ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ, ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

lignites.jpgΣτην ηλεκτρονική εφημερίδα της Κοζάνης http://www.kozani.net γίνεται δημοσκόπηση για την εγκατάσταση ή όχι νέων λιγνιτικών μονάδων στην περιοχή.

Πάρετε μαζικά μέρος και ψηφίστε ΟΧΙ στις νέες λιγνιτικές μονάδες, οι οποίες μας απομακρύνουν από το δρόμο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ήπιας ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας μας.

Ας μην ξεχνάμε επίσης

ότι από το 1950 μέχρι σήμερα έχουν υπερδιπλασιαστεί οι καρκίνοι, ενώ τα ποσοστά θανάτων από θρομβο-εμβολικά επεισόδια έγιναν 20 φορές περισσότερα !
ότι ο Σταθμοί της ΔΕΗ στον Αγ. Δημήτριο και στην Καρδιά από πλευράς εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατέχουν την 1η και 2η θέση των πιο ρυπογόνων βιομηχανιών σε όλη την Ευρώπη !
ότι οι εκπομπές του Αγ. Δημητρίου σε CO2 ισοδυναμούν με εκείνες 3.000.000 αυτοκινήτων !!

ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση φιγουράρουμε μαζί με τους Πορτογάλους στην 1η θέση των πιο βρώμικων ενεργειακά χωρών και έχουμε αυξήσει περισσότερο από κάθε άλλο τις εκπομπές του CO2 (30 % σε σχέση 1990)
ότι η απεξάρτηση από το λιγνίτη δεν σημαίνει, όπως σκόπιμα διαδίδεται, το κλείσιμο όλων των μονάδων, αλλά ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα μετάβασης στη μεταλιγνιτική περίοδο, με επενδύσεις ανάταξης του φυσικού κεφαλαίου της περιοχής και δημιουργίας νέων, καθαρών θέσεων εργασίας.

ότι πρέπει κάποτε σαν τοπική κοινωνία να αποκτήσουμε ένα άλλο όραμα, εκτός από μια θέση στη ΔΕΗ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top