εδώ τι γίνεται; Στην μαλακοπή έχει πυλώνα μέσα στην πόλη, επίσης το ιδιωτικό δημοτικό σχολείο Αριστοτέλειο (;) μεταξύ πανοράματος και πυλαίας στο ύψος της διαταύρωσης με την περιφερειακή, είναι χτισμένο στην κυριολεξία κάτω από τεράστιο πυλώνα! Αφού οι βάσεις του πυλκώνα είναι μέσα στην αυλή του σχολείου!!!!!

 2. Ελένη Ανυφαντάκη, Νίκος Δασκαλάκης

  Κύριε Σεραφείμ Φυντανίδη
  Κύριε Σήφη Πολυμίλη,
  παρακαλούμε γιά δημοσίευση του παρακάτω κειμένου μας στις σελίδες της “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ”-σχετικού με το δημοσίευμα της «Ε» (4-1-2007) με τίτλο «Με τα …πεδία παίζει- Πυλώνες υπερηψυλής τάσης πάνω από τα κεφάλια βρεφών και παιδιών».

  Μήπως, όμως, με τα … παιδία παίζει η Υψηλή τάση;…
  (σχετ. με το 2σέλιδο δημοσίευμα της «Ε» με τίτλο «Με τα …πεδία παίζει- Πυλώνες υπερηψυλής τάσης πάνω από τα κεφάλια βρεφών και παιδιών», 4-1-2007).

  «Κύριε διευθυντά
  Επιτρέψτε μας να συμβάλουμε με τα παρακάτω ως συμπληρωματικά.στο άρθρο Με τα… πεδία παίζει- Πυλώνες υπερυψηλής τάσης πάνω από τα κεφάλια βρεφών και παιδιών που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας στις 4-1-2007 (αφορά στη γειτνίαση του “Κέντρου Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ”, ΚΒΜ, στο Ίλιον).
  1) ο νέος δήμαρχος Ιλίου (πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών) Νίκος Ζενέτος δηλώνει «αποφασισμένος να δώσω αγώνα για να φύγουν αυτές οι εγκαταστάσεις από την περιοχή.» Γιατί δεν φρόντισε να το πράξει με την απόφαση του Δήμου να αποξηλώσει τους πυλώνες και να υπογειώσει το υπόλοιπο των γραμμών Υπερ-Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ που περνούσαν μέχρι το 2001 από το Ίλιον αλλά δέχτηκε να εξαιρεθεί η περιοχή του ΚΒΜ, αφήνοντας τρεις πυλώνες στην επιφάνεια; Αλλά βέβαια: «Εμείς κάναμε όλες αυτές τις ενέργειες από λόγους αισθητικής, γιατί στο παρελθόν είχαν γίνει μετρήσεις και δεν υπήρχαν προβλήματα.».

  2) Ο ισχυρισμός του κ. Ζενέτου ότι «Οι επιστημονικές απόψεις για το κατά πόσο οι πυλώνες αυτοί είναι επικίνδυνοι για τον άνθρωπο διίστανται» δεν ευσταθεί και πολύ. Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένη η εφαρμογή της «Αρχής της Προφύλαξης» (κατευθυντήριες αρχές της αειφόρου ανάπτυξης). Αφού δηλώνει «αποφασισμένος να δώσω αγώνα για να φύγουν αυτές οι εγκαταστάσεις από την περιοχή», ας το κάνει ΤΩΡΑ.
  Το θέμα το γνωρίζει ήδη με την από 16-2-2006 επιστολή μας, στην οποία ακόμα περιμένουμε απάντηση.

