ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Καθώς σε διάφορες χώρες του κόσμου, όλο και περισσότεροι πυρηνικοί σταθμοί κλείνουν, στα Βαλκάνια δημιουργείται με εντατικούς ρυθμούς ένας πυρηνικός κλοιός, που θέτει την Ελλάδα σε κίνδυνο. Οι Ιαπωνικές αρχές διέκοψαν μέχρι νεωτέρας τη λειτουργία του μεγαλύτερου στον κόσμο πυρηνικού σταθμού του Καϊουαζάκι επειδή αμφισβητείται η ασφάλειά του μετά την πυρκαγιά που προκάλεσε ο σεισμός των 6,8 ρίχτερ στην περιοχή

Στη Βόρειο Κορέα η Πιονγιάνγκ έκλεισε τον πυρηνικό αντιδραστήρα στην Γιονγκμπιόν και αναμένεται να κλείσουν κι’άλλοι έως ότου καταργηθούν πλήρως. Και ενώ σ’αυτό το σημείο όλοι πιστεύουμε πως η πυρηνική ενέργεια τείνει να καταργηθεί, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!

Στις 9 Νοεμβρίου 2007 η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε νομοσχέδιο το οποίο εγκρίνει την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στην Τουρκία.

Επίσης, μέσα στο Νοέμβριο ο Αλβανός πρωθυπουργός Σάλι Μπερίσα, ανακοίνωσε την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Δυρράχιο, το οποίο βρίσκεται μόλις 100 χιλιόμετρα από τα βόρεια σύνορά μας!

Η Bουλγαρία, αν και μέχρι το 2009 αναμένεται να κλείσει οριστικά τον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι, ετοιμάζει ήδη την κατασκευή νέου πυρηνικού εργοστασίου στο χωριό Μπέλενε.

Με τις ευχές και τη βοήθεια βέβαια της Ε.Ε της οποίας είμαστε μέλος.

Για να δούμε πώς θα χειριστούν ακόμη ένα θέμα μείζονος εθνικής ασφάλειας οι Έλληνες πολιτικοί…Τέλος, αμέσως μετά την αναγνώριση των Σκοπίων από τον Καναδά – ω ποία σύμπτωσις – επετεύχθη μεταξύ τους συμφωνία για την αγορά από την πλευρά των Σκοπίων πυρηνικών αντιδραστήρων Καναδικής προέλευσης!

Επικοινωνήσαμε με τον Ian Hore-Lacy, αρμόδιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Πυρηνικών προσπαθώντας να επιβεβαιώσουμε την πληροφορία. Ο κ. Hore, υποσχέθηκε να μας ενημερώσει αμέσως μόλις επικοινωνήσει με τον αντίστοιχο οργανισμό στον Καναδά.

Είναι γνωστό ότι τα Βαλκάνια είναι μια ιδιαιτέρως σεισμογενής περιοχή. Αν και η απειλή ενός πυρηνικού ατυχήματος είναι εφιαλτική, οι πολιτικοί μας κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Τουλάχιστον επισήμως, δε είδαμε ούτε ακούσαμε κάτι για τα τεκταινόμενα στις γειτονικές μας χώρες. Αν και όλοι γνωρίζουμε τις κυριαρχικές διαθέσεις των γειτόνων μας επί της χώρας μας, οι πολιτικοί μας, επιτρέπουν για άλλη μια φορά να μας «στριμώξουν» ακόμη περισσότερο και πιο επικίνδυνα και δε δείχνουν να ανησυχούν καθόλου που μας έχει περικυκλώσει μια Βαλκανική Πυρηνική Ζώνη

ΖΩΗ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΙΡΗΝΗ,

είναι πλέον έννοιες ανούσιες για τους «δυνατούς» αυτού του πλανήτη. Η άναρχη πολιτική βρίσκεται σε απόλυτη σύμπνοια με την ανήθικη επιστήμη και θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον και τις ζωές μας. Τίμημα αδιάφορο για αυτούς που το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι το κέρδος.

– Οι αντίπαλοι της πυρηνικής ενέργειας ορθά αντιδρούν προβάλλοντας τους κινδύνους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος σαν αυτό του Τσερνομπίλ το 1986 καθώς και, τα προβλήματα της αποκομιδής και αποθήκευσης των πυρηνικών αποβλήτων.

