Πού αποσκοπεί η διαρκής άνοδος της τιμής του πετρελαίου;

prinos.jpg Πολλές απαντήσεις έχουν δοθεί. Το αν είναι επαρκείς ή όχι θα το δείξει το μέλλον. Υπάρχουν όμως και μερικές όψεις “αθέατες” δυστυχώς. Όπως πχ ότι οι ΗΠΑ κυρίως (αλλά όχι μόνον) ήδη μέσω της σχεδιασμένης εξωφρενικής ανόδου της τιμής του “Συμβατικού πετρελαίου”, προετοιμάζουν την “Επόμενη Ενεργειακά Ημέρα” τους, που δυστυχώς θα είναι εξαιρετικά πιο ρυπαντική για τον πλανήτη απο την προηγούμενη.

Διότι το δικό τους “Συγκριτικό Πλεονέκτημα” ονομάζεται : Βρώμικο Πετρέλαιο και Συνθετικό Πετρέλαιο

Δηλαδή:

Οι ΗΠΑ (όπως και οι Εσθονία, Κίνα, Αυστραλία) έχουν πλούσια αποθέματα σε άνθρακα και Πετρελαιούχο Σχιστόλιθο. Ο Καναδάς σε “Πισσούχα Άμμο”. Η Βενεζουέλα σε “Βαρύ Πετρέλαιο”. Απο αυτά μπορεί τεχνικά να εξαχθεί πετρέλαιο. Αλλά με δεκάδες φορές πιο μεγάλη ρύπανση για το περιβάλλον απ’ ότι με την τεχνική επεξεργασία του “Συμβατικού Πετρελαίου”.

Αυτή η τεχνική διεργασία φυσικά, ήταν πολύ πιο ακριβή απο την αντίστοιχη “απλή” διεργασία διύλισης του “συμβατικού πετρελαίου”.
Και λέμε “ήταν” – και όχι είναι – διότι πλέον, εκεί που έφτασε πια η τιμή του “συμβατικού πετρελαίου” , δεν είναι πλέον πιο ακριβή η παραγωγή του “Βρώμικου Πετρελαίου”.

Αντιθέτως:

οικονομικά είναι πλέον άκρως κερδοφόρα διαδικασία. Δεν έχουν παρά να παράγουν “Ακάθαρτο” και “Συνθετικό” πετρέλαιο και να το ρίχνουν στην αγορά. (Και τα ρυπαντικά αέρια της “επεξεργασίας” τους σε όλο τον πλανήτη). Αυτή η εξέλιξη φυσικά, σύντομα θα καταστήσει τις ΗΠΑ “αυτόνομες ενεργειακά”. Ήταν λοιπόν, “τυχαία” η συστηματική και υπέρογκη αύξηση της τιμής του πετρελαίου? Επειδή είναι εκτενές το σχετικό άρθρο, περισσότερες λεπτομέρειες στο link:

http://www.actionnemesis.com/v2/index.php?option=com_content&task=view&id=905&Itemid=51

————————————–

Ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα, στο forum των ΟΠ: http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=2967#2967

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top