  3) Για την εγκατάσταση, τη συνεχιζόμενη λειτουργία του σταθμού και των εναέριων γραμμών δεν έχει κατατεθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων όπως απαιτείται από το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, σύμφωνα με το έγγραφο 14.983/17.3.2006 της Νομαρχίας Αθηνών . Αρμόδια υπηρεσία για την περιβαλλοντική αδειοδότηση είναι η ΕΥΠΕ/ΥΠΕΧΩΔΕ (Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.).
  Οι περί δουλείας ισχυρισμοί της ΔΕΗ δεν αφορούν την ασφάλεια υγιεινής περιβάλλοντος αλλά πολεοδομικές και άλλες συναφείς διατάξεις. Οι εγκαταστάσεις του ΚΒΜ (κτίσματα-κατοικίες των βρεφών) ΔΕΝ απέχουν «περισσότερο από 30 μέτρα από τον άξονα της γραμμής μεταφοράς σε κάθε θέση», όπως αναληθώς ισχυρίζεται σε έγγραφό της η ΔΕΗ.

  4) Η πρόεδρος του ΚΒΜ Ευαγγελία Βελέντζα ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι απομάκρυναν τα παιδιά από ένα θάλαμο που ήταν πιο κοντά στις γραμμές, ο οποίος μέχρι σήμερα παραμένει κλειστός. Ο ισχυρισμός της κυρίας προέδρου είναι καθ όλα αβάσιμος και ανακριβής. Επισκεφθήκαμε στις 29-12-06 το πιο κοντινό περίπτερο, “ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ” Ή “ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΙΤΑΚΙ” και ήταν σε πλήρη λειτουργία.. Αυτό απέχει λιγότερο από 20 μέτρα (σύμφωνα με την γνωμάτευση-αυτοψία της Ελ. Επ. Ατομικής Ενέργειας) από τις εναέριες γραμμές και την υπαίθρια εγκατάσταση μετασχηματιστών (ΚΥΤ) της ΔΕΗ . Τα υπόλοιπα περίπτερα δίπλα σε αυτό που βρίσκονται παράλληλα και δίπλα στις εναέριες γραμμές, όλα ήταν σε πλήρη λειτουργία
  Τον ισχυρισμό αυτόν επανέλαβε την επομένη και σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.
  Δύο τινά μπορούμε να υποθέσουμε.
  α) ή ΟΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΠΑΝΙΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ “ΜΗΤΕΡΑ” ΟΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

  β) ή ΟΤΙ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ TV (…τα κάνεις όλα…)ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΑΝΑ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Κ Α Ν Ο Ν Ι Κ Ο Τ Α Τ Α.

  5) Το Υπουργείο Υγείας, η Διεύθυνση Υγιεινής Περιβάλλοντος με την εγκύκλιο Υ2/174/7.8.2000 (σχετ. Υ2/1621/99) προς ΥΠΕΧΩΔΕ/Γ.Δ/νση Περιβάλλοντος/ΕΥΠΕ, θέτει ρητά και απερίφραστα το θέμα των επιπτώσεων στη Δημόσια Υγεία από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία χαμηλής συχνότητας από τις γραμμές μεταφοράς ενέργειας Υψηλής Τάσης. Με αυτήν συστήνεται να μεταφερθούν οι γραμμές σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων από την πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή, λόγω του επιστημονικά αποδεδειγμένου κινδύνου να δράσουν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία αυτά ως παράγοντες «ευοδώσεως» καρκινογενέσεων με αυξημένη μάλιστα συχνότητα.
  Ο αρμόδιος υπουργός Υγείας και ο υφυπουργού Κοιν Αλληλεγγύης κ. Γ. Κωνσταντόπουλος (Παιδίατρος-Επίκουρος Α.Π.Θ.) θα έχει κάποια απάντηση για ποιον λόγο αυτό δεν εφαρμόζεται ούτε κάν σε εξαρτημένη και εποπτευόμενη Υπηρεσία από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το ΚΒΜ .

