Η μάχη για τη Δημόσια Καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, είναι η «μητέρα όλων των μαχών».

του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, εκπαιδευτικού

Με το «ζωτικό ψεύδος» της «συνέχισης των μεταρρυθμίσεων», η Ν.Δ. υφήρπασε την ψήφο των πολιτών, στις εκλογές-εξπρές του περασμένου Σεπτέμβρη. Μόλις τρεις μήνες μετά, οι ίδιο άνθρωποι, που παραμονές των εκλογών χρηματοδοτούσαν το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Υπουργείου Εσωτερικών με πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το αντίστοιχο του Υπουργείου Ανάπτυξης από τη φορολογία του πετρελαίου, εντελώς ξετσίπωτα και υποκριτικά κάνουν κηρύγματα κατά της «σπατάλης» και του «κατακερματισμού» των Ταμείων!

Για να βουλώσουν τις «μαύρες τρύπες», που εργοδότες και κράτος άνοιξαν στο ήδη αναιμικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, χρησιμοποιούν τα υγιή ταμεία σαν «μπάζα», πετώντας στα σκουπίδια τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Όχι μόνο δεν επιστρέφουν στα Ταμεία τα κλεμμένα αποθεματικά τους, αλλά αρνούνται και να καταβάλουν νομοθετημένους πόρους.

Το κλίμα ανασφάλειας και ασφαλιστικής τρομοκρατίας έχει σπείρει τον πανικό στους εργαζόμενους που σπεύδουν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους καταφεύγοντας σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με τίμημα συντάξεις-επιδόματα.

Όπως το 1990, το 1997 και το 2002, τα ασφαλιστικά δικαιώματα τόσο των παλιών όσο και των νέων ασφαλισμένων βρίσκονται στο στόχαστρο μιας στρατηγικού χαρακτήρα επίθεσης, από την οποία δεν εξαιρείται κανείς και με ορατό στόχο τη διάσπαση των γενεών. Η προς τα πάνω αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης συνοδεύεται από την προς τα κάτω ισοπέδωση των συντάξιμων αποδοχών, αντί να αρθούν οι αδικίες και οι απαράδεκτες κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα σε «παλιούς» και «νέους» ασφαλισμένους.

Η παλιάς κοπής διασπαστική προπαγάνδα περί «προνομιούχων» και μη δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι με τις ευλογίες των κυβερνήσεων του δικομματισμού αυξήθηκαν οι ρουσφετολογικές προσλήψεις και οι ήδη παχυλές αμοιβές των διευθυντικών στελεχών στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες. Και μάλιστα τη στιγμή που στο τραπεζικό σύστημα και σε κρατικούς οργανισμούς χιλιάδες νέοι άνθρωποι είναι…«νοικιασμένοι»(!) από Εταιρίες Προσωρινής Απασχόλησης και δουλεύουν χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η μάχη για τη Δημόσια Καθολική Κοινωνική Ασφάλιση είναι η «μητέρα όλων των μαχών». Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λείψει από αυτή την κρίσιμη κοινωνική αναμέτρηση. Αρχίζοντας από την γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 12 Δεκεμβρίου, πρέπει να σταματήσουμε τη λεηλασία των δικαιωμάτων μας!

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, «ΕΠΩΝΥΜΩΣ», 3/12/07

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top