ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ

ecogreens   ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣΑΜΕ. ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΤΩΝ, ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ. ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

Δεκαπέντε χρόνια μετά τα συλλαλητήρια, τα μποϋκοτάζ και τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, είναι πια φανερό πόση ζημιά έχει κάνει στη χώρα η σταυροφορία για το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας:

· Διεθνώς η Ελλάδα εμφανίζεται ως χώρα που δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Πάνω από 120 χώρες, η απόλυτη πλειοψηφία των κρατών-μελών του ΟΗΕ (192 μέλη), αναγνωρίζουν τη γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα, ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», η διεθνής κοινή γνώμη την ξέρει αποκλειστικά ως «Macedonia», όλο και συχνότερα αναφέρεται η ελληνική Μακεδονία ως Βόρεια Ελλάδα.

· Σπαταλήθηκαν οι σημαντικότερες ευκαιρίες για ένα «συμβατικό» όνομα, αποκλείστηκε μια απευθείας διακριτή συνεννόηση για το όνομα όσο οι γείτονες χρειάζονταν τη στήριξη της Ελλάδας και το όνομα ήταν ακόμη ρευστό, απορρίφθηκε η ευρωπαϊκή διαμεσολάβηση και το Πακέτο Πινέιρο με την πρόταση για «Νέα Μακεδονία».

· Διαμορφώθηκε μια κοινή γνώμη χωρίς ενημέρωση και μια πολιτική ηγεσία ανίκανη να πει στους πολίτες την αλήθεια για τα βασικά δεδομένα του ζητήματος, τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και τις δυνατότητες να επηρεάσουμε τις εξελίξεις.

· Αφέθηκε η ελληνική Μακεδονία χωρίς την πολιτική οντότητα και αυτοδιοίκηση που έχει κάθε περιφέρεια σε όλη την Ευρώπη, εγκαταλειμμένη σε μια αργή αλλά σταθερή περιθωριοποίηση, με οικολογική υποβάθμιση, υψηλή ανεργία και μαζική διαρροή θέσεων εργασίας.

Τώρα πλέον, κύρια στρατηγική της ελληνικής πολιτικής είναι να περιμένει τα πάντα από τις Η.Π.Α., χώρα που ήδη αναγνωρίζει τους γείτονες ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με την ελπίδα ότι τώρα θα τους πιέσει για υποχωρήσεις στο θέμα του ονόματος.

Φαίνεται λοιπόν ότι πάλι κάποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, αφήνοντας αναπάντητα μια σειρά ερωτήματα:
· Ακόμα και μια ενδεχόμενη ελληνική επιτυχία στο θέμα του ονόματος, τι διάρκεια θα μπορούσε να έχει αν στηρίζεται μόνο σε πιέσεις και όχι σε ουσιαστική συνεννόηση των δύο χωρών;
· Με τι τρόπο θα μάθουμε αν προσφέρονται από την κυβέρνηση υπόγεια ανταλλάγματα, από τους εξοπλισμούς μέχρι τη «διευκόλυνση» της εισβολής των μεταλλαγμένων, σε θέματα δηλ. που οι ΗΠΑ έχουν ζωτικά συμφέροντα;
· Υπάρχει εναλλακτική στρατηγική για τη (σφόδρα πιθανή) περίπτωση να μην υπάρξει υποχώρηση της άλλης πλευράς στο θέμα του ονόματος;
· Μπορεί η ασφάλεια στα Βαλκάνια να εκφράζεται πια με στρατιωτικούς όρους και με μηχανισμούς όπως το ΝΑΤΟ;
· Γιατί αποκρύπτεται από την κοινή γνώμη ότι, βάσει της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, η Ελλάδα δεν μπορεί να προβάλλει βέτο σε διεθνείς οργανισμούς, αν η γειτονική χώρα ζητήσει να γίνει δεκτή;

Όταν η περιβαλλοντική υποβάθμιση -από την ποιότητα και τη διαχείριση των νερών του Αξιού ποταμού μέχρι την κλιματική αλλαγή- επιβάλλει την κατά προτεραιότητα συνεργασία με τους γείτονες, αποτελεί επικίνδυνη πολυτέλεια να σκεφτόμαστε και εμείς και οι γείτονες με όρους του παρελθόντος. Κανένα ηθικό δικαίωμα δεν έχουν, άλλωστε, να επικαλούνται την Ελλάδα και τη ελληνική Μακεδονία όσοι υπονομεύουν καθημερινά τη βιωσιμότητα και τις προοπτικές της χώρας μας.

Για μας είναι δεδομένο ότι η ευρύτερη Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία αιώνων και καμιά εθνότητα ή χώρα δεν είναι «πιο Μακεδόνες» από τις υπόλοιπες. Παράλληλα, όμως, κάθε χώρα και κάθε περιφέρεια έχει η ίδια τον τελικό λόγο για το όνομά της. Όπου δύο κοινωνίες αυτοπροσδιορίζονται με το ίδιο όνομα, αποτελεί βασική χειρονομία καλής θέλησης να εξειδικεύσει κάθε πλευρά το δικό της αυτοπροσδιορισμό, λαμβάνοντας υπόψη την αντίστοιχη επιλογή της άλλης. Τέτοια ζητήματα, όμως, δε μπορούν να μετατρέπονται σε διπλωματική σύρραξη ούτε σε ζήτημα γοήτρου ή ταπείνωσης ολόκληρων κοινωνιών.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό από όπου κι αν προέρχεται. Η επιστροφή σε εθνοκεντρικές λογικές δεν αποτελεί ουσιαστική απάντηση στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση αλλά δημιουργεί πρώτα από όλα πρόβλημα στις χώρες που την καλλιεργούν. Η ανοικτή κοινωνία που προωθούν, συνδέεται άρρηκτα με το σεβασμό και στις ιδιαίτερες ταυτότητες όλων. Γι’ αυτό πιστεύουν σε μια ανοικτή και πολυπολιτισμική κοινωνία και στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Και βέβαια, η ευρωπαϊκή, οικολογική, δημοκρατική, ειρηνική προοπτική των Βαλκανίων και η οικοδόμηση της άλλης Ευρώπης που οραματιζόμαστε, δεν περνάει μέσα από την ενίσχυση αλλά τη διάλυση του ΝΑΤΟ.

Την ώρα που ο εθνικισμός ανοίγει χαρακώματα ανασφάλειας και μισαλλοδοξίας, οι Οικολόγοι Πράσινοι αγωνίζονται για έναν κόσμο με σταθερά αλλά ανοικτά σύνορα, πολυμερή συνεργασία, αποκεντρωμένη οικονομία, με κέντρο την τοπική και περιφερειακή κλίμακα, με ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης, ισχυρή προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδική σημασία έχουν στόχοι όπως η διασυνοριακή συνεργασία για τη ρύπανση των ποταμών, το κλείσιμο των πυρηνικών εργοστασίων, η απόκρουση των μεταλλαγμένων, η προώθηση της βιολογικής γεωργίας και της ήπιας ενέργειας, η ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών, η βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων και των ευαίσθητων οικοσυστημάτων, η βελτίωση των όρων ζωής των παραμεθόριων πληθυσμών.