  6) Υπάρχει νομικό σκέλος στο πρόβλημα. Το άρθρο 24 του ελληνικού Συντάγματος και η μη εφαρμογή και τήρηση στις σχετικές διατάξεις της “αρχής της προφύλαξης” σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ε.Ε.έχει θεσπίσει την Αρχή της Προφύλαξης.
  Η χώρα μας να οφείλει να εφαρμόσει και να ενσωματώσει στο εθνικό Δίκαιο την Αρχή της Προφύλαξης, σύμφωνα και με τις σχετικές Οδηγίες της Ευρ. Ένωσης.
  Σύμφωνα με την “Αρχή της Προφύλαξης”, το ενδεχόμενο έλειψης επαρκών επιστημονικών δεδομένων ΔΕΝ πρέπει να αποτελεί λόγο γιά την αναβολή λήψης μέτρων υγειονομικού ή περιβαλλοντικού χαρακτήρα.
  Ωστόσο, δεν υιοθετήθηκε η Αρχή της Προφύλαξης η οποία ενσωματώθηκε στο πρωτογενές κοινοτικό δίκαιο με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ (1992), άρθρα 130Ρ-Τ και στο αρ.174 παρ.2 της Ε.Συνθ.Ε.Κ. και θεωρείται δεσμευτικός κανόνας δικαίου άμεσης εφαρμογής και συνεπώς σύμφωνα και με το αρ. 28παρ.1 του Συντάγματος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύει από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου, αλλά και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. (ενδεικτ.: COM (2000) 1 τελικό της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων , Βρυξέλλες 2-2-2000, Ανακοίνωση της Επιτροπής για την αρχή της προφύλαξης, COM (2005) 218 τελικό της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Βρυξέλλες 25-5-2005, Ανακοίνωση της Επιτροπής για τις κατευθυντήριες αρχές της αειφόρου ανάπτυξης, Σύσταση 1999/519 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, L199 (1999/519/EC), 30-7-1999).

  7) Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκονται (αλλά αγνοήθηκαν και δεν εφαρμόσθηκαν) -μεταξύ άλλων – και
  α) η 1264/2005 πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, δημιουργεί τεκμήριο υπέρ της προστασίας της υγείας. Βασίζεται στην Αρχή της Προφύλαξης και της προληπτικής δράσης και αποφαίνεται επί ζητήματος πανομοιότυπου του παρόντος, την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και τις καταστροφικές της συνέπειες επί του ανθρώπινου οργανισμού,

  β) η απόφαση 4503/ 1997 του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας δημιουργεί δεδικασμένο στο Ελληνικό Δίκαιο.
  «Η επί του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και δη τη υγείας των κατοίκων οικισμού, επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων δεν είναι μόνο θέμα που άπτεται του φυσικού περιβάλλοντος, δια το οποίο αρμόδιος είναι ο Υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ, ούτε και αμιγώς τεχνικό ζήτημα, που στηρίζει τη συναρμοδιότητα το Υπουργείου Βιομηχανίας, ως αρμοδίου επί των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, αλλά είναι προεχόντως θέμα που αφορά στη ανθρώπινη υγεία για το οποίο αρμόδιος είναι ο Υπουργός Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών ασφαλίσεων».
  Το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση των κατοίκων Κοινότητας Κρυονερίου Αττικής κατά ΥΠΕΧΩΔΕ, ΥΒΕΤ, ΔΕΗ, Σ.Π. κ.λ.π, και δεν επέτρεψε την διέλευση επάνω από τον οικισμό, γραμμών υψηλής τάσης 150 KV και 400 ΚV, διότι πέραν της υπέρβασης των ορίων δεν υπήρχε επιστημονικά τεκμηριωμένη Μ.Περ. Επιπτώσεων, υπογεγραμμένη από τον συναρμόδιο Υπουργό Υγείας – Πρόνοιας.
  γ) με την 936/ 2003 απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας αναστέλλει την εκτέλεση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων έργου αναβάθμισης υφιστάμενης και κατασκευής νέας γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος Κορίνθου – Πατρών, για το λόγο ότι η κατασκευή του επίδικου έργου θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής, εξ αιτίας της αυξήσεως της εντάσεως των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, τα οποία δημιουργούνται γύρω από τις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.
  δ) και βεβαίως, η Ειδική Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη (Κύκλος Ποιότητα Ζωής) τον Νοέμβριο 2003 με θέμα «ΣΤΑΘΜΟΙ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ –ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΗ ΙΟΝΤΙΖΟΥΣΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ».

