ΑΥΡΙΟ Η ΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΚΙΣΣΟ» ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Καταρρέει η παράλογη απαίτηση για αποζημίωση 13,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Αύριο Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου δικάζονται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι Αλέκος Γεωργόπουλος, Γιάννης Τζιώλας και Μιχάλης Τρεμόπουλος στελέχη της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, από τους οποίους η εταιρεία «ΚΙΣΣΟΣ» ζητά 13,5 εκατομμύρια ευρώ για «ηθική βλάβη» και «διαφυγόντα κέρδη», γιατί η Κίνηση έχει πετύχει με αγώνες και δικαστικά το πάγωμα της οικοπεδοποίησης του Χορτιάτη. Η δίκη γίνεται μετά από αναβολή, που είχε ζητηθεί πέρυσι από την εταιρεία και μετά από την εκδήλωση ενός ευρύτατου κύματος συμπαράστασης στους δικαζόμενους.
Σ’ αυτόν τον αγώνα η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και τα στελέχη της είχαν υποστήριξη από περίπου 70 φορείς (κοινωνικοί, επιστημονικοί και οικολογικές οργανώσεις και φορείς -μεταξύ τους η ΕΝΑΕ, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, οι Ευρωπαίοι Πράσινοι κ.α.)

Η εταιρεία «ΚΙΣΣΟΣ» ήδη φαίνεται να αναδιπλώνεται, ιδιαίτερα και μετά την έκδοση των υπ’ αριθ. 1373, 1374, 1375 αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, που δικαίωσαν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τον εικοσαετή αγώνα της Οικολογικής Κίνησης και των άλλων οικολόγων της Θεσσαλονίκης, ενάντια στην οικοπεδοποίηση της ” Ζ.Ε.Π. ΚΙΣΣΟΣ” στην περιοχή “Ισενλή” του Χορτιάτη. Το δικαστήριο ακύρωσε τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από την Πολεοδομία της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης μετά την ψήφιση της σκανδαλώδους τροπολογίας που νομιμοποιούσε τη δόμηση στην περιοχή, κρίνοντας ότι η διάταξη του φωτογραφικού άρθρου 28 του νόμου 2742/1999 αντίκειται στο άρθρο 6 §1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αφού προσβάλλει το δικαίωμα των οικολόγων σε μία Δίκαιη Δίκη.

Θυμίζουμε ότι η περσινή αναβολή είχε ζητηθεί από τον δικηγόρο της «ΚΙΣΣΟΣ» κ. Σιδηρόπουλο, με δικαιολογία ότι απουσιάζει ο άλλος δικηγόρος κ. Καραγκούνης.

Η αγωγή αυτή, όπως υποστήριξαν οι δικηγόροι των οικολόγων κ. Ελεάνα Ιωαννίδη και Φώτης Τσολακίδης, σκοπό είχε όχι τη συζήτησή της αλλά τη δημιουργία εκκρεμοδικίας, η οποία θέτει τους εναγόμενους σε μια ιδιότυπη ομηρία και δημιουργεί πλήθος εξόδων στην Οικολογική Κίνηση και τα μέλη της.

Είναι σημαντικό ότι ο δικηγόρος της ΚΙΣΣΟΣ είχε παραδεχτεί στο δικαστήριο ότι:
1. Η αγωγή της ΚΙΣΣΟΣ εισάγεται απαράδεκτα, διότι δεν είχε κάνει προηγουμένως απόπειρα εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς που είναι απαραίτητη για το παραδεκτό της συζήτησης, σύμφωνα με τον Νόμο.

2. Η αγωγή έχει κατατεθεί σε λάθος τμήμα, δηλαδή στο τμήμα διαφορών του Δημοσίου, ενώ έπρεπε να εισαχθεί στο τμήμα των ιδιωτικών διαφορών.

«Είναι προφανές ότι και αυτή η δίκη θα κερδηθεί ή θα αναγκαστούν να παραιτηθούν, για να μη ρεζιλευτούν», δήλωσε ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Τα σχέδια των κερδοσκόπων δεν θα περάσουν.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top