Η Εκτελεστική Γραμματεία.Πληροφορίες: Γιάννης Παρασκευόπουλος, Μιχ. Τρεμόπουλος 6976 448442

64 σκέψεις για το “ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ”

 1. Μην ανησυχείς, φίλε ΠΘ. Συνήθισα… Επί …Κεμάλ ήταν χειρότερα. Επί της ουσίας νομίζω ότι οι αντιδιαμετρικές απόψεις χτίστηκαν. Και ο διάλογος μάλλον τελειώνει. (Εκτός αν συνεχίζεται για λόγους …AGB και καναλιών). Σύνθετη ονομασία (όπως FYROM, δηλ. Μακεδονία) ή όπως θέλουν (δηλ. Μακεδονία). Εκτός αν βρούμε μια άλλη …ηρωϊκή ονομασία για τα χαρτιά (μόνο), μέσω Ουάσιγκτον. Με αντίτιμο;

  Και να βλέπαμε και τη θέση που λέει για τη λύση που “δεν το δοκιμασαμε ποτε ως τωρα … Δηλαδή τον ισοτιμο Διαλογο”. Κάποιοι το λέγανε πάντα.

  Πάντως εγώ προτείνω το σύμπλοκο …μηΜακεδονία! Satanic. Με κείνο το Istanbul, τι θα κάνουμε;

 2. σ. N.

  το να μην είσαι σίγουρος για τη συμπαράσταση (μου), αν και μόνο ψυχολογικώς αυτό ενδιαφέρει, μπορεί να δικαιολογηθεί και να κατανοηθεί, χωρίς να κατφύγει κανείς σε περί α(κατα)νοησιών τυρβάσματα, (ο ανασφάλιστος πρώτος την κρίσιν βγαλέτω):

  Α) Από το ότι κάποια “ελάσσονα” ζητήματα-εξωπαραθυρώματα, για μένα είναι -αδιακρίτως του αποδέκτη μιας ενδεχόμενης συμπαράστασης που μπορεί πολιτικά και συναισθηματικά να προκαλούν, για μένα λοιπόν είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ προσώπων (ή και ψηφιακών προσωπείων) σαν πως προαπαιτούμενα ένα πράμα (bir sey) για την βιοπολιτική (και vioetniki) μας αναπνοή. Το όνομα ή το παρατσούκλι του γείτονα είναι συναρτώμενο (και) μ΄ αυτή την παράμετρο-προϋπόθεση, ιδιαίτερα όταν εμπλέκονται στο ζήτημα πολιτισμικές και ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις της φαντασιακής (επιτρέψτε μου) θέσμισης του ατόμου (individual) ή και της “εθνεμφορούμενης” κοινωνικής “μάζας” (κατά παλαιοκόσμον Λαός). Αλλά τι λέω τώρα εγώ σ’ ένα μέτρ του είδους, και ψυχαναλυτή (όχι πάντα επιτυχώς τελεσφορούντα) της εθνομνησικακίας. Ο αναμάρτητος πρώτος …κλπ.

  Β) Ότι θυμικά (“σαν μέσα στο γιακά του μπουφάν χωτός” που λέει και το άνωθεν παρατιθέμενεο στιχανοσιούργημα μου) αντιδρώντας ενστικτωδώς (τι πιο φυσικό) στο πρώτο συνθετικό του username μου και με την προφανή ετερονοσφερατική του καταγωγή (663, παρά λίγο τζάκ πότ) ακόμα επιφυλάσσεσαι, μου φαίνεται, μήπως είμαι κανένας επισκέπτης “ερευνητής” και αμετ-ανόητος ethinokofron. Όλα αυτά μου είναι κατανοητά, λογικά και συμπαθή. Δεν ζήτησα κανένα πολιτικό χάδι. Απλά με πιάνει το σύνδρομο του κυνηγού της “όρθιας ερπετοπανίδας” (εκτός από του τραγουδοψαρά) όταν βλέπω κάτι απογκρουποποιήσεις του εν λόγω τύπου. Δεν ξέρω αν θεραπεύεται. Μάλλον όχι. Εκεί στο μέγα της πατρίς σχολειό έχω αφήσει 30 κιλά μαγκιά ή τζαμπαμαγκιά, η μέση μου το ξέρει, και δε μου πέρασε. Σιγά θα μου πείς, “με πήραν τα δάκρυα…” Και θα χεις δίκηο. Αλλά να στο πω κι αλλιώς. Άμα δεν το πω θα σκάσω, αντί όπως θα πρεπε(;) να *λάσω [*ουρανόληκτο γράμμα]. Καθένας κι η καμπούρα του κι η δόλια παρτιτ-ούρα του, που παίζει μες το βίο του στο σαλεμένο του βιο-λί. Ας βιαστώ λοιπόν πριν γεμίσει κι άλλο ασφυκτικά το σεντόνι με την παρτιτ-ούρα μου. Τώρα, τα σύκα του καθενός διαφέρουν (και ευτυχώς) αλλά δεν παύουν να είναι σύκα. Εκεί που αρρωσταίνω είναι όταν τα σύκα γίνονται (καταφανώς) σικέ.

  Για το ΘΕΜΑ της ακατονομασίας της γείτονος, πολλά και χαλλλαρά να πω μα και ν’ ακούσω θέλω. Είμαι πολύ πιεσμένος δες κάτι χελιδονολινκιές που σούβαλα κι ήσουν αφηρημένος. Ας μη τις βάλω πάλι. Τάχω στείλει κεντρικώς, στη eco-γραμμή αξιοπρεπώς. Παρακολούθησα πολλά κι ενδιαφέροντα στο “σνόμπινγκ κλάμπ” που σε έκανε μ-λ να ομολογήσεις. Θέλω λίγο το χρόνο μου, αν τον θέλετε(;)

  νοσφερά και ταπεινά
  ο μη χοίρων βέτσιστος

 3. aigaiopelagitis

  Λοιπόν, επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και τα νεύρα του καθένα εύκολα μπορεί να γίνουν τσατάλια και να χαθεί το μέτρο και η ψυχραιμία, προτείνω να προσπαθήσουμε όλοι να χαμηλώσουμε τους τόνους. Και ο Πάνος και ο Πέτρος νομίζω ότι το τράβηξαν περισσότερο απ’ ότι έπρεπε, αλλά επειδή τώρα είναι δύσκολο να γίνει συμφιλίωση, θα πρέπει να αφήσουμε το χρόνο να καταλαγιάσει τα πάθη.

  Για το θέμα της ουσίας πιστεύω ότι οι θέσεις είναι πολύ κοντά, χωρίς βέβαια και να ταυτίζονται απόλυτα. Το αν θα υποστηρίξουμε ή όχι το βέτο ως Ο-Π έχει νόημα μόνο αν θέτουμε ένα ευρύτερο πλαίσιο διαλόγου και ανάπτυξης φιλικών σχέσεων. Βέβαια, σ’ ένα τέτοιο πλαίσιο χάνει το νόημά του (γιατί ούτως ή άλλως είναι ένας τύπος εκβιασμού), αλλά αν είναι να λειτουργήσει έστω και μόνο σε συμβολικό επίπεδο και να ενθαρρύνει το διάλογο ίσως να αξίζει τον κόπο.