  8)Σε διεθνές επίπεδο το στοιχειώδες μέτρο προφύλαξης είναι η καθιέρωση απόστασης από κατοικημένες περιοχές. Αυτό ισχύει σε πολλές χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία, Ιταλία κλπ.), δεδομένου του ότι δεν υφίστανται όρια ασφαλείας, αλλά όρια επικινδυνότητας.

  9) Κατατέθηκε, άραγε, σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) για την εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση των συγκεκριμένων αυτών έργων; Υπήρξε Τεχνική Μελέτη του έργου; Υπάρχει άδεια της Πολεοδομίας; Ποιες συναρμόδιες Υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους, με βάση ποιες κείμενες διατάξεις και με ποια αιτιολόγηση γνωμοδότησαν θετικά, ενέκριναν και τελικώς έδωσαν την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας των εναέριων γραμμών και του υπαίθριου ανοικτού ΚΥΤ της ΔΕΗ Α.Ε. σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων από τους χώρους διαβίωσης και διαμονής των βρεφών του «Κέντρο Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ» και των εργαζομένων εκεί;

  10) Το πρόβλημα το γνωρίζουν ήδη από αρχές του 2005 οι θεσμικά υπεύθυνοι φορείς, η πρόεδρος του ΚΒΜ, ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Συνήγορος του Πολίτη, καθώς επίσης και ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου και ο Προϊστάμενος της εισαγγελίας και μάλιστα έχει σχηματιστεί δικογραφία στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

  11) Υπάρχει άμεση πολιτική παραδοχή της ελληνικής Κυβέρνησης (Δ. Σιούφας – Δ.Τ. 25/4/2006 Γρφ Τύπου) της όχλησης που προκαλούν οι εναέριοι αγωγοί Υ/Υ Τάσης της ΔΕΗ Α.Ε. καθώς και των επιστημονικά αποδεδειγμένων μη αντιστρεπτών βλαβών που αυτοί προκαλούν στην υγεία των ανθρώπων και μάλιστα των μικρών παιδιών» [νέα Μελέτη Ανάπτυξης & Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΜΑΣΜ) περιόδου 2006-2010, η οποία εκπονήθηκε από τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΣΜΗΕ)].
  Ωστόσο ουδεμία πρόνοια αποφασίζεται για το συγκεκριμένο ζήτημα της γειτνίασης των εναέριων γραμμών Υ/Υ Τάσης και του ΚΥΤ της ΔΕΗ δίπλα στους χώρους διαβίωσης βρφών και νηπίων στο «Κ. Βρ. ΜΗΤΕΡΑ, αν και ήταν ενήμεροι του προβλήματος τουλάχιστον πριν από ένα και μισό έτος από τις αρχές του Ιανουαρίου 2005, τόσο μέσω του Πρωθυπουργικού Γραφείου, όσο και των δικών μας επιστολώ, αλλά και της σχετικής ερώτησης 10.302/3-5-2006 στην Βουλή των Ελλήνων του βουλευτή β΄ Αθήνας κ. Φώτη Κουβέλη.
  Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας (Δ.Τ. 25/4/2006 Γρφ Τύπου) ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης ότι : 1) «Αποξηλώνονται από το 2006 οι εναέριες γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης, παρέμβαση-σταθμός για ένα ψηλότερο βιοτικό επίπεδο των κατοίκων των Δυτικών Προαστίων, και ιδιαίτερα για καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας.», 2) τα «κλειστού τύπου ΚΥΤ συμβάλει ουσιαστικά στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής. Επιπλέον, καθίσταται δυνατή η αποξήλωση 4 εναέριων γραμμών μεταφοράς υψηλής τάσης που σήμερα διέρχονται πάνω από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας μεταξύ του Ρουφ και του ΚΥΤ Κουμουνδούρου που θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων. 3) Αναστάσιος Νεράντζης, υφυπουργός Ανάπτυξης: «Τα μέτρα αυτά (… ) ενέχουν και μια δραστική ποιοτική μεταβολή της ζωής των κατοίκων. (…) πυλώνες υψηλής τάσεως, πράγματι θεωρούνται επιστημονικά ότι χωρίς να έχουν επιπτώσεις στην υγεία, δεν είναι οι ιδανικότεροι μέσα στον αστικό ιστό. Με αυτά τα μέτρα δημιουργείται η δυνατότητα αποξηλώσεως των πυλώνων αυτών της υψηλής τάσεως και έτσι η Νέα Διακυβέρνηση αποδεικνύει ότι και τα Δυτικά Προάστια, το Αιγάλεω, η Αγία Βαρβάρα έχουν, και αυτά, το ίδιο δικαίωμα ζωής. Μιας ζωής καλύτερης, ποιοτικότερης και ουσιαστικότερης.» 4) Νίκος Στεφάνου, γενικός γραμματέας υπουργείου Ανάπτυξης : «…έκαναν (σσ: οι δύο υπουργοί ) ειδική μνεία στο ζήτημα της αποξύλωσης των πυλώνων από τις περιοχές του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας, που ήταν και πάγιο αίτημα των κατοίκων, αλλά και των δημοτικών αρχόντων τους.

