Ηχορύπανση: όταν η νομοθεσία διευκολύνει τους παρανομούντες

Ο δήμος Ηρακλείου έκλεισε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της παραλιακής, μετά από τις καταγγελίες των Πολιτών κατά της ηχορύπανσης, αλλά μέσα σε λίγες ώρες οι υπεύθυνοι το άνοιξαν και πάλι! Αυτή τη φορά όμως οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί με την ίδια επιχείρηση πριν από ένα χρόνο.

Την υπόθεση περιγράφει με ανακοίνωσή της η επιτροπή των πολιτών κατά της ηχορύπανσης, ενημερώνοντας και για τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Ηρακελείου, Βασίλη Λαμπρινό, μετά τις πρόσφατες καταγγελίες της και αποδεικνύει ότι η συντονισμένη προσπάθεια ενεργών πολιτών και δημοτικών αρχών μπορεί να ξεπεράσει τις χαραμάδες και τα παραθυράκια νομιμότητας που σχεδιάστηκαν για να διευκολύνουν κάποιους επιχειρηματίες μέσω των υπαλλήλων “αυτοφοράκηδων”.

Διαβάστε την ανακοίνωση των Πολιτών κατά της Ηχορύπανσης:

«Την Παρασκευή στις 8 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Λαμπρινού, συνάντηση των εκπροσώπων της Ομάδας των Πολιτών κατά της Ηχορύπανσης με το Δήμαρχο, έπειτα από δική του πρόσκληση. Στη συνάντηση αυτή ήταν παρών και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Περαντωνάκης.

Εγινε συζήτηση μιάμισης ώρας περίπου, σε πολύ καλό κλίμα, κατά την οποία θίχτηκαν και τα ειδικά θέματα των καταγγελιών της Ομάδας των Πολιτών κατά της Ηχορύπανσης και το γενικότερο πρόβλημα που δημιουργείται από την παραβατική λειτουργία πολλών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τόσο στο κέντρο της πόλης, όπου κυρίως εντοπίζεται το πρόβλημα, όσο και σε άλλες περιοχές.

Ο κ. Λαμπρινός άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους της ομάδας επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μια πόλη πολιτισμού, νομιμότητας και σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των κατοίκων και δήλωσε αποφασισμένος για άμεση και συγκεκριμένη δράση κατά των οποιωνδήποτε παρανομούντων. Υπήρξε αμοιβαία δέσμευση για συνεχή επαφή και αλληλοενημέρωση μεταξύ Δήμου και των δημοτών- μελών της ομάδας με σκοπό την επίτευξη καλύτερης ζωής σ’ ένα πολιτισμένο Ηράκλειο.

Όσον αφορά το παράνομο νυχτομάγαζο «Bogart» στην παραλιακή, ο κ. Περαντωνάκης μας ενημέρωσε για την αναμφισβήτητα έντονη δραστηριότητα που ανέπτυξε τις τελευταίες μέρες, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την –σε συντομότατο χρονικό διάστημα- απόρριψη της αίτησης αναστολής σφράγισης που είχε υποβάλει ο δικηγόρος τους και τη δρομολόγηση της τελικής διαδικασίας σφράγισης από τη δημοτική αστυνομία.

Οι εξελίξεις, πάντως, των τριών τελευταίων ημερών έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Το μαγαζί όντως σφραγίστηκε το βράδυ της Παρασκευής, αλλά οι υπεύθυνοι της λειτουργίας του παραβίασαν τις σφραγίδες και το ξαναλειτούργησαν! Επενέβη η Αστυνομία και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. (Ανάλογο γεγονός είχε γίνει και πέρσι στο ίδιο μαγαζί).

Είναι φανερό πως οι «επιχειρηματίες» που εκμεταλλεύονται αυτό το κέντρο είναι αδίστακτοι μπροστά στην προοπτική τους κέρδους τους, εξαντλούν τα όρια του νόμου με κάθε είδους νομικούς τακτικισμούς, και χρησιμοποιώντας υπαλλήλους «αυτοφωράκηδες». Αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία, την πολιτεία και την έννομη τάξη, και χρειάζονται μια κατάλληλη παραδειγματική απάντηση.

Ελπίζουμε και περιμένουμε ότι ο δήμος, -όπως δήλωσε-, η αστυνομία και κάθε αρμόδια αρχή, με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα, θα ελέγξουν συστηματικά τις δραστηριότητες αυτών των μαγαζιών και θα δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά. Και σ αυτή την περίπτωση, οι «Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης» θα είναι σύμμαχοι και αρωγοί τους».

Πηγή: www.candianews.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top