  Υπομονή και επιμονή στον φιλικό διάλογο σύντροφοι!

 4. Τα γραπτά μένουν και …μιλάνε! Διαβάστε το προσεκτικά όσοι ΔΕΝ γνωρίζετε τι εστί Ομαδεών και δεν καταλάβατε γιατί τα δικά του γραπτά είναι η καλύτερη δικαίωση του αποκλεισμού του από την καλύβα – την οποία ο ίδιος αντιλαμβάνεται ως ζήτημα …λογοκρισίας!

  Φυσικά, έχει γράψει και πολύ χειρότερα – υπάρχουν όλα σωσμένα, για κάτι τέτοιες κακιές ώρες, που “βγαίνει η πομπή στο δρόμο και γελάει με τους διαβάτες!”

  *

  omadeon September 8, 2007 at 1:13 am

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο Νοσφεράτο:

  Νόσφυ, θα ήθελα ΠΑΡΑ πολύ από σένα για ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ να σταθείς ΟΡΘΙΟΣ και να ΤΗΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.

  Πραγματικά είμαι ΠΟΛΥ εκνευρισμένος μαζί σου, διότι ενώ σε εκτιμώ και γνωρίζω ότι είσαι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΚΟΣ…
  ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από όσο ΘΑΛΑΣΣΑ τα έκανες, ΔΕΝ θα μπορούσες να τα κάνεις.

  Ολο “διακηρύσσεις” πράματα που ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΣ. Τη μία δηλώνεις ότι “δεν θέλεις να κάνεις παρέα με ΟΛΟΥΣ αυτούς τους ανθρώπους” (Πάνο, Βιοάννη, κλπ) και την άλλη ότι όλα είναι μια χαρά και τα βρήκατε μεταξύ σας, παζαρεύοντας ΟΠΩΣ-ΟΠΩΣ να σου ξαναχορηγήσουν τη… ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟΥ ΣΟΥ, που είναι ο… τζερτζελές του ιντερνέτ (δηλαδή της καλύβας). Τη μία δηλώνεις ότι “αποκάλυψες την ταυτότητά σου”, ΤΩΡΑ μου ζητάς να την… ξαναΚΟΥΚΟΥΛΩΣΩ!!!

  ΕΚΑΝΑ ΤΙΤΑΝΕΙΟ ΑΓΩΝΑ για σένα και συμπεριφέρεσαι λες και δεν έγινε τίποτα. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ από σένα στο δικό μου αγώνα ΓΙΑ ΣΕΝΑ (τελικά) ΜΗΔΕΝ.

  ΕΓΙΝΕΣ ΕΡΜΑΙΟ του Νέου Φύρερ της Μπλογκόσφαιρας, και… είναι η πρώτη φορά που τον αποκαλώ έτσι ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ότι ΕΙΝΑΙ έτσι, ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗ.

  Τα ΙΔΙΑ ακριβώς “βασανιστήρια” που έκανε σε σένα πήγε να τα κάνει σε μένα… και ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΟΙΚΤΡΑ.

  Διότι εγώ σε θέματα Ελευθερίας του Λόγου ΔΕΝ αστειεύομαι. Εφαγα ΠΟΛΥ ξύλο γι’ αυτό, και έμαθα να ΤΑ ΔΙΝΩ ΟΛΑ για αυτά τα θέματα.

  ΧΕΣΤΗΚΑ για τις κάμερες της αστυνομίας, ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΑΝ εσείς… αδιαφορείτε για τις ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ στο ΜΕΛΛΟΝ μέσα στο Διαδίκτυο.

  ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΟΠΑΝΟΙ, τόσο εσύ, τόσο ο Βιοάννης, τόσο ο Πάνος.

  Καλύτερα… ΚΟΠΑΝΗΣΤΕ ΤΗΝ από το ιντερνέτ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μπας και… ξεβρωμίσει ο τόπος.
  Διότι αυτά που κάνει ο Πάνος είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ του Ελεύθερου Λόγου, που όμοιές τους ΔΕΝ έχω ξαναδεί σε ΟΛΗ την μπλογκόφαιρα.

  Να πάτε στο ΔΙΑΟΛΟ (συγνώμη – μεταφορικά μιλάω) ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ και τα “κομματικά” σας,

  ΠΡΩΤΑ ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΡΩΤΑ η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΜΕΤΑ όλα τα άλλα.

  Φιλικά στα λέω, με σπαραγμό ψυχής που αναγκάζομαι να σου μιλώ έτσι.

  ΔΕΝ είσαι κάνα παιδάκι. Σήκωσε ανάστημα και ΣΥΛΛΟΓΙΣΟΥ.

  Η απώθηση επειδή “σε πονάει” το θέμα ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

  Από όπου πέρασες πέρασα, ποδοπατήθηκα, εξοντώθηκα και… ΠΑΛΙ ΣΗΚΩΘΗΚΑ.

  ΟΛΟΣ ο αγώνας είναι (στο κοντινό μέλλον) ΕΔΩ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ, γιατί τα ΠΑΝΤΑ θα περνάνε από εδώ, από την διαδικτυακή επικοινωνία!

  ΔΕΝ λέω ποτέ σε ΦΙΛΟΥΣ “αντίο” και “άντε γειά”.

  Ετσι σου λέω μόνο, ΕΙΣΑΙ πάντα ευπρόσδεκτος εδώ, Ο,ΤΙ κι αν λέω.

  *

  Χρειάζεται κάποιος επιπλέον σχολιασμός; Όχι, δε χρειάζεται- προς το παρόν. Αν όμως χρειαστεί θα επανέλθω, αποκλειστικά με κείμενα των …ενδιαφερομένων αυτή τη φορά. Γιατί πάει πολύ να διακινείται η αθλιότητα ανεμίζοντας τη σημαία του αγώνα κατά της λογοκρισίας!

 5. φίλε αιγαιοπελαγίτη,

  τώρα είδα το σχόλιό σου. Λυπάμαι πολύ, αλλά διαφωνώ ριζικά με την εκτίμησή σου ότι “το έχω τραβήξει περισσότερο απ’ όσο έπρεπε” στην αντιδικία με τον Πέτρο (στην οποία, φυσικά, ήρθε και ο αναπόφευκτος Ομαδεώνας).

  Αν νομίζεις ότι θα ήταν καλύτερο (για ποιόν;) να μην ασχοληθώ καθόλου, από τη στιγμή που είδα ότι επιχειρείται σ’ αυτή τη σελίδα ο διασυρμός μου ως δήθεν “λογοκριτή”, έχει καλώς. Αν ήσουν εσύ στη θέση μου πιθανόν να μην αντιδρούσες καθόλου ή να ήσουν περισσότερο ήπιος.

  Εγώ όμως έχω διαφορετική άποψη. Δεν ξεκίνησα εγώ τις αδικοπραξίες (ούτε εδώ, ούτε πουθενά αλλού). Περιορίζομαι σε μερική αντίκρουση των πλέον κραυγαλέων ανοησιών που γράφονται εις βάρος μου (πχ υπόθεση ΑΦΜ) γιατί αν δεν απαντήσω ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, θα μείνουν ως σκιές και θα τις επικαλούνται αύριο – γιατί δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο Ομαδεώνας τουλάχιστον θα εξακολουθήσει να ασχολείται μαζί μου (και να τερατολογεί ασύστολα) ως το 2027 και …βλέπουμε!

