Οι εγκαταστάσεις της SHELL επεκτείνονται

ΜΕ… ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

“ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ” 29-01-08

Έχουμε πολλές φορές ασχοληθεί με τον Αμβρακικό, δίνοντας έμφαση στο κεφάλαιο προστασία.
Ακούγαμε συχνά για ανάπτυξη του θαυμάσιου αυτού υγροβιότοπου και ο αντίλογος μας ήταν, προέχει η προστασία. Γιατί ανάπτυξη χωρίς προστασία δεν γίνεται και πάντως ότι άναπτυξη θα έπρεπε να γίνει με αυστηρές προδιαγραφές.
Έτσι ώστε η ανάπτυξη να βαδίζει αρμονικά με την προστασία.
Η Κοινή Υπουργική απόφαση για τον Αμβρακικό , η περιβόητη ΚΥΑ, με ότι περιλαμβάνει για την προστασία του, ενίσχυσε την άποψη ότι θα έκλεινε ο δρόμος για τη διάπραξη εγκλημάτων σε βάρος του Αμβρακικού.
Η καθυστέρηση υπογραφής της ΚΥΑ- καθυστέρηση αδικαιολόγητη για μας- άφηνε το κενό και έδινε την ευκαιρία για οποία σε βάρος του υγροβιότοπου ενέργεια.
Την ευκαιρία- του υπάρχοντος κενού, όπως χαρακτήρισε την μη υπογραφή της ΚΥΑ, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Αμβρακικού κ. Χρ. Σπηλιάς- εκμεταλλεύτηκε η εταιρεία καυσίμων SHELL HELLAS η οποία ζήτησε και έλαβε θετική γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας, για την επέκταση των δεξαμενών υγρών καυσίμων.
Όταν ελήφθη η απόφαση από το Νομαρχιακό Συμβούλιο-απόφαση οριακή -αφού καταψηφίστηκε από ολόκληρη την αντιπολίτευση του Νομαρχιακού Συμβουλίου αλλά και από μερικούς της πλειοψηφούσας παράταξης – η Νομαρχιακή πλειοψηφία γνωμοδότησε θετικά.
Από πλευράς του Φορέα Διαχείρισης «Αμβρακικού» ήταν παρών υπάλληλος του Φορέα-όχι ο κ. Σπηλιάς, ο οποίος βρίσκονταν σε διακοπές – ο οποίος είπε ότι ο φορέας σε θέματα οποιασδήποτε επέκτασης ή κατασκευής νέων δεξαμενών είναι αντίθετος.
Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας -έστω και οριακά- έγραψε το φορέα Διαχείρισης κανονικά!
Και πως θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, όταν ο Φορέας Διαχείρισης έγινε για να…διαχειρίζεται τίποτα!
Ο κ. Σπηλιάς, όπως έγραψε η ΗΧΩ της Άρτας, δύο χρόνια που ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου του φορέα Διαχείρισης αναμένει την υπογραφή της ΚΥΑ για την προστασία του Αμβρακικού. Εκτιμούμε ότι θα περιμένει πολύ ακόμα. Αφού πριν 14 μήνες είχε υπογραφεί από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά και ως τώρα δεν έχει καμιά επίσημη ενημέρωση.
Το 2003 με 2004 η ΚΥΑ δόθηκε για γνωμοδότηση- αναφέρει ο κ. Σπηλιάς- για να εκφράσουν τις απόψεις τους οι τοπικοί φορείς. Δήμοι, νομαρχίες κλπ. Από εκεί και πέρα, 2004 και μετά επεξεργάζεται και από το 2006 την αναμένουμε.
Θα την αναμένουμε πολύ καιρό ακόμα . Ίσως εκκρεμούν κάποιες επεκτάσεις που πρέπει να γίνουν . Ίσως δεν ήταν μόνο η SHELL HELLAS που έπρεπε να επεκταθεί…οπότε η καθυστέρηση υπογραφής της ΚΥΑ διευκολύνει τα πράγματα.
Κατά τα λοιπά κόπτονται εκεί στο Κέντρο για την προστασία του Αμβρακικού…που… «προστατεύεται»(!) από διάφορες συνθήκες, λόγω της μοναδικότητας του .

Κική Ζέρβα

1 σκέψη για το “Οι εγκαταστάσεις της SHELL επεκτείνονται”

 1. μαζί και η διαρκής πτώση/αυτοαναίρεση του ίδιου του Συλλογικού μας «ΕΙΝΑΙ»

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  Τα μελανά χρώματα «Παιδείας/Πολιτισμού»
  Ο «μεσαίωνας» των Ωρο-αμισθίων

  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

  Η Ωρο-αμισθία είναι ο εφιαλτικότερος δείκτης του (εκ)παιδευτικού και του πολιτειακού μας πολιτισμού.
  Είναι η διαρκής πτώση/αυτοαναίρεση του ίδιου του Συλλογικού μας «ΕΙΝΑΙ».

  Είναι μια άμουση γενική ΠΡΟΒΑ για την καθολική επικράτηση των σιναμερικανικών μοντέλων αποδόμησης τόσο στο (κοινωνικά ορισμένο) κράτος/έθνος όσο και για την ολοκληρωτική μετάλλαξη των ευρύτερων οικονομικών/πολιτικών σχηματισμών σ’ ένα πεδίο βολής φτηνό με στόχους τους αυξανόμενους κάθε λογής ‘απασχολήσιμους’. Για να τρέχουν κι αυτοί (ακόμα πιο γρήγορα) φοβισμένοι και κουρδισμένοι πίσω από τις απάνθρωπες ‘προτεραιότητες’ μιας καταστροφικής πρακτικής για την ΟΛΗ ΖΩΗ του ΠΛΑΝΗΤΗ. Να ‘απολαμβάνουν’ (και αισθητικά) με άδεια την τσέπη -και με φουσκωμένη την πιστωτική κάρτα- την δρομολογημένη κατανάλωση άχρηστων κι επιζήμιων εννοιών και πραγμάτων για μια ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ‘πλουσιοπάροχη’ Υπό-ζωή.

  http://www.parodos.net.gr/3onstrike.htm

  ΔΩΣΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΧΤΙΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

  ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ -ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ-
  ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΩΡΟ-ΑΜΙΣΘΙΑΣ

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top