Μηδέν στη ΔΕΚΑ, για «διεθνοποίηση» της Αμαζονίας

cattle_queue.JPGΗ Διακυβερνητική Επιτροπή για τις Κλιματικές Αλλαγές (ΔΕΚΑ) του ΟΗΕ, μετά το Νόμπελ που μοιράστηκε με τον Αλ Γκορ, προχώρησε σε απαράδεκτη πρόταση του ινδού προέδρου της, Ρατζέντρα Πατσάουρι, για «διεθνοποίηση» της Αμαζονίας, τελευταίου μεγάλου πνεύμονα της γης.

Η Αμαζονία έχει έκταση 7,2 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και σε αυτήν ανήκουν τμήματα της Βολιβίας, του Περού, του Ισημερινού, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας, της Γουιάνας, της γαλλικής Γουιάνας και του Σουρινάμ – με το 69% της έκτασής της να ανήκει στη Βραζιλία. Τα δάση της είναι επίσης πλούσια σε ξυλεία, καουτσούκ, πληθώρα βοτάνων με ιαματικές ιδιότητες και φιλοξενούν το 30% της παγκόσμιας πανίδας και χλωρίδας. Αυτό την καθιστά από τις πιο πλούσιες σε βιοποικιλότητα περιοχές της Γης, ένα είδος παγκόσμιας τράπεζας γονιδίων που αποτελεί το «μήλον της Εριδος» για τις μεγάλες εταιρείες βιοτεχνολογίας και γενετικής μηχανικής. Στο υπέδαφός της απαντώνται τα μεγαλύτερα αποθέματα απεμπλουτισμένου ουρανίου του κόσμου και μεγάλα αποθέματα σιδήρου, νιοβίου πετρελαίου, μετάλλων, χρυσού, πολύτιμων λίθων, οπότε γίνεται σαφής η στρατηγική γεωπολιτική σημασία της για τις …ΗΠΑ.

Ο κος Πατσάουρι, προτείνει τη διαχείριση της Αμαζονίας, από υπερεθνική επιτροπή, με τις ..ΗΠΑ αντάμα. Η Βραζιλία θα ελέγχει έτσι τα …αντάρτικα της περιοχής, ενώ θα ξυλεύει καθ’ υπόδειξιν Μπους εκτάσεις για βιοκαύσιμα… Τέλεια…

Από τον Κυρ. Ελευθεροτυπία:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=76667656

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top