  Συνεπώς, ειρήνη και φιλία (μέσα!) αλλά όχι και αυτοχειρία! Από τη στιγμή που θα σταματήσουν οι προκλήσεις, αυτομάτως σταματάω κι εγώ να απασχολώ το σάιτ με αλλότρια θέματα!

 6. Νοσφεράτος

  Επανελαβα μου φαινεται πολλές φορες οτι ποσως μ ενδιαφερει η εικονα του κ Πανός ως μπλογκαρχη …
  ,,,Η συζητηση για το ονομα ναι! με ενδιαφερει…

  Τωρα !

  Το μόνο που μπορώ να κανω μετα τα δυο τελευταια σχολια του Πάνου
  ειναι να βαλω δυο Γελακια ή μαλλον τρια…
  😆 😆 😆

  (και ευχαριστώ τον κ. Πανο διοτι στο μπλογκ του αν μη τι αλλο εμαθα να φτιαχνω γελακια)

 7. aigaiopelagitis

  Πάνο δεν είπα να μην απαντήσεις ή να μην υποστηρίξεις τον εαυτό σου, αλλά να ρίξεις λίγο τους τόνους στις όποιες προσπάθειες υποστήριξης των ενεργειών σου και να στρογγυλέψεις τις πιο οξείες διατυπώσεις. Το ίδιο και ο Πέτρος. Κάνει μπαμ από μακρυά ότι και οι δυο βγάζετε καπνούς κι απ’ τα αυτιά! Αν ήμουν εγώ στην ίδια κατάσταση θα το εκτιμούσα αν κάποιος μου έλεγε να ηρεμήσω και να ξαναδώ τα πράγματα πιο ψύχραιμα. Όταν ηρεμήσετε λίγο, σκεφτείτε σε πια σημεία ήταν ο καθένας από εσάς υπερβολικός και τι θα μπορούσε να είχε αποφύγει;

  Όσο για κανα δυο άλλους εδώ μέσα που το τραβούν περισσότερο από ότι πρέπει, θα πρέπει να το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι. Αλλιώς οποιεσδήποτε κουβέντες θα πάνε στο βρόντο.

 8. Πολύ σωστά αγαπητέ, αλλά κι εγώ δυο σκασίλες είχα – η μια ήτανε τι σε ενδιαφέρει και τι δε σε ενδιαφέρει!

  Κι αν σε ενδιαφέρει η συζήτηση το όνομα, σταμάτα να πιάνεις το δικό μου όνομα στο στόμα σου (και την καλύβα) και …συζήτα, όσο σου κάνει κέφι, απερίσπαστος!

  Αν όχι, νο πρόμπλεμ. Τα γελάκια θα σου βγαίνουν ξινά!

 9. Νοσφεράτος

  ”Αν όχι, νο πρόμπλεμ. Τα γελάκια θα σου βγαίνουν ξινά!”
  :LOL: :LOL: :LOL:

 10. Νοσφεράτος

  :lol:ηθελα να πω

  Απο που κι ως που πιανω το ονομα του κυρίου…
  Και απο που κι ως που Απειλει ξανά και ξανά ;

 11. Νοσφεράτος

  Σοβαρά τωρα ….
  1. Αντμιν Νομίζω οτι θα επρεπε να σβυσεις καθε προσωπικό σχολιο …
  … Αν θελεις σβυσε και Καθε σχολιο ( απο μενα δεν υπαρχει προβλημα )
  2. Μιχαλη ..Πραγματι νομίζω οτι αυτου του είδους οι εμπλοκές Με αδικουν …. Δεν τις επιδιωξα …Και δεν προκειται ομως να αφήσω κανέναν ”Συντροφο” να εξευτελιζει αναπαντητος οτι θεωρει οτι μπορει να εξευτελίσει .Ουτε να απειλει ..
  3. Στον κυριο που δεν κανει να πιανω το Ονομα του ..Ουτε το Μπλογκ του….
  – Κυριε .
  Διατηρώ το δικαιωμα στα σχολια μου στο Μπλογκ σας . Μπορώ να τα μεταφερω οπου θελω οποτε θελω … Εσεις δε , διατηρειτε το δικαιωμα νατα σβυνετε (οπως και κανετε, οποτε θελετε ). Εγώ διατηρώ το δικαιωμα να αναφερω την Πηγή …
  Εσεις δεν εχετε το δικαιωμα να απειλείτε …

 12. Κύριες και κύριοι,

  έχω την τιμή να σας παρουσιάσω μια ωραία συλλογή από 20 σχόλια του κ. Πέτρου – αυτά που κόπηκαν από την καλύβα – όπως τα έσωσε το μεηλ. Είναι βαλμένα με χρονολογική σειρά και χωρίς την παραμικρή παρέμβαση από μένα (αφαίρεσα μόνο τα ηλεκτρονικά στοιχεία του αποστολέα). Δεν είμαι 100% σίγουρος, μπορεί να ξέγυγε και κανένα!

  Διαβάστε τα και δείτε ποιά είναι η περίφημη “λογοκρισία απόψεων” που υπέστη ο κ. Πέτρος στην καλύβα!

  Ενδιάμεσα από αυτά τα 20, έστειλε και άλλα (χωρίς σαχλμαρίτσες/ αηδίες/ πλακίτσες) τα οποία δημοσιεύτηκαν κανονικά.

  Τα περισσότερα είναι σταλμένα (όπως εύκολα θα δείτε) στο ποστ για την ανακοίνωση των Ο-Π περί του ονόματος της Μακεδονίας, σε μια συζήτηση επιχειρημάτων, που συγκέντρωσε 420 σχόλια.

  Πάνω σ’ αυτά, ο κ. Πέτρος είχε την απαίτηση να κάνει την πλάκα του, με τον τρόπο που θα δείτε διαβάζοντας τα κομμένα σχόλια.

  Κάπου στη μέση της υπόθεσης τον προειδοποίησα ότι αν συνεχίσει έτσι θα αναγκαστώ να κλείσω τα σχόλια της καλύβας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί θεωρώ ότι καταστρέφει με τις σαχλαμαρίτσες του τη συζήτηση και αυτό δεν το δέχομαι.

  Με αγνόησε και συνέχισε, το ίδιο βιολί.

  Πράγματι, η καλύβα έμεινε με τα σχόλια κλειστά για δυό μέρες και όταν τα άνοιξα πάλι, ο κ. Πέτρος είχε μπει στη “μαύρη λίστα”.

  Αντέδρασα υπερβολικά;

  Σκεφτείτε ότι ήταν η ΤΡΙΤΗ φορά που επαναλαμβανόταν η ίδια ακριβώς ιστορία. Τα ίδια έγιναν το Μάρτη και τον Ιούνιο.

