Απόδοση από τα βιβλία
“Κάθαρση Οργανισμού” Τόμος 1ος
“Βιοσύνθεση και Βιοενεργητική” Τόμος 2ος
Βασίλης Καφαταρίδης
Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες μας δίνουν ο Νίκος Αγαδζανιάν και ο Αλεξέι Κατκόβ στο βιβλίο τους “Τα Εφεδρικά του Οργανισμού Μας” για τους αιωνόβιους, που ζουν στην πεδιάδα Χούνζα(1)(2). Ο πληθυσμός αυτού του παραδείσου των 32 χιλιάδες κατοίκων δεν ξέρει τι σημαίνει αρρώστιες.
Η μέση διάρκεια ζωής των Χούνζα είναι 120 χρόνια(3). Οι Χούνζα είναι
φυτοφάγοι. Το καλοκαίρι αυτοί τρέφονται με ωμά φρούτα και λαχανικά, το χειμώνα – με αποξεραμένα στον ήλιο βερίκοκα και φύτρες δημητριακών, πρόβειο τυρί φέτα. Η συνολική ημερήσια θερμιδική πρόσληψη των Χούνζα είναι 1993 θερμίδες τα οποία έχουν 50 γρ. πρωτεΐνες, 36 γρ. λιπαρά, και 365 υδατάνθρακές.
Ο Σκωτσέζος ιατρός Μακ Κάρρισον έζησε κοντά στην πεδιάδα Χούνζα 14 χρόνια. Αυτός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μόνο η δίαιτα παίζει
αποκλειστικό ρόλο στη μακροβιότητα αυτού του λαού. Εάν ο άνθρωπος τρέφεται λανθασμένα, τότε απ’ τις αρρώστιες δεν τον σώζει ούτε το ορεινό κλίμα.
Γι αυτό δεν είναι παράδοξο ότι οι γείτονες των Χούνζα, οι οποίοι ζουν
στις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες υποφέρουν από πολλές ασθένειες. Η διάρκεια ζωής τους είναι 2 φορές λιγότερη.
Όταν ο Μάκ Κάρρισον γύρισε στην Αγγλία, έκανε ενδιαφέροντα πειράματα σε ένα μεγάλο αριθμό ζώων. Κάποια απ’ αυτά τρεφότανε με συνηθισμένη τροφή μιας απλής Λονδρέζικης εργατικής οικογένειας (άσπρο ψωμί, ρέγκα, ραφιναρισμένη ζάχαρη, κονσερβοποιημένα και βρασμένα λαχανικά). Στο τέλος σε αυτή την ομάδα άρχισαν να εμφανίζονται πολλές “ανθρώπινες αρρώστιες”. Τα άλλα ζώα που ήταν στη δίαιτα των Χούνζα σε όλη τη διάρκεια του πειράματος παρέμειναν εντελώς υγιή.
Έχει ενδιαφέρον ότι οι Χούνζα, αντίθετα από τους γείτονες, εξωτερικά
μοιάζουν πολύ με τους Ευρωπαίους. Σύμφωνα με την άποψη κάποιων ιστορικών, ιδρυτές των πρώτων κοινοτήτων Χούνζα ήταν οι έμποροι και στρατιώτες από το στρατό του Μέγα Αλέξανδρου, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν εκεί κατά την διάρκεια της εκστρατείας στις ορεινές πεδιάδες του ποταμού Ινδού.
Βλέπετε ότι και οι Ευρωπαίοι μπορούν να ζήσουν πολλά χρόνια, εάν θα
τρέφονται σωστά. Οι τροφές με μεγάλη βιολογική αξία – ωμά φρούτα και λαχανικά, και το χειμώνα – φύτρες δημητριακών, αποξεραμένα βερίκοκα δίνουν τη δυνατότητα σε ΌΛΟΥΣ να ζήσουν πολύ περισσότερο.
