Γιααα.. λίγο να κάνουμε Ταμείο

Πολλά θέματα που κατά καιρούς ασχοληθήκαμε, συνεχίζουν να μας απασχολούν και να εξελίσσονται.

 1. Νόμπελ Ειρήνης στον Αλ Γκορ και τη Διακυβερνητική Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα
     http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=839536&lngDtrID=245
    Εμείς γράφαμε: http://ecology-salonika.gr/lib/?p=347

Ναι, ο κύριος Αλ Γκορ βοήθησε την οικολογική υπόθεση. Η ταινία είναι σίγουρα θαυμάσια. Ο Μπους τον αντιμετώπισε ως απειλή των πετρελάδων (στο Τέξας έχει τις δικές του πετρελαιοπηγές – σε αγαστή συνεργασία με κάτι Σαουδάραβες, κάποιοι της -θού, Κύριε /Αλλάχ – τρομοκρατικής οικογένειας). Πρόκειται, βέβαια, για οικολογία του σαλονιού, που αν τεθεί θέμα – ε, ναι λοιπόν, κάποια ρυπογόνα εργοστάσια να κλείσουν τώρα! – θα σηκώσει τα χέρια. Δεν μας αρέσουν, επίσης, πληροφορίες ότι κατέχει γιγάντιο πακέτο μετοχών βιοκαυσίμων, που στην Αμερικανική ήπειρο αργά ή γρήγορα θα μπλέξουν με Αμαζόνιους, πείνα κλπ

2.   Η Μόσχα ζητά από τις ΗΠΑ να «παγώσει» η εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας 
       http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=839628&lngDtrID=245
      Εμείς γράφαμε: http://ecology-salonika.gr/lib/?p=430

 To θέμα είναι κολλοσιαίο και αφορά τον 20 Παγκόσμιο Ψυχρό Πόλεμο και την ισοβιότητα της πυρηνικής απειλής. Για μας, το ειρηνιστικό κίνημα πρέπει να “πιάσει δουλειά” πανευρωπαϊκά για το θέμα. Η κυρία Ντόρα συναίνεσε στα πλάνα Μπους. Η φαμίλια να ανεβαίνει, στόχος της. Tι διάολο αστή θα ήταν! Κρατάμε τα λόγια του Τσάβες (και του Πούτιν παλιότερα): “Η βία και η τρομοκρατία των ΗΠΑ αναγκάζουν τα μικρά κράτη να στρέφονται στην πυρηνική ενέργεια”. Η ευκολία που η Τσεχία και Πολωνία συναινούν για εγκατάσταση πυρηνικών κεφαλών στο έδαφος τους, δείχνει την παρεκτροπή των πρώην “κόκκινων” δημοκρατιών, που γυρίζουν σταθερά στο “μαύρο”.  

Συνδέοντας το 2ο με το 1ο θέμα, υπάρχει είδηση: Την έκπληξή του για τη νίκη του Αλ Γκορ εξέφρασε και ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους, που εδώ και αρκετούς μήνες έχει αποδυθεί σε προσωπική εκστρατεία εναντίον της «υστερίας» -όπως την αποκαλεί- για την υπερθέρμανση του πλανήτη. – Πού την είδατε, εσείς, την υπερθέρμανση; – «Μας προκάλεσε κάποια έκπληξη, ότι ο κ. Αλ Γκορ τιμήθηκε με ένα (διεθνές) βραβείο για την Ειρήνη, επειδή οι δεσμοί ανάμεσα στις δραστηριότητές του και την διεθνή ειρήνη δεν διαχωρίζονται και επιπλέον δεν είναι πολύ σαφείς» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Β.Κλάους.

———————————-

Μεθερμηνεύεται: Αφού είσαι Αμερικανόδουλος, (κε Βάτσλαβ), σωστά λες ό,τι λέει τ’ αφεντικό σου (Μπους)[Yes, yesman]

1 σκέψη για το “Γιααα.. λίγο να κάνουμε Ταμείο”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top