– Από την άλλη πλευρά, οι υποστηρικτές της πυρηνικής ενέργειας, προβάλλουν ως επιχείρημα το χαμηλό κόστος παραγωγής ηλεκτρισμού και την απουσία ατμοσφαιρικών ρύπων σε σύγκριση με τους κλασσικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το μόνο που μένει, είναι να μας πλασάρουν την πυρηνική ενέργεια σαν την πιο οικολογική ανανεώσιμη πηγή ενέργειας! Πέραν τούτου, τα κέρδη από την εκμετάλλευση των πυρηνικών αποβλήτων για κατασκευή πυρηνικών όπλων, είναι τεράστια. Έτσι έχουν μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια και κάθε οικονομικά αδύνατο κρατίδιο που εκμεταλλεύεται την πυρηνική του ενέργεια πουλώντας την σε άλλο κράτος, ταυτόχρονα καθιστά εαυτόν και μια μελλοντικά πολεμική υπερδύναμη.

Αυτός είναι λόγος για τον οποίο σε αυτά τα κράτη δε γίνεται ούτε λόγος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η Αιολική, τα φωτοβολταϊκά κλπ. Είναι πραγματικά τραγικό, το πώς προωθείται η πυρηνική ενέργεια σαν την πιο κατάλληλη και φιλική προς το περιβάλλον. Δεν μένει παρά, σε λίγο καιρό να ανακοινώσουν πως είναι η «μόνη» λύση στα περιβαλλοντικά και ενεργειακά προβλήματα του πλανήτη!

Ενώ τα –προς αποφυγήν- παραδείγματα της Χιροσίμα και του Τσέρνομπιλ, είναι ακόμη νωπά στις μνήμες όλων μας και, οι παρενέργειες μαστίζουν ακόμη τους πολίτες αυτών των πόλεων – κα όχι μόνο – οι ισχυροί συνεχίζουν το έγκλημά τους εις βάρος όλων μας, χωρίς ίχνος αιδούς, ανησυχίας και φιλότιμου.

Υπάρχουν καταγγελίες για θανάτους από καρκίνο, στρατιωτών που υπηρέτησαν στα Βαλκάνια όπου χρησιμοποιήθηκαν όπλα ουρανίου. Το Βέλγιο, οι Ιταλία , Ισπανία, Πορτογαλία και Ολλανδία, έχουν αναφέρει τους θανάτους αυτούς, το ΝΑΤΟ όμως παρόλα αυτά ανακοινώνει πως:

‘δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως οι καρκίνοι συνδέονται με το ουράνιο’!

Και μετά μας μιλάνε για «θεωρίες της συνωμοσίας» τη στιγμή που είναι πακοσμίως γνωστό αλλά οι «αρμόδιοι» και υπεύθυνοι μας βγάζουν όλους τρελούς.Εμείς από την άλλη, απλοί θεατές βολεμένοι και αποβλακωμένοι στον καναπέ μας απολαμβάνοντας ένα ακόμη τηλεοπτικό σκουπιδαριό, περιμένουμε παθητικά να αποφασίσουν κάποιοι άλλοι για μας και…πέρα βρέχει!

Η Ελλάδα, που υπήρξε το λίκνο του πολιτισμού για όλους τους λαούς, έχει καταντήσει μια τριτοκοσμική και αδύναμη – να αντιδράσει- χώρα που γλείφει τις κατουρημένες ποδιές των υπερδυνάμεων, για να της πετάξουν μερικά ψίχουλα ώστε να εξαγοράσουν τη βούληση και την περηφάνια της.Οι πολιτικοί τους οποίους εμείς εκλέγουμε για να αντιπροσωπεύουν τις θέσεις και απόψεις μας, μας αγνοούν συστηματικά λες και τους χρωστάμε και χάρη που μας κυβερνούν!

Πότε επιτέλους θα νοιαστεί κάποιος «αφέντης» αυτής της χώρας πραγματικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες?
Πότε θα σταματήσουν όλοι να αποφασίζουν βασισμένοι στη δύναμη της εξουσίας και του χρήματος?
Πότε και ποιος θα μπορέσει να μας κάνει να νοιώσουμε αγαπητοί και ασφαλείς σε αυτή τη χώρα από την ίδια μας τη χώρα?
Πότε και ποιος θα βρει τα κότσια να αντιδράσει, να αρνηθεί και να διεκδικήσει τα κεκτημένα μας?
Η Press-Bank, οργισμένη – για ακόμη μία φορά – από την εγκληματική αδιαφορία των ανεπαρκών πολιτικών μας, προτρέπει όλους εσάς να αντισταθείτε.

Είναι καιρός να πάψουμε να δεχόμαστε τη μειονεκτική και αδύναμη θέση στην οποία μας έχουν φέρει οι πολυετείς ανίκανες πολιτικές.
Είναι καιρός να δράσουμε και να αντιδράσουμε ώστε να πάψουν πια να αποφασίζουν άλλοι για τη ζωή μας.

Πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας και να φωνάξουμε δυνατά:
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

1 σκέψη για το “ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”

  1. Παράθεση: Οικολογικό πακέτο « Η καλύβα ψηλά στο βουνό

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top