Συζήτηση: Για πια πόλη αγωνιζόμαστε

Κυριακή 8 Οκτωβρίου, 7 μμ,
Εκλογικό Κέντρο “Οικολογίας – Αλληλεγγύης”
Πλάτωνος 2 και Πατριάρχου Διονυσίου Ε’- Πάρκο Αχειροποιήτου
Ομιλητές:
Σοφία Σκουλίδη, Ποεκ
Γιώργος Τσιτιρίδης, Σύμπραξη
Γιάννης Κούτρας, Σεκ


Οι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι, γυναίκες και άνδρες, ζούμε τα ίδια προβλήματα με όλους τους συμπολίτες μας. Την ανεργία, το κυκλοφοριακό χάος, τη μόλυνση και καταστροφή τους περιβάλλοντός μας.

Στη χώρα μας, όμως, άνθρωποι με διαφορετικό ερωτικό προσανατολισμό αντιμετωπίζουμε επιπλέον ένα ασφυκτικό περιβάλλον άλλοτε αδιαφορίας και άλλοτε χλευασμού και διώξεων. Ιδιαίτερα εμείς στην πόλη και το νομό Θεσσαλονίκης αντιμετωπίσαμε και μια αντιδραστική νομαρχιακή αρχή που δημόσια έχει καταφερθεί εναντίον μας υψώνοντας τα λάβαρα του «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Σαν ενεργά μέλη ο καθένας μας της “Σύμπραξης κατά της Ομοφυλοφοβίας” και της “Πρωτοβουλίας Ομοφυλόφιλων ενάντια στη Καταπίεση” με κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις και παρεμβάσεις όλα τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε όσο καλύτερα μπορούμε να απαντήσουμε σε άδικες και σκοταδιστικές επιθέσεις, να κερδίσουμε τα δικαιώματα και την ισότητα που μας αρνούνται οι επίσημες αρχές. Να πείσουμε και να κινητοποιήσουμε όχι μόνο τους ομοφιλόφιλους/-ες αλλά ευρύτερα κόσμο ενάντια στο ρατσισμό και το σεξισμό, που μας αποδυναμώνει όλους, που φτωχαίνει και ασχημαίνει την κοινωνία, την πόλη και τη ζωή όλων μας.

Η συμμετοχή μας στο συνδυασμό της “Οικολογίας – Αλληλεγγύης” για τις νομαρχιακές εκλογές είναι συνέχεια της μέχρι τώρα προσπάθειας και δράσης μας να αποκτήσουμε επιτέλους φωνή όλοι εμείς. Για να ακουστούν πιο δυνατά οι διεκδικήσεις των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων για καταπολέμηση των εργασιακών και κοινωνικών διακρίσεων λόγω ερωτικού προσανατολισμού, για υποστήριξη των συμβιώσεων από ζευγάρια του ίδιου φύλου, για την καταπολέμηση της βίας, για να σταματήσει η διακριτική μεταχείριση σε βάρος των ομοφυλοφιλικών σωματείων στις χρηματοδοτήσεις του Δήμου και της Νομαρχίας, για την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.

Συμμετέχουμε σε μια κίνηση που έχει αποδείξει ότι θέλει και μπορεί έμπρακτα και δημόσια να δώσει βήμα στη φωνή μας και να μας υπερασπιστεί. Γιατί δεν μας αρκούν πλέον τα δωρεάν λόγια συμπάθειας. Γιατί και μετά τις εκλογές θα είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε τη συλλογική μας δράση.

  • Γίνε συμμέτοχος σ’ αυτήν την προσπάθεια
  • Διέδωσε το μήνυμα μας
  • Δώσε την ψήφο σου εκεί που θα μετρήσει
Συνεργαζόμαστε και διεκδικούμε το δίκαιο
ενάντια σε κάθε σύστημα καταπίεσης και εκμετάλλευσης
Γιατί, μια άλλη Θεσσαλονίκη είναι Εφικτή

Πρωτοβουλία Ομοφυλόφιλων ενάντια στη Καταπίεση
Τηλ. Επικοινωνίας: 6937-737639
e-mail: prwtomothess@yahoo.gr, web-site: www.Geocities.com/poekgr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top