Οι Αμερικανοί ξαναστήνουν το …..τείχος του Βερολίνου (σε Τσεχία και Πολωνία) – Ο Πούτιν απειλεί

 ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΗΠΑ στην καρδιά της Ευρώπης – Πρόκληση για το Ειρηνιστικό Κίνημα η νέα απειλή για τους λαούς   

Παρά τις αντιδράσεις των λαών τους, η κυβέρνηση της Τσεχίας  και της Πολωνίας συμφώνησαν μυστικά με τον Μπους για εγκατάσταση «αντιπυραυλικής ασπίδας» στο έδαφος τους. Η ασπίδα θα …προστατέψει τις ΗΠΑ και τους (υποτακτικούς μόνο) συμμάχους της από «επικίνδυνα κράτη» – τρομοκράτες… (όποιον θέλουν τον λένε τρομοκράτη δηλαδή). Κυρίως όμως, από ενδεχόμενες πυραυλικές επιθέσεις των Σοβιετικών, τον άλλο άσπονδο παγκόσμιο συνέταιρο. Το αμερικανικό σχέδιο προβλέπει τον εντοπισμό πυραύλων αμέσως μετά την εκτόξευσή τους, από ραντάρ στην Τσεχία – και καθοδήγηση αναχαιτιστικών πυραύλων που θα τους καταστρέφουν εν πτήσει – από το έδαφος της Πολωνίας. Το συνολικό κόστος θα φτάσει τα 1,6 δις$. Το λογαριασμό θα τον στείλουν στα παγκόσμια εθνολαϊκιστικά κορόιδα – αγοραστές όπλων κλπ, όπως κάθε εταιρεία μετακυλά το οποιοδήποτε κόστος στον πελάτη, τσεπώνοντας το σταθερό κέρδος.

Πρόκειται για τη «νέα μορφή» του περιβόητου «Πολέμου των Αστρων», τη στρατιωτικοποίηση του Διαστήματος, του Ρόναλντ Ρίγκαν του 1983, με οπλικά συστήματα, που θα δημιουργούσαν για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους μια ασπίδα προστασίας, από πυραυλικές επιθέσεις των Σοβιετικών στο διάστημα, νέα παραλλαγή του Ψυχρού Πολέμου, που για τους παγκόσμιους κυρίαρχους δεν τέλειωσε ποτέ. Σήμερα υπάρχουν 9 βάσεις εκτόξευσης πυραύλων στο Φορτ Γκίλι της Αλάσκας και δύο στην αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ στην Καλιφόρνια, που υποτίθεται ότι καλύπτουν …απειλή από τη ΛΔ Κορέας. Τώρα οι ΗΠΑ επιδιώκουν την εγκατάσταση 10 βάσεων εκτόξευσης πυραύλων στην Ευρώπη, ισχυριζόμενες ότι έτσι θα αντιμετωπίσουν πιθανές επιθέσεις από ιρανικούς πυραύλους (το Ιράν δεν έχει ούτε κινήθηκε για αγορά πυραύλων, αλλά …άσχετο), πυραύλους της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ή ακόμα και πυραύλους από τη Μέση Ανατολή που θα έχουν κατεύθυνση την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Παράλληλα, από ειδικούς επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σύστημα είναι αναξιόπιστο, αφού σε 11 δοκιμές ο αναχαιτιστικός πύραυλος έφτασε το στόχο του μόνο 6 φορές. Σαν την αποτυχία των αναχαιτιστικών Patriot, του πολέμου του Κόλπου, που δεν μαθεύτηκε, παρά μετά από δεκάδες παραγγελίες από αφελείς (ή λαδωμένους) τριτοκοσμικούς.

 200 Αμερικανοί ειδικοί θα σταθμεύσουν Τσεχία και η βάση θα τεθεί σε λειτουργία το 2011. Κάποτε στάθμευαν Ρώσοι. (Από την ΚΝΕ στα γήπεδα, λέγαμε τότε!). Την ανεξαρτησία τους μόνο δε φαντάστηκαν. Η έγκριση της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ, θα βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνει η Τσεχία να καταργηθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για απόκτηση βίζας προς τις ΗΠΑ (Sic!!), για το συμφέρον του λαού, βεβαίως – εθνολαϊκισμός. Ύστερα οι προύχοντες θα στείλουν ελεύθερα τα παιδιά τους στο Prinston και στο MIT, ενώ οι κυρίες τους θα ψωνίζουν σε HyperMarkets για να γίνουν tresic, και θάχουν μετοχές στα Mc Donalds Τσεχίας και Πολωνίας Σοσιαλιστικό όνειρο!! (sick!). Ο Τσέχος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι θα ενισχυθεί η ασφάλεια της χώρας και των ΗΠΑ, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι Τσέχοι θα επωφεληθούν στους τομείς της οικονομίας, της επιστήμης και της έρευνας. Ο ίδιος επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι δε χρειάζεται διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα. Ποιος χαμπαριάζει λαούς και δικαιώματα, τώρα!! Τι είναι 65%!

