Να απαντήσει άμεσα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τη λαϊκή αγορά των βιολογικών

Καμπάνια με συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία της

Το αίτημα να δημιουργηθεί και στο Δήμο Θεσσαλονίκης υπαίθρια λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων αγκαλιάστηκε με θέρμη από τους Θεσσαλονικείς που πέρασαν από την Έκθεση βιολογικών προϊόντων στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Μια πολύχρωμη παράταξη από προσεγμένους πάγκους των βιοκαλλιεργητών μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου έδινε έναν άλλο τόνο και ένα άλλο περιεχόμενο σ’ αυτό το κεντρικό και ιστορικό σημείο της πόλης. Οι εκατοντάδες καταναλωτές, οι βιοκαλλιεργητές, οι οικολόγοι, οι πολίτες που αγωνιούν για την ποιότητα της διατροφής τους δήλωσαν τη διαμαρτυρία τους για την παρελκυστική πολιτική του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος, παρόλο που έχει υιοθετήσει φραστικά το αίτημα να γίνει και στη Θεσσαλονίκη μια υπαίθρια αγορά βιολογικών όπως έγινε σε δύο δεκάδες Δήμους στην Ελλάδα αρνείται εδώ και χρόνια να το υλοποιήσει.

Στην ανοιχτή εκδήλωση που ακολούθησε με την πρωτοβουλία της Οικολογίας- Αλληλεγγύης και του υποψηφίου Νομάρχη Μιχάλη Τρεμόπουλου, υιοθετήθηκε κείμενο, στο οποίο ενσωματώθηκαν στοιχεία από τον πλούσιο διάλογο και τις τοποθετήσεις των στελεχών του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Β.Ε., της Οικολογικής Κίνησης, της Ομοσπονδίας Γονέων αλλά και εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» και «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας». Το κείμενο προσυπέγραψαν ήδη 530 άτομα ενώ η συλλογή υπογραφών θα συνεχιστεί.

Κατεβάστε το κείμενο των υπογραφών.
Παρακαλούμε για την προβολή και τη διακίνησή του.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top