  Όντως, αδίκησα τον εαυτό μου (όπως διαπιστώνει ο Mix) αφού ξαναδέχτηκα ως σχολιαστή τον κ. Πέτρο για τρίτη φορά – για να διασύρομαι τώρα ως λογοκριτής!

  Τέλος, σε κάποιο από τα προηγούμενα σχολιά του ο κ. Πέτρος λέει κάτι για “κόψιμο και ράψιμο σχολίων” που δήθεν κάνω. Το διαψεύδω κατηγορηματικά – και για χάρη του αιγαιπελαγίτη που ζητάει να χαμηλώσουν οι τόνοι αποφεύγω να χαρακτηρίσω όπως πρέπει αυτόν που διατυπώνει μια τέτοια ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΒΑΣΙΜΗ εκτίμηση δημόσια.

  Καλή ανάγνωση – και καλή διασκέδαση!

  1.
  New comment on your post #1866 “Σχόλια στην ανακοίνωση των Οικολόγων – Πράσινων, περί του ονόματος της FYROM ”
  Author : Νοσφεράτος
  🙂

  Η υποθεση σηκώνει τσιγάρο…

  2.
  New comment on your post #1866 “Σχόλια στην ανακοίνωση των Οικολόγων – Πράσινων, περί του ονόματος της FYROM ”
  Author : Νοσφεράτος
  …………………………..

  3.

  New comment on your post #1866 “Σχόλια στην ανακοίνωση των Οικολόγων – Πράσινων, περί του ονόματος της FYROM ”
  Author :
  Comment:
  Πανο γραφεις

  ”Μέχρι να συνέλθεις και να μάθεις να σέβεσαι στοιχειωδώς τους συνομιλητές σου”

  Ευπειθώς αναφερω οτι Συνηλθα . Καταλαβα .. Δεν θα ξαναπιασω στο στομα μου τον Κυριο Πρωθυπουργό μας . διοτι ετσι προσβαλλω τους συνομιλητες μου..Μπορώ να συνεχισω τώρα(χωρις να σβυνομαι; )

  4.
  New comment on your post #1866 “Σχόλια στην ανακοίνωση των Οικολόγων – Πράσινων, περί του ονόματος της FYROM ”
  Author : Νοσφεράτος
  Comment:
  Ποντε … Οπως καταλαβαινεις δεν μπορω να απαντησω …
  ( Δεν διακινδυνευω να γραψω ενα κατεβατο επιχειρηματων και να κοπουν παλι ) Οποτε μαλλον παιζεις μπαλα Μόνος σου ….

  5.

  New comment on your post #1864 “Η χαμένη χελιδόνα”
  Author : Νοσφεράτος
  Comment:
  Ε πανο μπορεις να Σβυσεις Ενα απο τα παραπάνω ειναι διπλο (τωρα χρειαζεται !) Βεβαια μπορεις να τα σβυσεις και ολα αν θελεις ….

  6.

  New comment on your post #1866 “Σχόλια στην ανακοίνωση των Οικολόγων – Πράσινων, περί του ονόματος της FYROM ”
  Author : Νοσφεράτος
  Comment:
  Κανει να μιλήσω;

  7.
  New comment on your post #1866 “Σχόλια στην ανακοίνωση των Οικολόγων – Πράσινων, περί του ονόματος της FYROM ”
  Author : Νοσφεράτος
  Comment:
  Μπορώ;

  8.
  New comment on your post #1864 “Η χαμένη χελιδόνα”
  Author : Νοσφεράτος
  Comment:
  Μαύρη ζωή που τούλαχε του Δόλιου του Παπούλη ολημερίς στο πόλεμο , στη Νύχτα καραούλι.
  Αγώνα για τη λευτεριά στην Ανθρωπότη Ούλη ”Στα Αρματα ούλοι , Στ’αρματα ” :Βαραει το Νταούλι Μάτωσε μεσα στα Αμπρια η κόκκινη Σημαια .
  (για δες πως καταντήσαμε, γιναμε σαν Α. Μ. Ε. Α) και τώρα οι νεότεροι να μας περιγελουνε (και παν με τον Καραμανλή ,τριχίλιαρα να διουνε)*

  * Δεν μπορω βρε Πανο μου….δεν μπορώ…να κόψω τα Καπριτσια και τα βιτσια μου. και τα συνδρομα μου…..μου βγαίνουν …

  9.
  New comment on your post #1866 “Σχόλια στην ανακοίνωση των Οικολόγων – Πράσινων, περί του ονόματος της FYROM ”
  Author : Νοσφεράτος
  Comment:
  Ξεκολήστε παιδιά
  (Πανο σορρυ …τα συνήθη μου καπρίτσια και οι Προσωπικές φιλοδοξιες βλεπεις 🙂 )

  10.
  New comment on your post #1866 “Σχόλια στην ανακοίνωση των Οικολόγων – Πράσινων, περί του ονόματος της FYROM ”
  Author : Νοσφεράτος
  Comment:
  Παπυλη Προσεχε φιλε μου ”πλακίτσες / σαχλαμαρίτσες / προσωπικές ψευτο- παρεξηγήσεις/ αυτο-δικαιώσεις σε συζητήσεις όπως αυτή για την οποία μιλάμε, δεν πρόκειται να περάσουν ξανά στην καλύβα. Είτε το σχόλιο το στέλνει ο Νοσφεράτος, είτε οποιοσδήποτε άλλος”

  11.
  New comment on your post #1866 “Σχόλια στην ανακοίνωση των Οικολόγων – Πράσινων, περί του ονόματος της FYROM ”
  Author : Νοσφεράτος
  Comment:
  Τι πιο λιανά να στο κανω Παπουλη (και σορρυ για το Παπυλη ..Παπουλη ηθελα να γραψω)
  Αφου το λεει ”πλακίτσες / σαχλαμαρίτσες….. δεν πρόκειται να περάσουν ξανά στην καλύβα. ” Και μαλιστα το λεει καθαρά ” Είτε το σχόλιο το στέλνει ο Νοσφεράτος, είτε οποιοσδήποτε άλλος”

  Πιο λιανά ;

  12.
  New comment on your post #1866 “Σχόλια στην ανακοίνωση των Οικολόγων – Πράσινων, περί του ονόματος της FYROM ”
  Author : Νοσφεράτος
  Comment:
  Φιλτατε δεν εχω κανενα προβλημα με το αν εισα σαχλαμαράκιας Ισα ισα το χαιρομαι και γιαυτό και σε παω πολύ οπως τοξερεις

  …Αλλωστε κι εγώ οπως ξερεις καθαρά ειμαι κλακαδόρος , σαχλαμαράκιας , ψευτοπαρεξηγησιάρης , αυτοδικαιούμενος και προπάντων μαλάκας οχι μονο γιατί κάθησε και διάβασε όλο το σχετικό λίνκ ” αλλά εγραψε και σ’αυτό οπως και σε απειρα αλλα , και στηνν Χελιδωνα …
  Και επιπλεον οπως προσφατα Διαβασα ολα αυτά τα κάνω λόγω ” Προσωπικής Ματαιοδοξιας και Καπριτσιου Ασε που Υποστηριζω και ΠΑΠΑΡΙΕΣ οπως για την Νεωτερικοτητα του Ελληνικου Εθνους ( ολοφανερα μαλιστα)

