Άλλη μια μαύρη επέτειος στη ζωή μας.
Ένα χρόνο μετά δεν είμαστε ακόμα σε θέση να αποτιμήσουμε τις συνέπειες του τραγικού αυτού ατυχήματος.
Ένα χρόνο μετά 180.000 άνθρωποι, που ζούσαν σε ακτίνα 20 χλμ από το σταθμό Φουκουσίμα και οι οποίοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν κακήν κακώς τα σπίτια τους στις ώρες που ακολούθησαν την πυρηνική καταστροφή, ξέρουν ότι δε θα επιστρέψουν ποτέ στις εστίες τους, στον τόπο που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, έχτισαν το σπιτικό τους.
Ένα χρόνο μετά δεν έχουμε εικόνα των επιπτώσεων του ατυχήματος στην υγεία των ανθρώπων των γύρω περιοχών.
Χρειάστηκαν εννέα ολόκληροι μήνες για να μπορέσει η ιαπωνική κυβέρνηση να ανακοινώσει την σταθεροποίηση της κατάστασης, δηλαδή τον έλεγχο της διαρροής ραδιενέργειας στην περιοχή. Θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες για να καταστεί «ασφαλής» ο εν λόγω πυρηνικός σταθμός.
Δείτε επίσης:
Την πρώτη ανακοίνωσή μας για το συμβάν στις 12/3/2011
Την εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε μπροστά στο προξενείο της Ιαπωνίας στις 18/3/2011
Τον παγκόσμιο χάρτη της πυρηνικής ενέργειας
Οι καθησυχαστικές δηλώσεις των κάθε μορφής ειδικών μας κάνουν να ανησυχούμε άρθρο του Οδ. Χιλιτίδη μερικές μέρες μετά το ατύχημα στη Φουκοσίμα.
Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης Αλλάζει Γνώμη. Πρωταπριλιάτικη συγκέντρωση για την υποστήριξη στο ίδιο γνωστό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, αλλά και υπέρ της πυρηνικής ενέργειας. Φωτογραφίες εδώ
Πυρηνική Ενέργεια: και πάλι “όχι, ευχαριστούμε”. Αναλυτική παρουσίαση των λόγων για τους οποίους είμαστε αντίθετοι στην πυρηνική ενέργεια.