Ταυτίζεται με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης

Δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν παίρνουν υπόψη τους την αγωνία της κοινωνίας για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας λόγω της εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας απ’ αυτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σχετικό νομοσχέδιο δε μεριμνά για την προστασία της υγείας των πολιτών αλλά να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με την κριτική της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας, «πρόκειται για ρυθμίσεις κινούμενες προς την κατεύθυνση της παραπέρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στον συγκεκριμένο τομέα». Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης ενώ γενικά η Νομαρχία έχει μια τουλάχιστον αντιφατική συμπεριφορά

Σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσε η Νομαρχία, απόδειξε ότι ενδιαφέρεται για την προώθηση των συμφερόντων των εταιρειών και όχι για την προστασία της υγείας μας.

Με τη φροντίδα ώστε να απουσιάζει από το πάνελ των ομιλητών οποιαδήποτε κριτική επιστημονική άποψη, φάνηκε να κυριαρχεί η άποψη ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τον πληθυσμό και ιδιαίτερα τα παιδιά, που εκτίθενται στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία χωρίς να το έχουν επιλέξει αλλά και ενώ βρίσκονται σε μια φάση που τα κύτταρά τους αναπτύσσονται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την όλη διοργάνωση την είχε αναλάβει διαφημιστική εταιρεία σε συνεργασία με μεγάλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, στον εξωραϊσμό της οποίας είχε συμμετάσχει και πέρσι ο κ. Π. Ψωμιάδης, διαφημίζοντας το πρόγραμμά της περί δήθεν ελέγχου και προστασίας των πολιτών από την ακτινοβολία.

Επιπλέον, η ημερίδα διοργανώθηκε χωρίς να ενημερωθούν καν οι δύο αντινομάρχες και οι δύο αντίστοιχες Νομαρχιακές Επιτροπές Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας στις οποίες προΐστανται. Και ενώ μάλιστα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος ασχολείται με τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (και των κεραιών) ενώ η Πολεοδομία με την έγκριση των στατικών μελετών. Έτσι, όχι μόνο δεν τις εξοπλίζει με επιχειρήματα αλλά και τις αφήνει έρμαιο στις πιέσεις των εταιρειών.

Αυτά που θέσαμε στην ημερίδα αλλά και μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο είναι μια σειρά από ερωτήματα και κυρίως το γιατί δεν παίρνονται σοβαρά υπόψη οι μη θερμικές βλαπτικές επιδράσεις στην υγεία και ενώ αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογραφία βιολογικές επιπτώσεις (δερματικές, κυτταρολογικές, αναπαραγωγικές, αισθητηριακές, νευρολογικές, γενετικές κτλ);

Στα ερωτήματα που έθεσαν όσοι εκπρόσωποι φορέων και σχολείων κατάφεραν να το μάθουν και να παραβρεθούν σε απόμακρο πολυτελές ξενοδοχείο σε ώρα εργασίας, ο νομάρχης κ. Π. Ψωμιάδης απάντησε με συνεχείς διακοπές αλλά και με σκαιότητα, μιλώντας για “κομπλεξικούς πολιτικούς λόγους” που καθοδηγούν όσους αντιτίθενται στις μεθοδεύσεις. Σε διαμαρτυρία μας μάλιστα γιατί επιτίθεται σε εκπρόσωπο κατοίκων, απάντησε “άντε παίξε μπάλα ρε”!

Αντίστοιχη ήταν η στάση του όταν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών στις 17.5.2005, καταθέσαμε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο σχέδιο ψηφίσματος για όλες τις πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (κεραίες κινητής τηλεφωνίας, κινητά, πυλώνες υψηλής τάσης, πάρκο κεραιών Χορτιάτη κ.α.).

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top