Τα μεταλλαγμένα εύθυνονται για την αύξηση της χρήσης χημικών

210208_01.jpgΗ έκθεση με τίτλο «Ποιος ωφελείται από τα γενετικά μεταλλαγμένα σπαρτά;» συμπεραίνει ότι οι ΓΤΟ συνολικά προκάλεσαν αύξηση και όχι μείωση (όπως θέλει να λέει η βιομηχανία) της χρήσης τοξικών παρασιτοκτόνων και απέτυχαν να συμβάλλουν στη μείωση της φτώχειας και της πείνας. Μετά από μια δεκαετία και πλέον καλλιέργειας ΓΤΟ, περισσότερο από το 70% της έκτασης με ΓΤΟ βρίσκεται σε δύο χώρες : τις ΗΠΑ και την Αργεντινή.

Όσο για την Αφρική, η βιομηχανία βιοτεχνολογίας λέει πως «χρειαζόμαστε τα μεταλλαγμένα για να ικανοποιήσουμε τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού». Κι όμως, το μεγαλύτερο μέρος των ΓΤΟ χρησιμοποιείται για ζωοτροφές σε πλούσιες χώρες και παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων.

Η βιομηχανία ΓΤΟ συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι η χρήση μεταλλαγμένων μειώνει τη χρήση τοξικών, όμως η υιοθέτηση, για παράδειγμα, των Roundup Ready (RR) σπαρτών που είναι η πιο διαδεδομένη μορφή μεταλλαγμένων, οδήγησε και σε αύξηση κατά 15 φορές της χρήσης του παρασιτοκτόνου glyphosate, από το 1994 ως το 2005 στις ΗΠΑ, όπως και η χρήση atrazine στο καλαμπόκι (χημικό στην Ευρώπη είναι απαγορευμένο λόγω των προβλημάτων υγείας με τα οποία συνδέεται) αυξήθηκε κατά 12% από το 2002 ως το 2005.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο: http://www.oneearth.gr

http://www.oneearth.gr/cgi-bin/oneearth/pages/3rdpagenew.pl?arcode=080221082741&arcateg=%C1%ED%DC%F0%F4%F5%EE%E7%20%EA%E1%E9%20%E2%EF%DE%E8%E5%E9%E1

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top