Συνάντηση εργασίας και κοινές δράσεις με Τουρκία και Βουλγαρία για τα θαλασσοπούλια

Στο πλαίσιο  Προγράμματος LIFE της Ορνιθολογικής για τα Θαλασσοπούλια

Εκτός των δράσεων έρευνας και διατήρησης των θαλασσοπουλιών στην Ελλάδα, η Ορνιθολογική προωθεί επίσης την υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων και σε άλλες χώρες, καθώς και τη δικτύωση και συνεργασία με ορνιθολογικές οργανώσεις και ερευνητικούς φορείς άλλων, κυρίως γειτονικών, χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο στην Κωνσταντινούπολη συνάντηση εργασίας για τα θαλασσοπούλια η οποία διοργανώθηκε από την Doğa Derneği (εταίρος του BirdLife στην Τουρκία) σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την BSPB (εταίρος του BirdLife στη Βουλγαρία).

Η συνάντηση αυτή, που είχε ως βασικό στόχο την ανταλλαγή γνώσεων και παροχή τεχνογνωσίας από την Ορνιθολογική, σηματοδοτεί την έναρξη πιο συντονισμένων και κοινών δράσεων των τριών ορνιθολογικών οργανώσεων για τη μελέτη και διατήρηση των θαλασσοπουλιών.

Εκτός από τη θεωρητική εκπαίδευση που έγινε από την Ορνιθολογική σε βασικές μεθόδους καταγραφής θαλασσοπουλιών, η συνάντηση περιλάμβανε επίσης την πιλοτική καταγραφή των θαλασσοπουλιών στο Βόσπορο, τόσο από τη στεριά όσο και από τη θάλασσα, όπου διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η σημαντικότητα της στενωπού για τη μετανάστευση και τις μετακινήσεις των θαλασσοπουλιών, κυρίως των Μύχων.

Σε συνέχεια της συνάντησης, θα πραγματοποιηθούν συγχρονισμένες δράσεις καταγραφής των θαλασσοπουλιών από τη στεριά στο Βόσπορο και σε νησιά του Βορείου Αιγαίου (Λέσβος και Λήμνος), ενώ επιπλέον στις καταγραφές θαλασσοπουλιών στη θάλασσα (ESAS) που διενεργεί η Ορνιθολογική στην περιοχή του Β. Αιγαίου θα  συμμετάσχουν και Τούρκοι ερευνητές.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top