Κι άλλο ατύχημα στην Ιαπωνία, απ’ την “ασφαλή” πυρηνική ενέργεια

Δυστυχώς για τους φίλους της πυρηνικής ενέργειας υπάρχουν συνεχώς δυστυχήματα: 

Αυτό τον καιρό εξελισσόταν μια άγρια συζήτηση στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=719767 

μεταξύ ένθερμων θιασωτών της πυρηνικής ενέργειας και οικολόγων φίλων των ΑΠΕ. Θεωρούμε ότι η προαίρεση των πρώτων ήταν καλή (αν και πλανημένη), και δεν είχε να κάνει με το σταμπαρισμένο “πυρηνικό λόμπυ” κρατών, στρατών, πανεπιστημίων και εταιρειών που εκπροσωπούν τα πυρηνικά. Ωστόσο, για πρώτη φορά, έπεσε κατηγορία για “ΑΠΕ λόμπυ”, που ξετσίπωτα νέμεται χορηγείες και καταστρέφει δάση για τις ΑΠΕ. Ως ΟΑ και ΟΠ ασκούμε πολύ αυστηρή κριτική, για το σεβασμό των ΑΠΕ στο περιβάλλον, αλλά όχι σε βαθμό απόρριψης. Η επίκληση της ασφάλειας της πυρηνικής ενέργειας μέσω της τεχνολογίας, πήγε στο βρόντο, λόγω ενός σεισμού 6,8 R στη Ιαπωνία, (χώρας που τα 7ρια είναι συνήθη) και της διαρροής που ακολούθησε.
Φωτο: south_texas_nuclear.jpgΗ ομορφιά του τρόμου

Ακόμα: στην Ιαπωνία του 2004 είχαμε το δυστύχημα της Μιχάμα. Έλεγαν τότε,
Προβληματική η συντήρηση του πυρηνικού εργοστασίου της Μιχάμα.  Σχετικά με το δυστύχημα στη Μιχάμα, οι ειδικοί διαπίστωσαν τρύπα στο σωλήνα συμπύκνωσης. Αυτή ήταν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η αιτία του δυστυχήματος.

Ελλείψεις στη συντήρηση του πυρηνικού εργοστασίου της Μιχάμα, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, διαπιστώνουν οι Ιάπωνες ειδικοί. Μάλιστα, ο σωλήνας συμπύκνωσης είχε να συντηρηθεί από το 1996. Πάντως, ο πρωθυπουργός υπόσχεται πλήρη διαφάνεια.«Η πυρηνική ενέργεια παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε οι ζωές μας να μην κινδυνεύουν» δήλωσε ο Γιουνιχίρο Κοϊζούμι στο Reuters.

Στην Ιαπωνία του 2004 Στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου λειτουργούν συνολικά 52 πυρηνικά εργοστάσια, ενώ η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει τη λειτουργία άλλων έντεκα έως το έτος 2010. Υπενθυμίζεται ότι το 1999 δύο άτομα σκοτώθηκαν και αρκετά ακόμα εκτέθηκαν σε ακτινοβολία μετά τη διαρροή ραδιενέργειας σε πυρηνικό εργοστάσιο της Τοκαϊμούρα, βορειοανατολικά του Τόκιο.

Μετά τις έρευνες έγινε γνωστό ότι η Ηλεκτρική Εταιρεία της πρωτεύουσας έλεγε συστηματικά ψέμματα στον κόσμο σχετικά με την κατάσταση των εγκαταστάσεων.

Στην Ιαπωνία του Ιουλίου 2007 μετά από το σεισμό, έγινε διαρροή σε πυρηνικό εργοστάσιο. Οι αρμόδιοι προσπάθησαν πάλι να θολώσουν τα νερά. Μα η διαρροή επιμένει.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=817892&lngDtrID=245 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top