Θα δικαστούν για το ξήλωμα κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Στο Β’ Μονομελές Πλημμελελειοδικείο Πειραιά διλαζονται αύριο ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Κορομπίλης, και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αγγελινιάδης μαζί με τρεις εργαζόμενους του Δήμου διότι πριν από δύο χρόνια ξήλωσαν κεραίες εταιρείας κινητής τηλεφωνίας από πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης.

Οι υπεύθυνοι του Δήμου μαζί με μαθητές και κατοίκους της περιοζής είχαν ξηλώσει τις κεραίες της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone που λειτουργούσαν στην ταράτσα πολυκατοικείας επί της οδού Ανωγείων 24, στην πλατεία Κρήνης.

Η δυναμική ενέργεια έγινε μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας προκειμένου να απομακρυνθούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας από την πόλη για τις οποίες υπάρχει διάχυτος ο φόβος ότι προκαλούν σοβαρές ζημιές στην υγεία και στο περιβάλλον.

Και όμως η πολιτική απόφαση σύσσωμης τηης Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας για το ξήλωμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, βρήκε αντίθετη τη Δικαιοσύνη.

Η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε πονικές διώξεις για την κατηγορία της “αποξήλωσης και καταστροφής καλωδίων κεραίας κινητής τηλεφωνίας” παραπέμποντας σε δίκη το δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, έναν αντιδήμαρχο και τρεις δημοτικούς υπαλλήλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως χάρη στις κινητοποιήσεις της δημοτικής αρχής του Στέλιου Μπενετάτου και των κατοίκων της πόλης έχουν ήδη απομακρυνθεί περισσότερες από 18 κεραίες από τη Νίκαια, ενώ συνεχίζονται οι κινήσεις για την απομάκρυνση όλων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τα όρια της πόλης. “Η ποινικοποίησητης προστασίας της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος δε θα βάλει φραγμό στη Δημοτική Αρχή της πόλης στην προστασία των δικαιωμάτων των κατοίκων της Νίκαιας και στη διαρκή προσπάθεια της για την ποιότητα ζωής στην πόλη” επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Νίκαιας με αφορμή την αυριανή δίκη στα δικαστήρια του Πειραιά.

Εφημερίδα “Αυριανή” – 10.5.2006

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top