  Εγώ να στο κανω πιο λιανά :
  εγώ για σενα το λεω ‘ διοτι οπως γραφει ο Κανονισμός :”πλακίτσες / σαχλαμαρίτσες….. δεν πρόκειται να περάσουν ξανά στην καλύβα. ”

  13.
  New comment on your post #1866 “Σχόλια στην ανακοίνωση των Οικολόγων – Πράσινων, περί του ονόματος της FYROM ”
  Author : Νοσφεράτος
  Comment:
  Βεβαια Παπουλη μπορει να εχω αδικο και να μην εχεις προβλημα εσύ οταν κανεις πλακσιτες Διοτι τωρα θυμηθηκα το
  ” αγαπητέ φίλε Νοσφεράτε, προβληματίσου σε παρακαλώ γιατί αυτή η κατάσταση επανέρχεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με σένα…”
  Αρα μπορει αυτο το ”πλακίτσες / σαχλαμαρίτσες….. δεν πρόκειται να περάσουν ξανά στην καλύβα. ”

  Να αφορά μονο Εμενα … Οποτε σορρυ ,,, ( Με την ευκαιρία .. Και παλι Μπραβο για το Επος σου στην Χείδωνα ) Που και που θα σ’ επισκεπτομαι για να λέμε καμμια σαχλαμαριτσα και να αυτοδικαιωνόμαστε φίλε μου )

  14.
  New comment on your post #1866 “Σχόλια στην ανακοίνωση των Οικολόγων – Πράσινων, περί του ονόματος της FYROM ”
  Author : Νοσφεράτος
  Comment:
  Εγώ παλι, περαν πλάκας, διαφωνω με τον μεταμοντερνο Σχετικισμο του Γιαννη οπως διαφαινεται σε ολη τη Συζητηση (θεμα Γουστου κ.λ.π) ΄ Δηλαδή δεν υπαρχει Κοινό έδαφος συννενοησης και αλήθειας, Γιάννη; ολα ειναι αντικειμενικά; Δεν υπαρχει ενα κοινοκριτηριο Αλήθειας ή συνενοησης; ( Δεν κανω πλακα ..Η μήπως κανω ;Αραγε ειναι σαχλαμαρίτσα αυτο που εγραψα ; Μηπως ενα απο τα συνήθη μου καπριτσια;)

  15.
  New comment on your post #1866 “Σχόλια στην ανακοίνωση των Οικολόγων – Πράσινων, περί του ονόματος της FYROM ”
  Author : Νοσφεράτος
  Comment:
  Θυμαμαι προσφατα οταν ταξιδεψα Εις το Εξωτερικόν
  συναντηθηκαμε καπου στην Μεσευρώπη με ενα Γκρουπ Νεο ελληνων
  – οι οποιοι ησαν απο Χάμου-και ηρθανε εκεί με εκδρομικό .
  Γνωριμιες , φιλιες κ.λ.π
  Πως ηρθατε; Ρωτανε!!
  Μεσω Γιουγκοσλαβιας -αρχισα να απανταω εγώ ο σαχλαμάρας(ο ματαιόδοξος) …περασαμε την Μακεδονια και…
  Τι ηταν να το Πω , Θεε μου … Αρχισε να γινεται της Μακεδονιας Ωπα ! μου λενε … Ειπες Μακεδονια … Φτου Κακά κ.λ.π Κι εσύ ειπες Μακεδονία ..του λεω εγώ …
  Οχι δεν ειπα Μακεδονία… Εσυ ειπες Μακεδονία πρώτος, μου λεει Ναι αλλά εσυ το ξαναπες ,Μακεδονια του λεω κ.λ.π Ω ρε γλεντια…!

  ( ε να λέμε και καμμια σαχλαμαριτσα να περναει η ωρα ε;)

  16.
  New comment on your post #1866 “Σχόλια στην ανακοίνωση των Οικολόγων – Πράσινων, περί του ονόματος της FYROM ”
  Author : Νοσφεράτος
  Comment:
  ας κανω κανενα σοβαρούτσικο σχολιο να μη λεμε ολο σαχλαμαρίτσες:
  (σοβαρούτσικο ..οσο μπορώ βέβαια)

  λεει λοιπόν ο Σχολιαστης
  παραπάνω :
  ‘’Oπως είπε και ο Εθνάρχης, μεταξύ λυγμών, “Η Μακεδονία είναι μια, και είναι Ελληνική”.
  Aυτό πιστεύει η πλειονοψηφία. Πολύ φοβάμαι ότι το θέμα θα συνεχίζει να είναι ανοιχτό (για την Ελλάδα) και μετά από χρόνια. Στην ουσία το πουλάκι έχει πετάξει. ………. Τσίου τσίου το πουλάκι.”

  – Αυτό ακριβώς είναι νομίζω και η εξήγηση της αποτυχίας της Εξωτερικής μας πολιτικής στο Θέμα του Ονόματος ‘… Εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με δάκρυα .. Και αυτός είναι και ο Κίνδυνος σήμερα… Το Ότι δηλαδή με τα κλαψουρίσματα απειλές , Ναρκισσιστικά ξεσπάσματα και κυρηγματα από Άμβωνας Δεν πείθεται η Παγκόσμια κοινή Γνώμη ..πως να το Κάνουμε

  … Δεν υπάρχουν Εθνικά δικαία – Υπάρχει όμως εθνικό συμφέρον ‘’ έλεγε κάποτε ένας άλλος Εθνάρχης

  Και η Ελληνική κοινωνία και Πολιτική στηρίζοντας επί τόσα χρόνια την πολιτική της στο Εθνικά Δικαιο και όχι Εθνικά συμφέρον κατάφερε να χάσει και τα αυτονόητα …
  – Και ακόμα και τώρα , αντί να καταλάβει ότι το Βετο όχι μόνο δεν χρησιμεύει πια σε τίποτα παρά μονό ως φύλο Συκής, αλλά γυρνά μπούμερανγκ (που δεν θα αφήσει κάμπια αμφιβολία στην Παγκόσμια κοινή γνώμη του ποιος Υπερβάλλει στην υπόθεση ) επιμένει στο να στυλώνει τα ποδιά όπως τα μικρά παιδιά όταν αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν και άλλα Παιδιά στον κόσμο και δεν είναι Μοναδικά …
  – Να εξηγήσω κάτι … Δεν είμαι κατά της Χρήσης του Βετο … Τελευταία Αποτελεσματική χρήση του – Όχι του βετό αλλά της Απειλής βετό – την έκανε ο Σημίτης ( ο….χειροτερος πρωθυπουργός, κ.λ.π ) στην περίπτωση της Κύπρου : Απείλησε ότι θα προβάλλει βετο Για τις άλλες Χώρες αν δεν έμπαινε η Κυπρος στην Ε. Ε ( άσχετο αν λοιδορήθηκε και σοφαντίσθηκε ακριβώς αυτή η επιτυχημένη Εθνικά πολιτική …ως ανθελληνική… γνωστή η λάσπη …μέχρις Εβραίο τον Βγάλανε ) Αυτή είναι η πολιτική που στηρίζει τα εθνικά συμφέροντα …Όχι τα κλαψουρίσματα και οι απειλές … τα οποία χρησιμεύουν μόνο στον αποπροσανατολισμό της Εσωτερικής ελληνικής κοινής Γνώμης από Τα Πραγματικά Προβλήματα …Δηλαδή τον Εθνολαικισμό….

