Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επισκέπτονται οκτώ (8) χωριά του Νομού Ηλείας

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2007.

Οι εθελοντές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) κατόπιν συνεννόησης με την τοπική αυτοδιοίκηση επισκέπτονται σήμερα και αύριο οκτώ (8) χωριά του Νομού Ηλείας προκειμένου να προσφέρουν ιατρική και ψυχολογική στήριξη στους κατοίκους και συγχρόνως να εκτιμήσουν τις ανάγκες τις περιοχής.

Σήμερα η ομάδα των ΓΧΣ, ξεκινώντας από το νοσοκομείο του Πύργου, επισκέφτηκε τα χωριά Θολό, Κάτω Ταξιάρχες, Φασκομηλιά, Λέπρεο και Νέα Φιγαλία, ενώ αύριο θα επισκεφθεί τα χωριά Γιαννιτσοχώρι, Πρασιδάκι και Άγιο Ηλία.

Στα μέρη που επισκέφτηκε η ομάδα των ΓΧΣ διαπίστωσε ότι οι βασικές ανάγκες των κατοίκων καλύπτονται, υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και όσοι έχασαν τα σπίτια τους από τη φωτιά δεν αντιμετωπίζουν άμεσα πρόβλημα στέγασης, καθώς φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών. Εντούτοις, οι κάτοικοι ανησυχούν λόγω της έλλειψης ζωοτροφής που απειλεί όσα ζώα γλίτωσαν από τις φλόγες, ενώ επίσης εκφράζουν ανησυχίες για το γεγονός ότι αρκετά από τα νεκρά ζώα δεν έχουν ταφεί.

Η ομάδα των ΓΧΣ δε διέγνωσε επείγοντα ή σοβαρά προβλήματα υγείας στα συγκεκριμένα χωριά. Περιστατικά που αντιμετώπισε η ομάδα της οργάνωσης αφορούσαν κυρίως χρόνιες παθήσεις. Επιπλέον, οι κάτοικοι παραπονούνται για αναπνευστικά προβλήματα κατά τις βραδινές ώρες όταν ο καπνός κατακάθεται που, σε συνδυασμό με τη θέα του καμένου τοπίου, επιβαρύνει την ήδη κλονισμένη από την πρόσφατη απειλή ψυχολογία τους. Επίσης, η μια δεύτερη ομάδα των ΓΧΣ θα αναχωρήσει αύριο, προκειμένου να καλύψουμε περισσότερες περιοχές και να εκτιμήσουμε τις ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού.

Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες σε νέα ενημέρωση που θα ακολουθήσει αύριο, με πληροφορίες από τις νέες περιοχές.


Για περισσότερες πληροφορίες:

Νώντας Πάσχος, Διευθυντής Επικοινωνίας, 693-66.99.022

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top