Μαγειρικά σκεύη μιας χρήσης που τρώγονται μετά το γεύμα

Τα πλαστικά μαγειρικά σκεύη, όπως και τα υπόλοιπα πλαστικά αντικείμενα, αποτελούν μάστιγα για το περιβάλλον καθ” όλο τον κύκλο ζωής τους: από την μεταποίηση ως την τελική απόρριψη.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο ο Ναραγιάνα Πισαπάτι από το Χαϊντεραμπάντ της Ινδίας κατασκευάζει μαγειρικά σκεύη και μαχαιροπίρουνα που μετά τη χρήση τους μπορούν να φαγωθούν! Η εταιρεία του Πισαπάτι που ονομάζεται Bakeys έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 80.000 δολάρια από την πλατφόρμα μικροχρηματοδότησης Kickstarter καλύπτοντας τέσσερις φορές τον αρχικό στόχο.

Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας τέτοια αντικείμενα και να απαλλάξουμε το περιβάλλον από τα πλαστικά; Η Γιούκα Γιονέντα παρουσίασε μια τέτοια συνταγή στην ιστοσελίδα Inhabitat. Ας δούμε τι λέει.

Σπιτικά βρώσιμα μαχαροπίρουνα

Υλικά για την παρασκευή τους:

  • 3,5 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Σημείωση: διαβάζετε έναν απλοποιημένο τρόπο κατασκευής σκευών όπως εκείνα της Bakeys, τα οποία φτιάχνονται από ένα μείγμα από αλεύρια κεχριού, ρυζιού και σίτου).
  • ένα φλυτζάνι νερό.
  • μια κουταλιά της σούπας αλάτι.
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στο μείγμα τα αγαπημένα σας αρτυματικά βότανα και μπαχαρικά ώστε η κουτάλα σας να δώσει ιδιαίτερο άρωμα στο γεύμα που ανακατεύετε.

Χρειάζεστε ακόμα:

  • πλάστη
  • μικρό μαχαίρι
  • ψαλίδι
  • λαδόχαρτο
  • αλουμινόχαρτο ή μεταλλικά κουτάλια

How-to-make-edible-utensils-that-you-can-eat-after-you-use-them-VIDEO-mixing-flour-889x521Τα βήματα για να τα φτιάξετε:

Βήμα 1ο

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου.

 

Βήμα 2ο

How-to-make-edible-utensils-that-you-can-eat-after-you-use-them-VIDEO-kneading-dough-889x521Ρίξτε νερό σε ένα μέτριο μπωλ και σταδιακά προσθέστε το αλεύρι έως ότου το μείγμα γίνει τόσο πηχτό που δεν θα μπορείτε να το ανακατέψετε.

 

Βήμα 3ο

Μεταφέρετε το ζυμάρι σε μια επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι και ζυμώστε με τις γροθιές σας για ένα λεπτό.

How-to-make-edible-utensils-that-you-can-eat-after-you-use-them-VIDEO-rolling-out-dough-889x521

Βήμα 4ο

Απλώστε τη ζύμη με τον πλάστη έως ότου φτιάξετε ένα «σεντόνι» πάχους 6-7 χιλιοστών.

 

Βήμα 5ο

«Κόψτε» τα σκεύη με τον τρόπο που θα δείτε στο παρακάτω video.How-to-make-edible-utensils-that-you-can-eat-after-you-use-them-VIDEO-making-spoons-889x521

 

 

How-to-make-edible-utensils-that-you-can-eat-after-you-use-them-VIDEO-molding-on-spoons-889x521

Βήμα 6ο

Τοποθετήστε τα σκεύη σε ένα λαδόχαρτο και φουρνίστε για μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν.

 

Βήμα 7ο

Αφήστε τα φαγώσιμα σκεύη να κρυώσουν για μερικά λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα για να φάτε το γεύμα σας ή να ανακατέψετε τη σούπα σας.

How-to-make-edible-utensils-that-you-can-eat-after-you-use-them-VIDEO-removing-from-oven-889x521Το αποτέλεσμα από αισθητικής πλευράς δεν είναι άρτιο, αλλά σίγουρα παραπέμπει σε χωριάτικη κουζίνα και επαφείεται στη δημιουργικότητα του καθενός ή της καθεμιάς που θα ασχοληθεί με την παρασκευή τους .

Τα σκεύη μπορούν να ανακατέψουν ακόμα και μια καυτή σούπα αφού χρειάστηκαν περισσότερες από τρεις ώρες χρήσεις μέχρι να «παπαριάσουν».

How-to-make-edible-utensils-that-you-can-eat-after-you-use-them-VIDEO-edible-spoon-with-soup-889x592Τα μόνα βρώσιμα σκεύη που δεν «λειτούργησαν» ήταν τα μαχαίρια παρά μόνο για να κόψουν μαλακά τυριά.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top