ΠΡΟΣΟΧΗ: Αλλαγή χώρου της συναυλίας για τον Τόνυ Όνουα, τον δολοφονημένο μετανάστη

onoua.jpgΠαρασκευή 21/9, 9μμ, στο κλειστό γυμναστήριο
Καλαμαριάς

Η συναυλία διαμαρτυρίας και έμπρακτης αλληλεγγύης στη μνήμη του νεκρού νιγηριανού μετανάστη Τόνυ Όνουα που διοργανώνεται από τη ΝιγηριανήΚοινότητα, το Φόρουμ Μεταναστών και την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί τελικά στο κλειστό γυμναστήριο Καλαμαριάς και όχι στην πλαζ Αρετσούς, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Το κλειστό γυμναστήριο βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμαριάς, στην οδό Τριπόλεως, πολύ κοντά στον πεζόδρομο που έχασε τη ζωή του ο Τόνυ. Τα λεωφορεία από το κέντρο είναι το 5, το 6 και το 7, στάση “ΕΚΚΛΗΣΙΑ”. Η στάση βρίσκεται στην οδό Χηλής και η οδός Τριπόλεως είναι η πρώτη κάθετη δεξιά αμέσως μετά τη στάση.

Ας ενημερώσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε για τη συναυλία και την αλλαγή του χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι θα υπάρχει είσοδος 5 E και τα έσοδα θα διατεθούν για
την ενίσχυση της οικογένειας και για την κάλυψη του κόστους μεταφοράς της σορού στη Νιγηρία.

Σήμερα Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί τελικά η αναβληθείσα συναυλία για τον δολοφονημένο μετανάστη. Η συναυλία διοργανώνεται από την Κοινότητα Νιγηριανών, το Φόρουμ Μεταναστών και την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης. Θα συμμετέχουν αφρικανικά μουσικά σχήματα και τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του θύματος και τη συμπλήρωση του ποσού που απαιτείται για τη μεταφορά της σορού του στην πατρίδα του.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στην εκδήλωση για να καταγγείλουμε από κοινού τον κρατικό ρατσισμό και να αποδείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας τόσο στην οικογένεια του θύματος, όσο και σε όλους/ες τους/τις μετανάστες/τριες, που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα αναζητώντας ένα μικρό μερίδιο στο όνειρο για μια καλύτερη ζωή.

Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε την αποστροφή μας προς τους μηχανισμούς εξουσίας, που ενώ ξοδεύουν εκατομμύρια για να κρατήσουν μακριά από τα σύνορα τους σύγχρονους “της γης τους κολασμένους”, παρατάνε στα αζήτητα τα πτώματα που παράγει η πολιτική τους. Η περίπτωση του Τόνυ απλώς έγινε γνωστή. Δεκάδες αντίστοιχες περιπτώσεις δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για τις ακραίες συνέπειες της ρατσιστικής πολιτικής του κράτους, που επιλέγει να κρατάει τους/τις μετανάστες/τριες όμηρους στην παρανομία, μετατρέποντάς τους σε εύκολα θύματα της εργασιακής (αλλά και ακόμη χυδαιότερων μορφών) εκμετάλλευσης.

Η συναυλία της Παρασκευής είναι μια ακόμη ευκαιρία για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα αυτής της πολιτικής, αλλά και την απόφασή μας να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη βαρβαρότητα του ρατσισμού.

Πληροφορίες:

http://www.socialcente! r.gr/?q=el/node/129
Γκλαρνέτατζης Νίκος 6974029447
Κεχαγιάς Τίμος 6934671834

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
Φιλίππου 51
54631 Θεσσαλονίκη

www.socialcenter.gr

——————————————————————–
“Λαθροεισαγωγές, λαθρόχρημα, λαθροχειρίες, (ως εδώ καλά, αλλά αρχίζουν και τα άσχημα) λαθρομετανάστες/ριες, λαθροβίωση. Λαθρομετανάστες χωρίς πατρίδες. Πατρίδα τα πέλαγα και η αβεβαιότητα. Πνιγμένοι/ες σε κύματα, πυροβολημένοι/ες σε σύνορα, νεκροί/ές πεινασμένοι/ες σε γωνίες μεγαλουπόλεων. Οι τυχεροί/ές που επιζούν, φτιάχνουνν χαρτονένιες πολιτείες για σπίτι, με κουβέρτες στο δρόμο, μπροστά σε βιτρίνες διεθνών πολυκαταστημάτων, ενώνοντας τη συμφορά τους, με των ντόπιων απόκληρων. Μια παράξενη δύσμοιρη αντιπόλη, στο ανελέητο χωνευτήρι του περιθώριου, που ξεκινά από άπειρες αλλιώτικες ιστορίες για να καταλήξει πάντα στην ίδια γη: της δυστυχίας…………….” Ν. Τακόλας (από περυσινή αναφορά, σε ανάλογο θέμα)

1 σκέψη για το “ΠΡΟΣΟΧΗ: Αλλαγή χώρου της συναυλίας για τον Τόνυ Όνουα, τον δολοφονημένο μετανάστη”

  1. Παράθεση: Αστέρης Μασούρας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top