  Τώρα …Να εξηγηθώ και σε κάτι άλλο …. Ακόμα νομίζω ότι υπάρχει μια πιθανότητα να επιτευχθεί μια συνθέτη Ονομασία … Όχι – πια με τρόπο συναισθηματικό ουτε φυσικά με Απειλές προς την άλλη πλευρά .. Αλλά με τρόπο Πραγματιστικό –ισότιμο και Έντιμο : Τονίζοντας τα κοινά οφέλη και τα κοινά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δυο χώρες …

  Εκείνο που με κάνει απαισιόδοξο είναι η Ικανότητα της σημερινής Δεξιάς πολιτικής ηγεσίας να πείσει ακόμα και τους Οπαδούς της για την αποτελεσματικότητα αυτής της Πολιτικής ..Αντίθετα φοβάμαι ότι και Πάλι ο φόβος του Πολιτικού Κόστους θα οδηγήσεις και την Κυβερνηση Καραμανλή –στο να σκεπάσει την αποτυχία της σε όλους τούς Τομείς ενισχύοντας ξανά τα εθνολαικιστικά ξεσπάσματα και παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως αδύναμο ‘’Θύμα’’ μιας Διεθνούς Συνομωσίας ( όπως με τις Υποκλοπές , όπως με τις Φωτιές –Ασύμμετρες απειλές κ.λ. κ.λ.π … )

  17.
  New comment on your post #1892 “Η Μακεδονία υπήρχε πριν τους Μακεδόνες, θα υπάρχει και μετά απ’ αυτούς”
  Author : Νοσφεράτος
  Comment:
  @Πανο λες” http://panosz.wordpress.com/2007/11/25/oiko_macedonia/#comment-30536

  Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εξηγούν ΓΙΑΤΙ θίγεται στο παραμικρό το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού τους, αν αποδεχτούν να ονομάζονται Μακεδόνες, πολίτες της Άνω (Βόρειας, αλά κρεμ κλπ) Μακεδονίας. ”

  τολμώ να κανω δυο παρατηρησεις:
  1) απο τι στιγμή που λες” Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εξηγούν ΓΙΑΤΙ θίγεται στο παραμικρό το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού τους,” αγνοεις την φυση του Διπλωματικου διαλογου οπως Διαμορφωνεται σημερα …
  αλλά και του διαλογου γενικώς καθώ και του ιδιου του Δικαιωματος Αυτοπροσδιορισμού ( για το τελευταιο : Τι σοι δικαιωμα αυτοπροσδιορισμου θα ητανε αν επρεπε να εξηγειται καθε φορά για τον αυτοπροσδιορισμο του; )

  2) Νομίζω (λεω νομιζω γιατι μπορει να ειναι και…. παπαριά , ξερεις απο αυτες που πεταω) οτι δεν ευπαρχει κανενος είδους Δ.δικαστηριο στο οποιο οι Χωρες εξηγουν γιατί διαλεγουν αυτό το ονομα η το ..

  Υπαρχουν βεβαια Διεθνεις σχεσεις ,συχετισμοί Δυναμεων ,Βετο , Εμπαργκα κ.λ.π ή και Διεθνές Δίκαιο ,αλλά Νομική υποχρέωση μιας χωρας να δινει λογαριασμό για το ονομα της …δεν νομίζω να υπάρχει ..
  .
  -Συνεπώς κατα την ταπεινή μου αν θελουμε-ως Ελλαδα – την συνθετη Ονομασια …δεν μπορουμε να καταφυγουμε σε αυτόυ του τυπου την Ρητορική ” θα πρέπει να εξηγούν ΓΙΑΤΙ θίγεται …’ κλπ
  ( Σ έ ποιον να εξηγούν και απο που κι ως που …θα σου πουνε) Αλλα ειτε σε
  α) σκληρα Διπλωματικά μετρα ( βετο εμπαργκο η τα σκληρωτερα του ….Ανθιμου και των συν αυτώ)
  β) ειτε σε μια γλωσσα ισοτιμου διαλόγου με την οποια θα επικαλεστουμε στην Γειτονική χωρα επιχειρηματα πραγματιστικά και αμοιβαια ωφελη που θα εχει η Συνθετη ονομασια …

  Τα πρωτα μετρα οπως ξερεις τα δοκιμασαμε ( εμπαργκο … Για το βετο ειπα την αποψη μου τωρα (φυλο συκής …ασε που δεν πιστευω..Η ντορα να το βαλει- τεσπα)

  ,,,μενει βεβαια ως πιθανό σκληρο μετρο η πιεση των Αμερικάνων προς την χωρα Αυτή .. Ε αυτό μπορεί και να πιασει ..Εφώ βεβαια πρεπει να σκεφτουμε .: Τι δινουμε και τι παιρνουμε …Αν δηλαδή οι Αμερικάνοισε αναταλλαγμα για την Πίεση προς την γειτονική Χωρα μας ζητουν να παραδωσουμε και τα τελευταια καταλοιπα Κυριαρχίας σε ελληνικό εδαφος ..αξιζει το κόστος; (ειναι σαν να τους παραδινουμε τα συνορα για να καταργήσουνε τη Βίζα

  Και μενει και το β)

  …Που δεν το δοκιμασαμε ποτε ως τωρα … Δηλαδή ο ισοτιμος Διαλογος

  ( Σαχλαμαριτσες και παπαριες βεβαια ολα αυτά που γραφω ….οπως Εσύ Ξερεις !!)

  @Σχολιαστή
  Ο Σημιτης απειλησε με βέτο εναντι των αλλων Νεων Χωρών
  αν δεν εμπaινε η Κυπροςστην ΕΕ … Και Ετσι -μόνο ετσι μπηκε η Κυπρος —

  Και ταυτοχρονα υποστηριξε το Σχεδιο Αναν …και οπως λες κι εσύ κιο Τασος …”μεχρι να το καταλάβει”( εδώ μουρχεται να πω μια σαχλαμαριτσα αλλα ειπαμε δεν κανει …)

  Τωρα … Η Κυπρος ειναι μεσα στην Ε. Ε …. Και το σχεδιο ΑναΝ δεν ψηφιστηκε (και ο Τασος το …καταλαβε εν τελει Αυτό ειναι Αλλη συζητηση !

  Εγώ νομιζω ομως οτι κι εσύ ενδομύχως παραδεχεσαι ανεξαρτητα απο το σχεδιο Ανάν …οτι η Κυπρος μπηκε στην Ε. Ε χαρη και στην Απειλη Βετο του Σημιτη ( και οχι του Τάσου” που δεν προλαβε να καταλαβει ”…) Μπορεί να κανω και λαθος και να μην το παραδεχεσια

  ..Εξαλλου οπως Δηλωσε ο Πανος Ο Σημίτης ηταν ο Χειροτερος πρωθυπουργός …Αρα πως ειναι δυνατον να εβαλε αυτός την Κυπρο στην Ε. Ε..; Μπηκε απο μόνη της, χαρη στον Τασο μάλλον .

