Ο συνεπιβατισμός (carpooling) στήν Ελλάδα ειναι γεγονός

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΙΔΗΣΗ – ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ 

“….Αξιότιμες κύριες, αξιότιμοι κύριοι,

Ο συνεπιβατισμός στήν Ελλάδα ειναι γεγονός , είναι πλέον πραγματικότητα!. Από τις αρχές του καλοκαιριού 2007  δίνουμε ακόμη μια εναλλακτική λύση σε όσους θέλουν τα μετακινηθούν εντός και εκτός πόλης γρήγορα , οικολογικά και κυρίως οικονομικά. Η πρώτη πανελλαδικά εταιρία συνεπιβατισμού ειναι γεγονός και θα δίνεται η δυνατότητα σε οσουν θέλουν να μετακινηθούν, να εγγράφονται μέλη μας και να αναζητούν είτε διαδικτυκά είτε τηλεφωνικώς συνεπιβάτες για τις καθημερινές διαδρομές

…..το συνεπιβατισμός .gr αποτελεί μια καινούργια στην χώρα μας διαδικτυακή
και τηλεπικοινωνιακή υπηρεσία, η οποία φιλοδοξεί να ανακουφίσει χιλιάδες έλληνες οδηγούς και γενικά ταξιδιώτες, από την ταλαιπωρία του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος
στίς μεγαλουπόλεις καθώς και να ελαττώσει δραστικά τα δυσβάσταχτα πλέον
έξοδα μετακίνησης , συμβάλλοντας ουσιαστικά στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της πατρίδας μας. Για εκπαιδευτικούς, φαντάρους, φοιτητές, και γενικότερα για οσιυς ταξιδεούν συχνά με το ι.χ.

H εταιρίας μας βοηθάει σημαντικά στη μείωση του στο κυκλοφοριακού προβλήματος και συμβάλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του CO2. !!!

Eύκολο στη χρήση. Το  www.sinepivatismos.gr  είναι μια ανεξάρτητη πύλη διαδικτύου όπου ταξιδιώτες ιδιοκτήτες ι.χ μπορούν με δωρεάν αγγελία να βρουν συνταξιδιώτες που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, όπως και ταξιδιώτες που αναζητούν οδηγό με ι.χ., έτσι ώστε να μπορούν να έρθουν σε επαφή και να μοιραστούν τα έξοδα του ταξιδιού. Το κοινό ταξίδι με το www.sinepivatismos.gr  συμφέρει σε όλους διότι τα ωφέλη του συνεπιβατισμού είναι :

1) μειώνει τα έξοδα για βενζίνη και διοδίων, αφού η συμφωνία συνήθως ορίζει ότι τα μοιράζονται ο oδηγός και οι συνταξιδιώτες .

2) είναι ένας οικολογικός τρόπος μετακίνησης που συμβάλλει στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης οπως και στην αποσυμφόρηση των δρόμων γενικότερα, διότι δεν είναι δυνατόν 1 τόνος μέταλλο αυτοκινήτου να κινεί έναν και μοναδικό
άνθρωπο όπως ειναι συνήθως .

3) είναι τρόπος ζωής αφού εχετε πάντα και τήν παρέα του ταξιδιού που κάνει πιο ευχάριστη τη διαδρομή προς τον οποιοδήποτε προορισμό

4) Ειναι μια απάντηση στο πρόβλημα των μποτιλιαρισμένων ελληνικών δρομων ιδίως στις ελληνικές μεγαλουπόλεις οπου o αριθμός των αυτοκινήτων εχει φτάσει στα πολεοδομικά ορια των πολεωνι οσο αφορά την μετακίνηση και το παρκάρισμα.

Ο πονοκέφαλος του κόστους των μετακινήσεων φαίνεται πως βρήκε την…ασπιρίνη του. Δεν κοστίζει πολλά, μειώνει τα έξοδα σε καύσιμα, διόδια και πάρκινγκ και επιπλέον προσφέρει πιο ευχάριστα ταξίδια αφού η όλη ιστορία προϋποθέτει και παρέα. Ονομάζεται συνεπιβατισμός, μια δοκιμασμένη συνταγή στις ΗΠΑ, που εφαρμόζεται πλέον και στη χώρα μας.

Αν λοιπόν, θέλετε να μοιραστείτε τα έξοδα των μετακινήσεών σας, δεν μένει να απευθυνθείτε στο 9011230 713, να δηλώσετε τη διαδρομή σας, κάποια στοιχεία επικοινωνίας και να περιμένετε μήνυμα από τον ενδιαφερόμενο.

Ο όρος carpooling είναι διεθνής και σημαίνει “μοίρασμα” μιας διαδρομής με άλλους που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Στην Ελλάδα ονομάζεται συνεπιβατισμός. Πρόκειται για ένα νέο κίνημα, που ίσως αποτελέσει τη λύση στο οξυμένο πρόβλημα του κυκλοφοριακού της Αθήνας, όπως λένε οι ειδικοί.

Σε 20 Πολιτείες των ΗΠΑ, η δημιουργία λωρίδων κυκλοφορίας αποκλειστικά για αυτοκίνητα με πάνω από δύο ή τρεις επιβάτες, είναι γεγονός. Έχει βρεθεί ότι μια κανονική λωρίδα κυκλοφορίας σε έναν αυτοκινητόδρομο εξυπηρετεί το 21% των αυτοκινήτων, αλλά μόνο το 18% των επιβατών, ενώ η ειδική λωρίδα για τα αυτοκίνητα με πάνω από δύο επιβάτες, εξυπηρετεί το 16% των οχημάτων και το 27% των επιβατών όλου του αυτοκινητοδρόμου.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΙΣΜΟΣ
Κων Μελενίκου 25
54635 Θεσ/νικη
τηλ : 9011230713
info@sinepivatismos.gr
www.sinepivatismos.gr 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top