Οι κάτοικοι Χούνζα έχουν ένα ρητό: “Γυναίκα Χούνζα δεν θα πάει με τον αγαπημένο της εκεί που δεν ευδοκιμούν οι βερικοκιές”
Πακιστανικού Οργανισμού Τουρισμού αναφέρονται ως απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. “… οι κάτοικοι της περιοχής αυτής θεωρούνται απόγονοι 5 στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι περιπλανήθηκαν στα μέρη αυτά” γράφουν για τους Χούνζα ενώ για τους κατοίκους της κοιλάδας Σουάτ λένε “… οι κάτοικοι του Σουάτ είναι μουσουλμάνοι Πατάνς, Κοχιστανοί και Γκουζάρ. Μερικοί έχουν πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά και ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Οσο για τους Πατάνς διαβάζουμε: “…οι Ελληνες άφησαν τα ίχνη τους εδώ… τα χωριά τους έχουν ακόμα ελληνικά ονόματα και τα πρόσωπά τους θυμίζουν τα κλασικά ελληνικά χαρακτηριστικά…”
www.hri.org/MPA/kalas/kalas.html
(2) Πάνω από μισός αιώνας έχει περάσει από τότε που γράφτηκαν αυτά τα λόγια και νέες δυνάμεις έχουν προστεθεί σε όσα καθορίζουν τη ζωή των “απογόνων του Ισκαντέρ” – από τον τουρισμό μέχρι την έκρηξη των ΜΜΕ. Oι πατροπαράδοτες δοξασίες λειτουργούν έτσι σ’ ένα εκσυγχρονισμένο σκηνικό. Σε πρόσφατο (29/12/96) αφιέρωμα της “Καθημερινής”, λ.χ., είδαμε να επιστρατεύονται ως πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία για τη μακεδονική καταγωγή των Χούνζα, των Πατάν και των Καλάς … τα σχετικά διαφημιστικά φυλλάδια του πακιστανικού οργανισμού τουρισμού! Ανάλογες ήταν και οι διαπιστώσεις της ταξιδιώτισσας Κάτιας Αντωνοπούλου στα χωριά των Καλάς, που τις ίδιες μέρες δεχόντουσαν την επίσκεψη κι ενός γιαπωνέζικου τηλεοπτικού συνεργείου: “Τους κάθισαν στη σειρά σ’ έναν πάγκο και τους είπαν ότι θα τους ρωτήσουν έναν έναν τ’ όνομά τους κι αυτοί πρέπει να πουν πως λέγονται Σίκαντερ τάδε. Οι γυναίκες αλλαφιάζονται λίγο αλλά ο πατριάρχης της οικογένειας Μπούμπουρ Χαν τις καθησυχάζει. Το μπάχαλο τους κόστισε τρία διαφορετικά γυρίσματα. (…) Ο Σαρζάντα όταν του είπα αυτά που έγιναν σήμερα στο σπίτι του Μπούμπουρ Χαν, έβαλε τα γέλια και είπε ότι πολλοί τους δίνουν λεφτά για να πούν τα ίδια” (“Η κυρία Ουίλσον ταξιδεύει”, σ.230-2).
www.iospress.gr/ios1997/ios19970112a.htm
(3) Μυστικά μακροζωίας
Συγγραφέας: Δημόπουλος, Μάριος
Εκδότης: Εύανδρος
Σελίδες: 350
Οι άνθρωποι δεν είναι προωρισμένοι να ζουν 80 ή 90 αλλά 120-150
χρόνια. Στο βιβλίο αυτό θα μάθετε όλα τα μυστικά, ώστε να εξασφαλίσετε μακροζωία και να ζήσετε υγιείς ώς τα βαθιά γηρατειά, χωρίς να νοσήσετε από τις ασθένειες που σχετίζονται με το γήρας. Μεταξύ άλλων θα πληροφορηθήτε για: -Τα μυστικά της μακροζωίας υπεραιωνόβιων λαών όπως οι Χούνζα του Πακιστάν και οι Οκινάουα στην Ανατολή.
www.diaspora.gr/book2.asp?ID=99546
Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο για εμάς τους κατοίκους των πόλεων
H ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΟΙ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΡΩΝΕ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΡΩΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΡΩΣΤΕΝΟΥΜΕ .Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 108 ΧΡΟΝΩΝ