Υποκλοπές και στην Νομαρχία Θεσσαλονίκης

Αναπάντητα άφησε τα ερωτήματα του Μ. Τρεμόπουλου ο Π. Ψωμιάδης

Τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, πρότεινε στη σημερινή συνεδρίαση του Ν.Σ. ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, που σε συνεργασία με ειδικούς θα ελέγξει την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών συνδιαλέξεων των στελεχών, των υπαλλήλων και των παρατάξεων.

Είναι κοινό μυστικό στο στελεχικό δυναμικό της Νομαρχίας, τόνισε ο κ. Τρεμόπουλος, ότι παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές συνομιλίες των υπαλλήλων αλλά και γίνεται επίδειξη των γνώσεων του περιεχομένου των τηλεφωνημάτων από στελέχη της διοίκησης του κ. Π. Ψωμιάδη. Έχει μάλιστα εντοπιστεί ακόμη και από αντινομάρχες η ύπαρξη συστημάτων υποκλοπής των συνομιλιών τους, τα οποία εξουδετερώθηκαν.

Σε ανύποπτο χρόνο μάλιστα ο κ. Π. Ψωμιάδης έχει παραδεχθεί επίσημα τον έλεγχο των συνδιαλέξεων των υπαλλήλων. Η παραδοχή αυτή αποτυπώνεται ακόμη και στην εισήγησή του για τον προϋπολογισμό του 2005 (Δ.Τ. – 30.09.04), όπου αναφέρεται επί λέξει ότι «Για τις τηλεπικοινωνίες συνεχίζεται η προσπάθεια εγκατάστασης τηλεφωνικών κέντρων σε όλες τις Υπηρεσίες, τα οποία παρέχουν δυνατότητα ελέγχου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των υπαλλήλων».

«Θα πρέπει λοιπόν», απαίτησε ο Μ. Τρεμόπουλος, «να απαντήσει ο κ. Νομάρχης για ποιο σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης πρόκειται, ποιας εταιρείας, τι έκταση έχει και ποιος ακριβώς το ελέγχει».

Ο κ. Π. Ψωμιάδης απόφυγε να απαντήσει, χαρακτηρίζοντας ως μικρότητες τις καταγγελίες ενώ ο πρόσφατα επιλεχθείς ως γενικός διευθυντής της Νομαρχίας κ. Γκιτσάκης είπε ότι ο έλεγχος αφορά την αποτροπή της οικονομικής επιβάρυνσης της νομαρχίας. Για να εισπράξει όμως την απάντηση από τον κ. Τρεμόπουλο ότι τα περισσότερα τηλέφωνα των υπαλλήλων έχουν φραγή υπεραστικών κλήσεων και ανοιχτά είναι μόνο των διευθυντών και των προϊσταμένων.

Η καχυποψία των υπαλλήλων είναι διάχυτη, που νοιώθουν ότι αποτελούν μέρος του πλανητικού ηλεκτρονικού Γκουαντανάμο, που ζούμε στις μέρες μας.

Scroll to Top