Αρνείται να παραχωρήσει στοιχεία ο κ. Π. Ψωμιάδης

Θα ρωτήσει τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού! (Δηλ. τον …..εαυτό του)
Έξι μήνες μετά το αίτημα του νομαρχιακού συμβούλου της Οικολογίας- Αλληλεγγύης Μ. Τρεμόπουλου, να του δοθούν συγκεκριμένα τιμολόγια για σκοτεινές δοσοληψίες, που έχουν εκδοθεί από τη Δ/νση Οικονομικών της Νομαρχίας (ΝΑΘ) και το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (ΚΕ.ΠΟ.ΘΕ.), ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης αρνείται να τα παραχωρήσει, σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο. Και αυτό παρά το ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, πίσω από την οποία κρύφτηκε για μήνες (ενώ την έχει αποκαλέσει ως «Αρχή Προστασίας των εγκληματούντων»), του ζητά να παραδώσει τα στοιχεία.

Την ίδια τακτική ακολουθεί και στο θέμα της συκοφαντικής αναπαραγωγής της δήθεν δήλωσης του κ. Μ. Τρεμόπουλου, για να γίνει άγαλμα στον Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, αποφεύγοντας να δώσει άμεσα τις κασέτες από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου (8.2.2007), μαζί με τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά. Και παρά το ότι και στο θέμα αυτό η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει αποφανθεί θετικά (αρ. πρ. 1190/27.2.2007). Συγκεκριμένα, ήδη από τις 18.9.2006 ο κ. Μ. Τρεμόπουλος έχει ζητήσει τιμολόγια, που έχουν εκδοθεί από το Δ/νση Οικονομικών της ΝΑΘ και το ΚΕΠΟΘΕ ενώ το ίδιο έπραξε και με μεταγενέστερα έγγραφα.

Στις 5.10.2006 κ. Π. Ψωμιάδης ενημέρωσε, ως πρόεδρος του ΚΕΠΟΘΕ, ότι απεύθυνε ερώτημα προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για το αν η παραχώρηση των στοιχείων που ζητούσε ο κ. Μ. Τρεμόπουλος είναι σύννομη. Η απάντηση της Αρχής Π.Π.Δ. δεν δόθηκε παρά στις 15.2.2007 (αρ. πρ. 1239/15.2.2007) και μόνο μετά από πιέσεις του κ. Μ. Τρεμόπουλου, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κώλυμα εκ του νόμου, εφόσον ως νομαρχιακός σύμβουλος ζητά στοιχεία στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Μ. Τρεμόπουλος ζήτησε στη συνεδρίαση του προηγούμενου Νομαρχιακού Συμβουλίου (23.2.2007) να του παραδοθούν τα έγγραφα, που ζητά και ο κ. Π. Ψωμιάδης απάντησε ότι η άποψη της Αρχής Π.Π.Δ. δεν είναι δεσμευτική και πως ο κ. Μ. Τρεμόπουλος δεν είναι μέλος του ΔΣ του ΚΕΠΟΘΕ, ώστε να έχει υποχρέωση ο Νομάρχης να του τα παραδώσει. Ο κ. Μ. Τρεμόπουλος επανέρχεται στις 2.3.2007 με έγγραφό του προς τον κ. Π. Ψωμιάδη, υπό την ιδιότητά του ως Νομάρχη και του ζητά να συμμορφωθεί με τη σαφέστατη απάντηση της Αρχής Π.Π.Δ. Ο κ. Π. Ψωμιάδης όμως απαντά με την ιδιότητα του Προέδρου του ΚΕΠΟΘΕ, λέγοντας ότι το αίτημά του θα εξεταστεί σε προσεχές Δ.Σ. του ΚΕΠΟΘΕ!

«Είναι φανερό ότι ο κ. Π. Ψωμιάδης έχει σημαντικούς λόγους για να κρύβει και μην παραχωρεί τα τιμολόγια, που ζητούμε και παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα έχει δηλώσει πως όποιος θέλει μπορεί να πάρει ό,τι στοιχεία ζητήσει», δηλώνει ο κ. Μ. Τρεμόπουλος. «Όταν αυτό δεν το πράττει για έναν εκλεγμένο νομαρχιακό σύμβουλο, όπως έχει υποχρέωση, όχι μόνο προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών αλλά και προσβάλλει κατάφωρα τη δημοκρατία. Αυτό που μένει, είναι να ρωτήσει ο Νομάρχης κ. Π. Ψωμιάδης τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΕΠΟΘΕ κ. Π. Ψωμιάδη, αν πρέπει να δώσει τα στοιχεία και αυτός να του αρνηθεί!».

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top