Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2008

030208_041.jpgΤο ποδήλατο έχει μπει για καλά στη ζωή μας ή θα πρέπει να μπει αφού οι μεγάλες πόλεις έχουν γίνει αβίωτες γεμίζοντας αυτοκίνητα. Αλλά και στις μικρότερες πόλεις ή στην ύπαιθρο υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι να χρησιμοποιηθεί. Όμως η ελληνική πραγματικότητα δεν ευνοεί τη χρήση του ποδηλάτου αν δεν την αποθαρρύνει κιόλας. Ένα μίγμα κρατικής αδιαφορίας και λαθεμένων επιλογών (προκλητική προώθηση σχεδόν αποκλειστικά αυτοκινητοκίνησης) μαζί με κοινωνικές νοοτροπίες έχουν οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα στις πόλεις που τα πληρώνει και η χρήση του ποδηλάτου. Στην ίδια ρότα κινείται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με ορισμένες λαμπρές εξαιρέσεις.

Η ανάγκη προβολής και διεκδίκησης αιτημάτων που έχουν σχέση με τη χρήση του ποδηλάτου είναι αναγκαία και για όσους κάνουν ποδήλατο και για όσους θα ήθελαν να κάνουν αλλά τους αποθαρρύνει η πραγματικότητα αλλά και για όσους καταλαβαίνουν ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στις μποτιλιαρισμένες και ρυπασμένες πόλεις.
Είναι γεγονός ότι κινήσεις ποδηλατών σε πολλές πόλεις τα τελευταία χρόνια έχουν προβάλει και διεκδικήσει με διάφορους τρόπους (π.χ. ποδηλατοπορείες, μήνυση στην Πάτρα κατά του Δήμου) αρκετά αιτήματα για το ποδήλατο, όπως τη δημιουργία ποδηλατόδρομων, τη μεταφορά στα ΜΜΜ, την αλλαγή του ΚΟΚ κλπ.

Πιστεύουμε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να οργανώσουμε μια Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία (ΠΠ) με σκοπό να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για το ποδήλατο.
Δεν θέλουμε να προκαθορίσουμε τίποτα αφού ότι αποφασιστεί θα πρέπει να γίνει απ’ όλους που θα συμμετάσχουν. Γι’ αυτό παρακάτω δίνουμε προτάσεις με αποκλειστικό σκοπό να αποτελέσουν μια πρώτη μαγιά για προβληματισμό:

http://www.podilates.gr/

1 σκέψη για το “Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2008”

  1. ειδικά η πόλη μας έχει ακόμα πιο πολύ ανάγκη την προώθηση τέτοιων προτοβουλιών.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top