Το Κόμμα των Πρασίνων, (υπάρχουν και …πολεμοχαρείς πράσινοι, πιστέψτε το) που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, δείχνει διατεθειμένο να μην υποστηρίξει μια στρατιωτική βάση που δεν είναι μέρος του …αμυντικού συστήματος του ΝΑΤΟ, ενώ πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να συμπεριλάβουν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στα σχέδιά τους γι’ αυτό το σύστημα. Λάθος χρώμα για τις απόψεις τους διάλεξαν.Το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ωστόσο δηλώνει ναι σε ραντάρ αλλά όχι στους πυραύλους (κάνουμε κριτική αλλά μη μείνουμε κι έξω απ’ την πίτα!!). Μη ξεχνάμε ότι τόσο η Τσεχία όσο και η Πολωνία είναι κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ (δεν βάζουν μυαλό αυτοί. Πρέπει η χώρα τους να ανήκει κάπου, όχι σ΄ αυτούς). Η Πολωνία έστειλε πάνω από 2.000 στρατιώτες στο Ιράκ και συμμετέχει στη ΝΑΤΟική αποστολή στο Αφγανιστάν, ενώ η Τσεχία έχει 99 στρατιώτες στο Ιράκ και 148 στο Αφγανιστάν. Ήδη στην Τσεχία, στην Ανατολική Βοημία, το ΝΑΤΟ έχει εγκαταστήσει αεροπορική βάση ραντάρ, ενώ μια δεύτερη χτίζεται κοντά στην πόλη Σλάβκοφ ι Μπρνα. Οι Ανατολικοί εξελίχθηκαν σε πειθήνια κουτάβια των Αμερικανών, μετά το μακρύ Ρωσικό πατρονάρισμα. 

Δυναμώνουν οι λαϊκές αντιδράσεις

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας – Μοραβίας και η υπό παρανομοποίηση Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (ΚΕΝ) απαιτούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με συλλογή άνω των 50.000 υπογραφών. Τον κράτησαν τον αντιαμερικανισμό, πάντως. Το φθινόπωρο απορρίφθηκε πρόταση του ΚΚ Βοημίας – Μοραβίας στην Κάτω Βουλή της χώρας, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος γι’ αυτό το θέμα. Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των Τσέχων τάσσεται με 65% κατά της εγκατάστασης «πυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ στο έδαφός τους.

Με αντίμετρα απειλεί η (μητέρα των μαχών) Ρωσία –κραδαίνοντας το κλειδί της στρόφιγγας Φυσ. Αερίου προς την ΕΕ  Υπάρχει και αντίδραση από τη μεριά της Ρωσίας – για τα συμφέροντα της, λέγοντας πως η έγκριση ενός τέτοιου συστήματος «δε θα γίνει χωρίς συνέπειες». Ακόμη, θα «προτείνουν ανταποδοτικά μέτρα», για «να διατηρηθεί η στρατηγική σταθερότητα και η εθνική ασφάλεια της Ρωσίας και των φίλων και συμμάχων της», άλλη γκρούπα κολλητών εδώ. Κι αυτοί που δεν θέλουν κανένα, πού να πάνε;            Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Ιβανόφ, υπογράμμισε: «Έχω κάθε λόγο να επισημάνω ότι δεν υπάρχουν πύραυλοι ICBM στο Ιράν ή τη Βόρεια Κορέα, και ούτε πρόκειται να υπάρξουν (στο προσεχές μέλλον). Οπότε το πραγματικό ερώτημα που προκύπτει είναι, ενάντια σε ποιες χώρες θα χρησιμοποιηθεί αυτό το σύστημα;». Τη Ρωσία βέβαια. Πάντως, η ένταση στις διεθνείς σχέσεις, η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη και πιθανή ένοπλη σύγκρουση των ΗΠΑ με κάποια άλλη χώρα, σηματοδοτούν ιδιαίτερα ανησυχητικές και επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς. Ο πρόεδρος Πούτιν, δήλωσε ορθότατα: «Η επιθετικότητα των ΗΠΑ, εναντίον των μικρών κρατών τα οδηγεί στην πυρηνική ενέργεια». Συμφωνούμε. Το διατυπώνουμε όμως αλλιώς:  «Η επιθετικότητα των ΗΠΑ ή οποιουδήποτε άλλου (μηδέ της Ρωσίας εξαιρούμενης) εναντίον των μικρών κρατών, τα οδηγεί στην πυρηνική ενέργεια. Και η λύση είναι η Παγκόσμια συνεργασία των μικρών, ενάντια στους επίδοξους κυρίαρχους».

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top