  18.
  New comment on your post #1892 “Η Μακεδονία υπήρχε πριν τους Μακεδόνες, θα υπάρχει και μετά απ’ αυτούς”
  Author : Νοσφεράτος
  Comment:
  Σχολιαστή προλαβες να δεις την απαντηση μου στο προηγουμενο σχολιο σου; ( Γιατί που να το ξαναγραφω και να το ξανασβυνει ο Πανος ) 🙂

  19.
  New comment on your post #1892 “Η Μακεδονία υπήρχε πριν τους Μακεδόνες, θα υπάρχει και μετά απ’ αυτούς”
  Author : Νοσφεράτος
  Comment:
  Εντελει Σχολιαστή η Κυπρος ειναι στηνν Ε.Ε …ποιος την εβαλε ο Τασος; (δες το γρηγορα γρηγορα γιατι δεν πληροι τις προποθεσεις)

  20.
  New comment on your post #1892 “Η Μακεδονία υπήρχε πριν τους Μακεδόνες, θα υπάρχει και μετά απ’ αυτούς”
  Author : Νοσφεράτος
  Comment:
  Για να μη στεναχωριεται ο παπούλης Πανο σε θερμοπαρακαλώ !!!!!!αφησε με να βαλω δυο μου σχολια (Καλά που αρχισα να τα σωζω 🙂 μονο για να μη στεναχωριεται οτι αυτός φταιει….

  (που ειχα βαλει και πριν …Εχω σβύσει καθε πιθανή πλακίτσα σαχλαμαριστα μπηχτουλα , Καπριτσιουλα ,βιτσιο ,κ.λ.π που μπορεσα να διακρινω ( Τωρα μπορει να ξεφυγε και καμμια αλλά δεν νομίζω… )

  http://panosz.wordpress.com/2007/11/27/oiko_macedonia-2/#comment-30569

  Πανο λες” Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εξηγούν ΓΙΑΤΙ θίγεται στο παραμικρό το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού τους, αν αποδεχτούν να ονομάζονται Μακεδόνες, πολίτες της Άνω (Βόρειας, αλά κρεμ κλπ) Μακεδονίας. ”

  τολμώ να κανω δυο παρατηρησεις:
  1) απο τι στιγμή που λες” Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εξηγούν ΓΙΑΤΙ θίγεται στο παραμικρό το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού τους,” αγνοεις την φυση του Διπλωματικου διαλογου οπως Διαμορφωνεται σημερα … αλλά και του διαλογου γενικώς καθώ και του ιδιου του Δικαιωματος Αυτοπροσδιορισμού ( για το τελευταιο : Τι σοι δικαιωμα αυτοπροσδιορισμου θα ητανε αν επρεπε να εξηγειται καθε φορά για τον αυτοπροσδιορισμο του; )

  2) Νομίζω ….. οτι δεν υπαρχει κανενος είδους Δ.δικαστηριο στο οποιο οι Χωρες εξηγουν γιατί διαλεγουν αυτό το ονομα η το ..

  Υπαρχουν βεβαια Διεθνεις σχεσεις ,συχετισμοί Δυναμεων ,Βετο , Εμπαργκα κ.λ.π ή και Διεθνές Δίκαιο ,αλλά Νομική υποχρέωση μιας χωρας να δινει λογαριασμό για το ονομα της …δεν νομίζω να υπάρχει ..
  .χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ
  -Συνεπώς κατα την ταπεινή μου γνώμη αν θελουμε-ως Ελλαδα – την συνθετη Ονομασια …δεν μπορουμε να καταφυγουμε σε αυτόυ του τυπου την Ρητορική ” θα πρέπει να εξηγούν ΓΙΑΤΙ θίγεται …’ κλπ ( Σ έ ποιον να εξηγούν και απο που κι ως που …θα σου πουνε) Αλλα ειτε σε
  α) σκληρα Διπλωματικά μετρα ( βετο εμπαργκο η τα σκληρότερα του ….Ανθιμου και των συν αυτώ)

  β) ειτε σε μια γλωσσα ισοτιμου διαλόγου με την οποια θα επικαλεστουμε στην Γειτονική χωρα επιχειρηματα πραγματιστικά και αμοιβαια ωφελη που θα εχει η Συνθετη ονομασια …

  Τα πρωτα μετρα οπως ξερεις τα δοκιμασαμε ( εμπαργκο … Για το βετο ειπα την αποψη μου τωρα (φυλο συκής …ασε που δεν πιστευω..Η ντορα να το βαλει- τεσπαχχχχ)

  ,,,μενει βεβαια ως πιθανό σκληρο μετρο η πιεση των Αμερικάνων προς την χωρα Αυτή .. Ε αυτό μπορεί και να πιασει ..Εφώ βεβαια πρεπει να σκεφτουμε .: Τι δινουμε και τι παιρνουμε …Αν δηλαδή οι Αμερικάνοισε ανταλλαγμα για την Πίεση προς την γειτονική Χωρα μας ζητουν να παραδωσουμε και τα τελευταια καταλοιπα Κυριαρχίας σε ελληνικό εδαφος ..αξιζει το κόστος; (ειναι σαν να τους παραδινουμε τα συνορα για να καταργήσουνε τη Βίζα

  Και μενει και το β)

  …Που δεν το δοκιμασαμε ποτε ως τωρα … Δηλαδή ο ισοτιμος Διαλογος

  Σχολιαστή

  Ο Σημιτης απειλησε με βέτο εναντι των αλλων Νεων Χωρών αν δεν εμπαινε η Κυπρος … Και Ετσι -μόνο ετσι μπηκε η Κυπρος –

  Και ταυτοχρονα υποστηριξε το Σχεδιο Αναν …και οπως λες κι εσύ κιο Τασος …”μεχρι να το καταλάβει”( εδώ χχχχχχχχχχχχχ………..
  Τωρα … Η Κυπρος ειναι μεσα στην Ε. Ε …. Και το σχεδιο Αννα δεν ψηφιστηκε (και ο Τασος το …καταλαβε εν τελει Αυτό ειναι Αλλη συζητηση !

  Εγώ νομιζω ομως οτι κι εσύ ενδομύχως παραδεχεσαι ανεξαρτητα απο το σχεδιο Ανάν …οτι η Κυπρος μπηκε στην Ε. Ε χαρη και στην Απειλη Βετο του Σημιτη ( και οχι του Τάσου” που δεν προλαβε να καταλαβει ”…) Μπορεί να κανω και λαθος και να μην το παραδεχεσαι ..Εξαλλου χχχχ

  ς παπουλη εισαι πάντα Λεβεντια!!!

 13. Μετά την επιτυχή συζήτηση περί του Μακεδονικού και του …Κουτρούλη το γάμο, τελευταίου Έλληνος ιππότη, σας ανακοινώνουμε επισήμως και δημοκρατικώς ότι το σχόλια ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

  Κάθε σχόλιο που θα έρθει στη συνέχεια θα μεταφέρεται στο forum του site, στην ενότητα ΑΣΚΗΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

  Εκ του Καταστήματος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top