9ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσ/νίκης

23-24-25 Ιουνίου 2006

Με την πρωτοφανή συμμετοχή 100 και πλέον κοινωνικών, πολιτικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων πραγματοποιείται και φέτος το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη.

Με επικεφαλής τις μεταναστευτικές – προσφυγικές κοινότητες και τα συνδικάτα της πόλης τρεις μέρες το 4ο πάρκο παραλίας θα μετασχηματιστεί σε ένα χώρο όπου Έλληνες και μετανάστες συζητάμε ανταλλάσσουμε εμπειρίες, χορεύουμε με τις μουσικές του κόσμου και γευόμαστε τις γεύσεις του κόσμου και πάνω από όλα δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη βαρβαρότητα του ρατσισμού και το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας.

Με 20 συζητήσεις, 2 μουσικές εξέδρες με πάρα πολλά ελληνικά και μεταναστευτικά συγκροτήματα, ταβέρνες με γεύσεις από τους τόπους καταγωγής των μεταναστών/στριών και προσφύγων – αλλά και τα παραδοσιακά τσίπουρα και σουβλάκια, με βιβλιοπωλείο(όπου για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχουν και έργα μεταναστών/στριών λογοτεχνών), με θεατρικές παραστάσεις (με σημαντικότερη ίσως αυτή της ομάδας μεταναστών του “Οδυσσέα”), με βιντεοπροβολές, με δρώμενα, μέχρι παιδότοπο με καραγκιόζη, κουκλοθέατρο αλλά και παραμύθια και παιχνίδια του κόσμου, προσδοκούμε να μαζευτούμε πολύ περισσότερα από τις 5500 που ήμασταν πέρσι.

Μέσα στο ήδη γιορτινό κλίμα που έχουν δημιουργήσει στην πόλη οι καταλήψεις οι διαδηλώσεις και η αγωνιστική άνοιξη των φοιτητών/τριών , στο 4ο πάρκο παραλίας καλούμε όλους/ες σε ένα πανηγύρι των πολιτισμών – σε μια γιορτή αλληλεγγύης.

Για να καταδείξουμε ότι υπάρχει και η άλλη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη της αποδοχής του διαφορετικού, της αλληλεγγύης, των κοινωνικών κινημάτων.

Η Θεσσαλονίκη όπου θα αποτυπώνεται στην καθημερινότητά των σχέσεων μας το μήνυμα του φετινού Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ:
Το γέλιο μας δεν έχει πατρίδα – ούτε σύνορα οι αγώνες μας

Κατεβάστε το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ (MSWord doc, 60 KB)

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top