Ούτε τούβλο στο Σέιχ Σου

Απαλλοτρίωση ή ανταλλαγή των ιδιοκτησιών τώρα!
Οι περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις δηλώνουν την ανησυχία τους για την αναθέρμανση των επιβουλών εναντίον του Σέιχ Σου. Και δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν το δάσος, την ποιότητα ζωής και το συλλογικό συμφέρον με την ίδια ένταση και επιμονή που επέδειξαν μέχρι τώρα.
Υπενθυμίζουν, επιπλέον, ότι η πρόσφατη πρόταση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κιλτίδη για ανταλλαγή των ιδιωτικών εκτάσεων του Σέιχ Σου με άλλες εκτάσεις εκτός δάσους, αποτελεί παλιά πρόταση των περιβαλλοντικών και οικολογικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης. Μια τέτοια ανταλλαγή είναι η μοναδική λύση για να λυθεί οριστικά το ζήτημα των όποιων ιδιοκτησιών και διεκδικήσεων απέναντι στο δάσος-πάρκο του Σέιχ Σου, εφόσον κριθεί ότι η απαλλοτρίωση από το δημόσιο των ιδιωτικών εκτάσεων δεν είναι εφικτή.
Καλούν δε τον κ. υφυπουργό να προσκαλέσει τις περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις να συμμετάσχουν σε όποια συνάντηση φορέων για το θέμα του Σέιχ Σου, που θα καθορίσει το μέλλον του.

Σχετικό δημοσίευμα του “Αγγελιοφόρου”

http://www.agelioforos.gr/archive/article.asp?date=2/21/2008&page=5

1 σκέψη για το “Ούτε τούβλο στο Σέιχ Σου”

 1. Ούτε τούβλο στο Σέιχ Σου

  – SOSτά !

  Προσοχή ο κ. Κιλτίδης στο δημοσίευμα μιλάει πρωτίστως και για άρση της αναδάσωσης.

  Αν τυχόν όμως ήθελ προκριθεί η λύση της ανταλλαγής, πού (κατά τις πληροφορίες ή τις προτάσεις σας) θα βρίσκεται η περιοχή αυτή ;

  By the way, στο περιαστικό δάσος του Σειχ Σου έχουν να γίνουν έργα υποδομής από το 1983 (επί δημαρχίας Θ. Μαναβή, αν δεν απατώμαι). Ούτε βρύσες, ουτε μονοπάτια, ούτε παγκάκια, ούτε “ομπρέλες” έμειναν πια.
  Κάποια Datsun αδειάζουν μπάζα και κάποιοι “νιόφερτοι” ανάβουν φωτιές για τις καζανιές τους, το δε σκουπίδι πάει σύγνεφο.
  Επίσης με την ασφαλτόστρωση της οδού Πυροσβεστικός σταθμός- Θέατρο Δάσους αποκόπηκε η πρόσβαση των πεζών προς το δάσος. Αυτή είναι πια εφικτή μόνο με αυτοκίνητο !!!! ενώ αντίθετα θα έπρεπε να απαγορευθεί η χρήση τροχοφόρων (πλην ποδηλάτων) στο δάσος αυτό.

  Και εν τέλει τι θα γίνει (όχι με τα 683) αλλά τα 15.000 στερέμματα !!! που αναφέρει το δημοσίευμα ;;;;

  Ασφαλώς και πρέπει ο υφυπουργός να προσκαλέσει τις περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις να συμμετάσχουν σε όποια συνάντηση φορέων για το θέμα του Σέιχ Σου.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top