  12) Η Κομισιόν, αντιμέτωπη με τη σοβαρότητα της κατάστασης που ανέδειξαν τα πορίσματα διεθνών επιστημονικών ερευνών για τις επιπτώσεις στην υγεία κυρίως των μικρών παιδιών από την γειτνίαση αυτών με ηλεκτρομαγνητικά πεδία, αλλά και ο καταιγισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από σχετικές ερωτήσεις ευρωβουλευτών (μεταξύ αυτών και οι έλληνες ευρωβουλευτές Γιάννης Μαρίνος και Δημήτρης Παπαδημούλης) για την βλαπτικότητα αλλά και μη συμμόρφωση προς τη Αρχή της Προφύλαξης, έχει αναθέσει από τον Ιούλιο του 2006 στην Επιστημονική Επιτροπή για την Τοξικότητα, την Οικο-τοξικότητα και το Περιβάλλον (CSTEE) της Ε.Ε./Επίτροπος για την Δημόσια Υγεία, την συγκέντρωση και επεξεργασία νέων, επίκαιρων δεδομένων με σκοπό να προχωρήσει στη συνέχεια στη σύνταξη νέας έκθεσης επικινδυνότητας για την πιθανότητα της βλαπτικής επίδρασης των
  ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (EMF) στην ανθρώπινη υγεία, (Possible effects of
  Electromagnetic Fields (EMF) on Human Health, July 2006) η οποία θα οδηγήσει σε νέα
  Οδηγία της Ε.Ε. σχετικά με το θέμα αυτό.

  13) Το συγκεκριμένο έργο της ΔΕΗ κατασκευάσθηκε σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από τα κτήρια όπου διαβιούν τα βρέφη, ενώ λειτουργούσε ήδη και επί 20 συνεχή έτη το ΚΒΜ στα ίδια κτήρια. Σημαντικό: Δίπλα στο ΚΒΜ εκτείνονται ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΧΕΡΣΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ όπου εξ αρχής θα μπορούσε να είχαν εγκατασταθεί (μακράν του ΚΒΜ) τα έργα της ΔΕΗ.

  Ελένη Ανυφαντάκη
  Νίκος Δασκαλάκης

  Γιασεμιών 30 – Χαλάνδρι

  Τηλ: 210-6828 345

  nicdaskal@yahoo.gr

 3. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΔΕΗ/?

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *