Προεκλογικά

Σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Πολύκεντρου στο Ηράκλειο σήμερα 29/8 παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πρασίνων στο Ηράκλειο. Παρόντες ήταν όλοι/ες οι υποψήφιοι/ες ενώ την παρουσίαση έκανε ο Συντονιστής της Εκλογικής Εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων κ. Νίκος Χρυσόγελος ο οποίος μίλησε για το πρόγραμμα και τις θέσεις του κόμματος.

Ο Νίκος Χρυσόγελος επισήμανε ότι «σήμερα ζούμε μια πρωτοφανούς έντασης οικολογική κρίση και ραγδαία ανατροπή του κλίματος που έχουν ήδη σοβαρότατες επιπτώσεις στο περιβάλλον, την υγεία, την οικονομία και την ίδια την κοινωνία. «Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ», τόνισε ο Νίκος Χρυσόγελος, «προσκαλούν τους πολίτες να δείξουν ότι δεν ανεχόμαστε πλέον πολιτικές που καταστρέφουν το περιβάλλον και απειλούν πια την ίδια τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας, θα κινητοποιηθούμε για την απεξάρτηση του κράτους από τον κομματικό έλεγχο και τη διαφθορά αλλά και για βαθιές αλλαγές του κυρίαρχου αναπτυξιακού, πολιτικού και οικονομικού μοντέλου, ώστε να διασφαλισθεί η επιβίωσή μας».

«Αυτές οι εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ψηφίζουμε για τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας, δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Είναι η ώρα με την ψήφο των πολιτών οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ να υπερβούν το 3% και να μπουν στη Βουλή, να δείξουμε και στην κάλπη ότι υπάρχει πολιτικό κόστος για όσους ευθύνονται για την οικολογική καταστροφή, αλλά και ότι έφτασε η ώρα για βαθιές αλλαγές στις πολιτικές αλλά και στην καθημερινή μας ζωή, ώστε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα, την κοινωνική, πολιτική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ δεν μένουμε μόνο στη διαμαρτυρία και την κριτική, αλλά διατυπώνουμε προτάσεις, επιδιώκουμε αλλαγές και λύσεις, εδώ και τώρα, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης είτε μέσω μιας δημόσιας συμφωνημένης εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης προσανατολισμένης στην οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα».

Οι υποψήφιοι/ες του Ηρακλείου αναφέρθηκαν στους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να στηρίξουν τους Οικολόγους Πράσινους και στα κρίσιμα περιβαλλοντικά που αντιμετωπίζει η Κρήτη και ειδικά το Ηράκλειο, όπως το ενεργειακό πρόβλημα, όπου υπάρχει σοβαρή επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την λειτουργία των εργοστασίων της ΔΕΗ και μεγάλη υστέρηση στην προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η καταστροφική διαχείριση των υδάτων που ενώ υπάρχει αρκετό υδάτινο δυναμικό στο νησί προωθούνται λύσεις όπως το ανόητο και επικίνδυνο έργο του φράγματος στον Αποσελέμη, η διαχείριση των απορριμμάτων που γίνεται αποσπασματικά και προωθούνται επικίνδυνες και πανάκριβες λύσεις όπως το εργοστάσιο καύσης, τα γήπεδα γκολφ και οι παραθεριστικές κατοικίες των μεγάλων τουριστικών επενδύσεων και το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό που απειλούν κάθε παρθένα περιοχή και προστατευόμενη της Κρήτης, ο διαμετακομιστικός σταθμός στη Μεσαρά που αντιτίθεται σε κάθε έννοια βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης κ.ά.

Η Κρήτη είναι στις περιοχές που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή και την ερημοποίηση. Όλες οι πολιτικές για την Κρήτη πρέπει να λαμβάνουν υπόψη ότι μέσα στις επόμενες δεκαετίες αναμένεται αύξηση της μέσης θερμοκρασίας, συχνότεροι καύσωνες, μείωση των βροχοπτώσεων, αλλαγές των οικοσυστημάτων, άνοδος της στάθμης της θάλασσας, αύξηση των κινδύνων ερημοποίησης. Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ θα πιέσουν τόσο προς τη κατεύθυνση της συμμετοχής της χώρας μας στην προστασία του κλίματος όσο και στην προετοιμασία μας για τις ραγδαίες αλλαγές που ήδη είναι σε εξέλιξη σε όλους τους τομείς: υποδομές, γεωργία, νερό, δάση, κοινωνική οργάνωση, υγεία, οικονομικές δραστηριότητες, πολιτική προστασία.

Οι υποψήφιοι βουλευτές των Οικολόγων Πρασίνων στο Ηράκλειο

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top