Μάχη στις ΗΠΑ ενάντια στην πλαστική σακούλα. Εδώ διαφημίζουμε σακούλες …Jumbo

Αν ο κάθε καταναλωτής έφερνε τη δική του επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα για ψώνια, θα είχαμε περιορίσει κατά ένα δισεκατομμύριο κιλά περίπου τις εκπομπές CO2 αυτόν τον μήνα, που είναι ισοδύναμο με 1,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε κυκλοφορία!

Πρότεινε και σε άλλους το να έχεις πάντα τη δική σου τσάντα αυτόν τον μήνα και συνέβαλε καθοριστικά με μια πολύ απλή πράξη.
Όταν φέρνεις τη δική σου επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα, συμβάλλεις στα εξής:

Σώζεις την άγρια φύση: εκατοντάδες χιλιάδες θαλάσσια ζώα (χελώνες, πουλιά, φάλαινες, κλπ πεθαίνουν κάθε χρόνο τρώγοντας κατά λάθος πλαστικές σακούλες.
Σώζεις δέντρα: Χρειάζονται 14 εκατομμύρια δέντρα για να φτιαχτούν όλες οι χαρτοσακούλες που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ σε ένα χρόνο!
Ελαττώνεις τα σκουπίδια: Υπολογίζεται πως 4 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες καταλήγουν στα σκουπίδια παγκοσμίως κάθε χρόνο, αρκετές για να τυλίξουν την γη 63 φορές, αν ενωθούν!
• Ελαττώνεις την εξάρτηση από το πετρέλαιο: Περίπου 12 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο απαιτούνται για να φτιαχτούν τα 100 δισεκατομμύρια σακούλες για ψώνια που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο

Ευχαριστούμε για την αλλαγή που έκανες στη ζωή σου σήμερα
Μικρή συμβουλή: Κάνε συνήθεια το να έχεις ΠΑΝΤΑ πάνω σου μια επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα, οπουδήποτε κι αν πας. Άφηνε 2-3 στο αυτοκίνητό σου και γράφε πάντα σχετική υπενθύμιση στη λίστα για τα ψώνια σου.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top