«Οικολόγοι» θα γίνουν οι Αμερικανοί το 2008

Τα τρία τέταρτα των Αμερικανών σχεδιάζουν να ενισχύσουν την οικολογική τους ευαισθησία το 2008, περιορίζοντας την κατανάλωση ενέργειας στα σπίτια τους και ανακυκλώνοντας περισσότερα από τα απορρίμματά τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας GfK Roper.

Το 50% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα λάβει «πράσινες» αποφάσεις την Πρωτοχρονιά, ενώ το 75% ανέφερε την πρόθεσή του να μειώσει τη χρήση χημικών στο σπίτι. Επίσης, το 42% είπαν ότι θα ζητούν χαρτοσακούλες, αντί πλαστικών, στα σουπερμάρκετ.

«Σε ό,τι αφορά τις επιλογές γύρω από τον τρόπο ζωής, το πράσινο είναι το επικρατέστερο χρώμα. Οι Αμερικανοί αρχίζουν να συνειδητοποιούν τις επιπτώσεις που έχουν στο παγκόσμιο περιβάλλον, δηλώνοντας έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται την Πρωτοχρονιά δεν ακολουθούνται, βέβαια πάντα. Ας ελπίσουμε ότι οι Αμερικανοί θα αποδειχθούν ικανότεροι να περιορίσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση από ότι το σωματικό τους βάρος: άλλη μία πολύ κοινή απόφαση της Πρωτοχρονιάς στα αμερικανικά νοικοκυριά», λέει ο Ρομπ Ντένσεν, διευθυντής της εταιρίας δημοσκοπήσεων.

Περισσότερα:
“Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_18/12/2007_215940

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top