Ο Κλεάνθης Γρίβας στο ….. ΜΟΝΕΥ SHOW (Tι τάθελες, γιατρέ μου;)

Το δημοσιεύουμε δηλώνοντας τη συμπάθεια μας στον ομιλητή και την …αντιπάθεια μας σε τέτοια φόρα

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007, στις 16.00 στην αίθουσα ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ 2 του ξενοδοχείου HYATT REGENCY στα πλαίσια του ΜΟΝΕΥ SHOW, ο Κλεάνθης Γρίβας θα μιλήσει για «Τα ναρκωτικά στην Ελλάδα: με ρήτρα ηρωίνης». Συντονίζει ο Παντελής Σαββίδης, δημοσιογράφος.

Κάθε πολιτική που, ματαίως, επιδιώκει να κρατήσει τα οπιούχα μακριά από τους εξαρτημένους, έχει αναρίθμητες (άμεσες και μακροπρόθεσμες) καταστρεπτικές συνέπειες για τους χρήστες, την οικογένειά τους και την κοινωνία, δεδομένου ότι:

1. Συντελεί αντικειμενικά στην αύξηση του αριθμού των εξαρτημένων.

2. Επιβαρύνει οικονομικά την κοινωνία, γιατί με την υφαρπαγή των τεράστιων χρηματικών ποσών που σπαταλιούνται κάθε χρόνο σε ποικίλα όσα «θεραπευτικά προγράμματα» που αποτυγχάνουν να συγκρατήσουν τη χρήση της ηρωίνης από τους εξαρτημένους, συνιστούν ένα συνεχώς αυξανόμενο βάρος που καμιά κοινωνία δεν μπορεί να σηκώνει αγόγγυστα.

3. Ενισχύει το οργανωμένο έγκλημα, γιατί εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της μαύρης αγοράς, συμβάλλει στη διαρκή οικονομική ενίσχυση του οργανωμένου εγκλήματος και στην αύξηση των δυνατοτήτων του να διαφθείρει όλο και μεγαλύτερο αριθμό κυβερνητικών, κρατικών και κομματικών αξιωματούχων, με αποτέλεσμα την επέκταση της επιρροής του ή την επιβολή του έλεγχό του σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.

4. Επιβαρύνει πολιτικά την κοινωνία, γιατί με πρόσχημα την «προστασία» της κοινωνίας από τα ναρκωτικά, «νομιμοποιεί» τη συνεχή ενδυνάμωση των αρμοδιοτήτων της κρατικής εξουσίας σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών.

5. Δολοφονεί τους χρήστες: Γιατί τους εξαναγκάζει να οδηγηθούν στην αθλιότητα, το ποινικό αδίκημα, την πορνεία, την αρρώστια και πολλές φορές το θάνατο.

Ο Κλεάνθης Γρίβας (1944): Ψυχίατρος-νευρολόγος. Διδάκτωρ ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Σπουδές: Ιατρική, Κοινωνιολογία. Συνεργάτης πολλών περιοδικών και εφημερίδων, μεταξύ των οποίων και η «Ελευθεροτυπία» (μέχρι τις 4/2/2002). Συντάκτης της «Έκθεσης για τα Ναρκωτικά» της Ειδικής Επιτροπής του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (1986). Τα βιβλία του αφορούν τη βία, τα ναρκωτικά, την τρομοκρατία και την ψυχιατρική. Από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία: «Αντιπολιτευτική ψυχιατρική», «Ψυχιατρικός Ολοκληρωτισμός», «Αντίσταση στην εποχή του τίποτα», «Πλανητική κυριαρχία και ναρκωτικά», «Οπιούχα: εξάρτηση και απεξάρτηση».

==================================================== 

Και μια …αφιέρωση, δική μας, στο περσινό Money Show

Ανεταράχθη η Ελλάς, μ’ αυτό το Money Show,
όπου συρρεύσανε μυαλά του εθνικού μας γόου,
όλα παιδιά της αρπαχτής, πως λέμε και New Age,
θαρρούν θα κονομήσουνε, όπως ο Bill o Gates

Αν θέλετε και τη συνέχεια ….στείλτε σχόλιο….

3 σκέψεις για το “Ο Κλεάνθης Γρίβας στο ….. ΜΟΝΕΥ SHOW (Tι τάθελες, γιατρέ μου;)”

  1. είναι σχεδόν βέβαιο ότι στο ακροατήριο θα είναι και μπόλικοι που σπαταλούν τα υπερκέρδη τους στις ρουλέτες από εμπόριο ναρκωτικών

  2. Άμα βρεις, φίλε ΡΟΝΙ, ποιος πουλάει ηρωίνη στην Ελλάδα, κερδίζεις το …πηλίκιο του!!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top